Danske Regioner

Regioner er positive over for justering af gymnasieaftale

Del

Danske Regioner bakker op om den tillægsaftale om elevforfordeling, der netop er indgået. Det er positivt, at nærhed til uddannelser nu vægtes højere, og regionerne er klar til at fordele elever på baggrund af transporttid.

Regeringen, Radikale Venstre, SF, Enhedslisten, Alternativet og Kristendemokraterne er i dag blevet enige om at justere den politiske aftale om elevfordeling på landets gymnasier, som blev indgået sidste år.

Med justeringen fjernes lodtrækning som fordelingskriterium i fordelingszonerne og erstattes af transporttid, ligesom den maksimale transporttid sænkes fra 60 minutter til 45 minutter hver vej i hele landet.

Det betyder også, at regionerne skal tage hensyn til nærhed, når de fordeler de elever, som ikke har fået en plads via den centrale fordelingsmekanisme. De skal finde en plads på det nærmeste gymnasium, og hvis der ikke er gymnasier med ledig plads inden for 45 minutter, kan regionen hæve antallet af pladser på det gymnasium, hvor ansøgeren vil få kortets transporttid.

Intentionen er, at færre ansøgere, der ikke selv har ønsket det, får en plads langt væk fra deres bopæl, og det er positivt, mener Anders G. Christensen, formand for Udvalget for Regional Udvikling i Danske Regioner.

- Vi bakker op om den politiske aftale, hvor regionerne i samspil med staten og gymnasierne skal tage hånd om udfordringer på gymnasieområdet. Med denne justering risikerer færre unge en gymnasieplads langt fra hjemmet, og kort transporttid bliver vægtet højere. Samtidig bliver valgmulighederne mere gennemsigtige for de unge, fordi der ikke trækkes lod om pladserne. Det tager vi positivt imod.

Regionerne har i en årrække peget på behovet for at holde hånden under de små gymnasier i yderområder og dermed sikre unge i hele landet et godt uddannelsestilbud. Og regionerne er allerede godt i gang med at forberede implementeringen af den nye gymnasieaftale fra næste skoleår.

For at se dette indhold fra www.regioner.dk, så skal du give din accept på toppen af denne side.

Nøgleord

Kontakter

Information om Danske Regioner

Danske Regioner
Danske Regioner
Dampfærgevej 22
2100 København Ø

+45 35 29 81 00https://www.regioner.dk/

Danske Regioner er interesse- og arbejdsgiverorganisation for de fem regioner og har til opgave at yde en professionel betjening af Danske Regioners politiske ledelse.

Vi er den drivende kraft i udviklingen af sundhedsvæsenet, den førende stemme i den sundhedspolitiske debat, og vi arbejder for attraktive levevilkår og et godt miljø i alle dele af Danmark

Følg pressemeddelelser fra Danske Regioner

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danske Regioner

Danske Regioner og DI: Ny fond og partnerskab skal revolutionere sundhedsvæsnet9.6.2022 13:29:57 CEST | Pressemeddelelse

I en fælles vision foreslår Danske Regioner og Dansk Industri (DI) at etablere en offentlig-privat fond, der over ti år skal finansiere en transformation af sundhedsvæsnet. Målet er via teknologi og offentlig-privat samarbejde at løse den demografiske udfordring med stadigt flere ældre borgere, der har behov for pleje og behandling, og stadigt færre hænder til at tage sig af dem.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum