De Danske Bilimportører

Region Nordjylland får en 2. plads i salget af elbiler i 2022

Del

2022 bød på 11.454 nye biler i Region Nordjylland. Heriblandt var 2.447 nye elbiler, hvilket er en stigning på 29,3 procent sammenlignet med 2021. Det er den næststørste stigning på landsplan.

Et personbilsalg ramt af udfordringer

Personbilsalget i Region Nordjylland faldt med 23,5 procent fra 2021 til 2022, og nedgangen var derfor større end det samlede fald på landsplan på 20 procent. Det lavere salg er resultatet af et bilår præget af leveringsudfordringer. Læs pressemeddelelsen om personbilsalget i hele landet her.

Den mest solgte bil i Region Nordjylland i 2022 blev Toyota Yaris, som indtog en femteplads på landsplan.

Drivmiddelfordeling

I Region Nordjylland er der sket en lille stigning i andelen af opladelige biler. Mens der er i 2021 blev registreret 37,5 procent opladelige biler, er andelen i 2022 steget til 39,8 procent. Andelen af plug-in hybrider er faldet med 6,5 procentpoint, mens andelen af elbiler er steget. Andelen af elbiler af det samlede bilsalg er vokset fra 12,6 procent til 21,4 procent og dermed med 8,8 procentpoint.

Elbiler

Efter stigende elbilsalg i 10 ud af 12 af årets måneder, ender årets elbilsalg 29,3 procent over resultatet for 2021. Der blev i alt indregistreret 2.447 nye elbiler, hvor antallet i 2022 var 1.893. December blev den måned med flest nye elbiler, nemlig 411, mens februar havde den største procentvise stigning på over 500 procent.

Den mest solgte elbil i Region Nordjylland var Skoda Enyaq iV. På landsplan indtog den også en førsteplads.

Plug-in hybrider

Årets salg af plug-in hybrider i Region Nordjylland er faldet med 43,2 procent, sammenlignet med året forinden. I absolutte tal er der blevet indregistreret 2.113 nye plug-in hybrider, mens antallet var 3.722 i 2021.

Den mest solgte plug-in hybridbil i Region Nordjylland var Ford Kuga. På landsplan indtog Kuga’en også en første plads.

Segmentfordeling

Segmentfordelingen i Region Nordjylland følger udviklingen på nationalt plan. Det største segment, SUV’erne, blev endnu større, idet SUV-segmentet stiger med 9,6 procentpoint i forhold til året før. Denne stigning betyder et fald i de øvrige kategorier, især blandt de mindre segmenter som Mikro, Lille og Mellem, der tager den største del af faldet, hvilket også er en trend på nationalt plan.

Pressefoto

Klik her

Kildeangivelse

Gengivelse af pressemeddelelsens tekstindhold bedes kildeangivet: De Danske Bilimportører

Gengivelse af tal og statistikker bedes kildeangivet: Bilstatistik.dk

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Links

Information om De Danske Bilimportører

De Danske Bilimportører
De Danske Bilimportører
Rådhuspladsen 16
1550 København V

+45 39 16 23 23https://www.bilimp.dk/

De Danske Bilimportører er brancheorganisation for bilproducenternes repræsentation i Danmark. Vi repræsenterer alle nye biler (person-, vare- og lastbiler samt busser) som anskaffes i Danmark og de omfatter selvsagt alle teknologierne – el, brint, hybrider, diesel, benzin, gas. 

Følg pressemeddelelser fra De Danske Bilimportører

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra De Danske Bilimportører

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum