Lånio.dk

Region Nordjylland udlånte over det dobbelte af Hovedstaden

Del

I Region Nordjylland blev der i 2018 udlånt 407 kr. pr. indbygger til beboerindskud, viser en ny undersøgelse fra Lånio.dk. Til sammenligning blev der i Region Hovedstaden kun udlånt 184 kr. pr. indbygger. Region Nordjylland har dermed udlånt mere end det dobbelte af Region Hovedstaden.

Region Nordjyllands samlede udlån

En ny undersøgelse udarbejdet af Lånio.dk viser, at Region Nordjylland i år 2018 udlånte 240 mio. kr. til borgernes beboerindskud. Der bor 590.010 mennesker i regionen. Fordeles det samlede udlånte beløb på regionens indbyggere, har Region Nordjylland udlånt 407 kr. pr. indbygger. 

Når man kigger på, hvor meget der bliver udlånt i beboerindskud, giver det også mening at kigge på, hvor stor en andel af kommunernes boliger, der består af almene boliger. Det skyldes, at det kun er muligt at ansøge om et beboerindskudslån, hvis du flytter til denne boligtype.

20% af alle boliger i Danmark består af almene boliger, hvilket svarer til 573.000 boliger. I Region Nordjylland består kun 12% af det samlede antal boliger af almene boliger, svarende til 54.203 boliger. Region Nordjylland har dermed færre boliger, hvor der kan ansøges om et lån til beboerindskud. På trods af dette udlånte Region Nordjylland mest pr. indbygger i 2018.

Aalborg Kommune udlånte 639 kr. pr. indbygger 

Undersøgelsen viser, at Aalborg Kommune er den kommune, der udlånte mest pr. indbygger i Region Nordjylland. Med et udlån til beboerindskud på 639 kr. pr. indbygger er Aalborg Kommune også den kommune, der udlånte næstmest i hele landet.

Ser man derimod på den kommune, der udlånte mindst i beboerindskud, vil man finde Læsø Kommune. I Læsø Kommune blev der udlånt 63 kr. pr. indbygger. Aalborg Kommune udlånte dermed 10 gange så meget som Læsø Kommune.

Aalborg er også den kommune i Region Nordjylland med den højeste andel af almene boliger. Det betyder, at der i Aalborg Kommune er flere boliger, hvor der kan søges om beboerindskudslån end i de resterende kommuner i Region Nordjylland. 

Sådan er undersøgelsen udarbejdet

Vi har undersøgt, hvor meget landets kommuner udbetaler i beboerindskud. Vi har indsamlet data fra kommunernes årsregnskab i 2018 igennem Danmarks Statistik for at kunne se det samlede udlånte beløb.

For at gøre udlånene sammenlignelige har vi inddraget kommunernes indbyggertal og undersøgt, hvor meget udlånet svarer til pr. indbygger. Derudover har vi indsamlet data over, hvor stor en procentdel af kommunernes boliger, der består af almene boliger.

Læs mere om undersøgelsen her, og få et overblik over alle landets kommuner og regioner i de interaktive kort her.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Links

Information om Lånio.dk

Lånio.dk
Lånio.dk
Høffdingsvej 34
2500 Valby

38 41 03 02https://www.xn--lnio-qoa.dk/
Lånio.dk er til for at gøre det nemmere for brugere at finde det bedste lån. Det kan umiddelbart være uoverskueligt at finde frem til det billigste lån, som passer bedst til dine behov, da der er mange banker og låneudbydere. Lånio.dk hjælper dig ved at samle lånetilbudene i én online låneformular. Hermed sammenligner vi lån, og finder det bedste til dig - helt gratis og uforpligtende.

Følg pressemeddelelser fra Lånio.dk

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lånio.dk