Akutbolig.dk

Region Nordjylland: Den billigste region på lejeboligmarkedet 2019

Del

Region Nordjylland var den eneste region på lejeboligmarkedet i 2019, hvor alle kommuner havde en gennemsnitlig kvadratmeterpris, som lå under landsgennemsnittet. Dét viser en ny rapport, udgivet af Akutbolig.dk

Akutbolig.dk har i en ny rapport beregnet den gennemsnitlige kvadratmeterpris for lejeboliger i 2019 fordelt på kommune-, region- og landsbasis og rangeret dem fra de dyreste til de billigste.

Se rapporten og din kommune og regions placering her.

2000 kr. billigere end resten af Danmark

Med en gennemsnitlig kvadratmeterpris for hele Region Nordjylland på kun 66 kroner pr. kvadratmeter, var Region Nordjylland landets billigste region på lejeboligmarkedet i 2019.
Kvadratmeterprisen var 28 % lavere end landsgennemsnittet på 91 kroner pr. kvadratmeter. Dét svarer til en forskel på 2000 kroner i månedlig husleje for en bolig på 80 kvadratmeter. Som den eneste region i Danmark, var den gennemsnitlige kvadratmeterpris for en lejebolig i alle Region Nordjyllands kommuner i 2019 under landsgennemsnittet. 

Aalborg trækker op

Var man på udkig efter en lejebolig i Region Nordjylland i 2019, skulle man typisk kun have mellem 57 og 67 kroner opad lommen pr. kvadratmeter - medmindre man søgte i Aalborg. Her kostede en lejebolig i 2019 i gennemsnittet 86 kroner pr. kvadratmeter - hele 19 kroner mere pr. kvadratmeter end regionens næstdyreste kommune Hjørring. Selvom huslejeniveuaet i Aalborg er væsentligt højere end i resten af regionen, så er det billigt, taget i betragtning af at Aalborg er Danmarks fjerde største by. Den gennemsnitlige kvadratmeterpris på 86 kroner, placerer Aalborg helt nede på plads 41 på den samlede liste over alle landets kommuner, rangeret fra den dyreste til den billigste.

Region Nordjyllands billigste kommune er Morsø, der med en gennemsnitlig kvadratmeterpris på 57 kroner, indtager pladsen som landets 2. billigste kommune på lejeboligmarkedet. 

Klik på en kommune for at se den gennemsnitlige kvadratmeterpris for kommunen, samt hvor meget højere eller lavere prisen er sammenlignet med regions- og landsgennemsnittet.

Om undersøgelsen

Akutbolig.dk har beregnet den gennemsnitlige kvadratmeterpris på lejeboliger i Danmarks 98 kommuner. Undersøgelsen er baseret på data om 55.971 lejeboliger, der har været annonceret ledige på Akutbolig.dk i løbet af 2019. Den gennemsnitlige kvadratmeterpris for hver kommune er sammenlignet med den gennemsnitlige kvadratmeterpris for regionerne og hele Danmark.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Links

Information om Akutbolig.dk

Akutbolig.dk
Akutbolig.dk
Vestergade 48H, 2.
8000 Aarhus

https://www.akutbolig.dk/

Akutbolig.dk blev lanceret i 2011 og er i dag en af landets største boligportaler for ledige lejeboliger. Akutbolig.dk er det sted, hvor danskerne går hen for at finde hjem, uanset om de søger i nord, syd, øst eller vest. På Akutbolig.dk annonceres dagligt nye ledige lejeboliger på tværs af landet fra en lang række af udlejere - både private og professionelle, store og små udlejere. 

Følg pressemeddelelser fra Akutbolig.dk

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Akutbolig.dk