Lånio.dk

Region Sjælland udlånte næsten det dobbelte af Hovedstaden

Del

I 2018 udlånte Region Sjælland 333 kr. pr. indbygger til beboerindskud, viser en ny undersøgelse fra Lånio.dk. Til sammenligning udlånte Region Hovedstaden 184 kr. pr. indbygger. Region Sjælland udlånte dermed næsten det dobbelte af Region Hovedstaden.

Region Sjælland udlånte næstmest i beboerindskud pr. indbygger

En ny undersøgelse fra Lånio.dk viser, at Region Sjælland i 2018 samlet udlånte 279 mio. kr. til borgeres beboerindskud. Region Sjælland havde i 2018 836.694 indbyggere. Hvis det samlede udlån til beboerindskud fordeles på indbyggertallet, svarer det til, at Region Sjælland udlånte 333 kr. pr. indbygger, hvilket er næsthøjeste beløb pr. indbygger i landet. 

Når man kigger på, hvor meget der bliver udlånt i beboerindskud, giver det også mening at kigge på, hvor stor en andel af kommunernes boliger, der består af almene boliger. Det skyldes, at det kun er muligt at ansøge om et beboerindskudslån, hvis du flytter til denne boligtype.

20% af alle boliger i Danmark består af almene boliger, hvilket svarer til 573.000. 17% af boligerne i Region Sjælland er almene boliger, svarende til 74.127 boliger. Region Sjælland har dermed færre boliger, hvor der kan ansøges om et lån til beboerindskud. På trods af dette udlånte Region Sjælland det næststørste beløb til beboerindskud pr. indbygger.

Næstved Kommune udlånte 476 kr. pr. indbygger 

Undersøgelsen viser, at Næstved Kommune er den kommune, der udlånte mest pr. indbygger i Region Sjælland. Med et udlån til beboerindskud på 476 kr. pr. indbygger er Næstved den kommune, der udlånte fjerdemest i landet.

Ser man derimod på den kommune, der udlånte mindst i beboerindskud i regionen, finder man Faxe Kommune. I Faxe Kommune blev der udlånt 221 kr. pr. indbygger. Næstved Kommune udlånte derfor lidt over det dobbelte af Faxe Kommune.

Sådan er undersøgelsen udarbejdet

Vi har undersøgt, hvor meget landets kommuner udbetaler i beboerindskud. Vi har indsamlet data fra kommunernes årsregnskab i 2018 igennem Danmarks Statistik for at kunne se det samlede udlånte beløb.

For at gøre udlånene sammenlignelige har vi inddraget kommunernes indbyggertal og undersøgt, hvor meget udlånet svarer til pr. indbygger. Derudover har vi indsamlet data over, hvor stor en procentdel af kommunernes boliger, der består af almene boliger.

Læs mere om undersøgelsen, og få et overblik over alle landets kommuner og regioner i de interaktive kort her.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Links

Information om Lånio.dk

Lånio.dk
Lånio.dk
Høffdingsvej 34
2500 Valby

38 41 03 02https://www.xn--lnio-qoa.dk/
Lånio.dk er til for at gøre det nemmere for brugere at finde det bedste lån. Det kan umiddelbart være uoverskueligt at finde frem til det billigste lån, som passer bedst til dine behov, da der er mange banker og låneudbydere. Lånio.dk hjælper dig ved at samle lånetilbudene i én online låneformular. Hermed sammenligner vi lån, og finder det bedste til dig - helt gratis og uforpligtende.

Følg pressemeddelelser fra Lånio.dk

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lånio.dk