Lånio.dk

Region Midtjylland udlånte over 100 mio. mere end Nordjylland

Del

I Region Midtjylland blev der i 2018 udlånt 360 mio. kr. til beboerindskud, viser en ny undersøgelse fra Lånio.dk. Til sammenligning udlånte Region Nordjylland 240 mio. kr. til samme formål. Dermed er der over 100 mio. kr. til forskel på, hvor meget nabokommunerne samlet udlånte.

Region Midtjyllands samlede udlån

Den nye undersøgelse udarbejdet af Lånio.dk viser, at Region Midtjylland i år 2018 udlånte 360 mio. kr. til borgeres beboerindskud. Der bor 1,3 mio. mennesker i regionen. Fordeles det samlede udlånte beløb på regionens indbyggere, har Region Midtjylland udlånt 272 kr. pr. indbygger. 

Når man kigger på, hvor meget der bliver udlånt i beboerindskud, giver det også mening at kigge på, hvor stor en andel af kommunernes boliger, der består af almene boliger. Det skyldes, at det kun er muligt at ansøge om et beboerindskudslån, hvis du flytter til denne boligtype.

20% af alle boliger i Danmark består af almene boliger, hvilket svarer til 573.000 boliger. I Region Midtjylland består kun 14% af det samlede antal boliger af almene boliger, svarende til 117.044 boliger. Region Midtjylland har dermed færre boliger, hvor der kan ansøges om et lån til beboerindskud. På trods af dette udlånte Region Midtjylland næstmest i samlet beboerindskud.

Aarhus Kommune udlånte 390 kr. pr. indbygger 

Undersøgelsen viser, at Aarhus Kommune er den kommune, der udlånte det næststørste samlede beboerindskud i hele landet. På lokalt plan er Aarhus Kommune, med et udlån til beboerindskud på 390 kr. pr. indbygger, den kommune, der udlånte mest pr. indbygger i Region Midtjylland. 

Sammenligner man derimod med den kommune, der udlånte mindst i beboerindskud i Region Midtjylland, er det Hedensted Kommune. I Hedensted Kommune blev der udlånt 73 kr. pr. indbygger. Århus Kommune udlånte altså 5 gange så meget som Hedensted Kommune.

Sådan er undersøgelsen udarbejdet

Vi har undersøgt, hvor meget landets kommuner udbetaler i beboerindskud. Vi har indsamlet data fra kommunernes årsregnskab i 2018 igennem Danmarks Statistik for at kunne se det samlede udlånte beløb.

For at gøre udlånene sammenlignelige har vi inddraget kommunernes indbyggertal og undersøgt, hvor meget udlånet svarer til pr. indbygger. Derudover har vi indsamlet data over, hvor stor en procentdel af kommunernes boliger, der består af almene boliger.

Læs mere om undersøgelsen, og få et overblik over alle landets kommuner og regioner i de interaktive kort her.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Links

Information om Lånio.dk

Lånio.dk
Lånio.dk
Høffdingsvej 34
2500 Valby

38 41 03 02https://www.xn--lnio-qoa.dk/
Lånio.dk er til for at gøre det nemmere for brugere at finde det bedste lån. Det kan umiddelbart være uoverskueligt at finde frem til det billigste lån, som passer bedst til dine behov, da der er mange banker og låneudbydere. Lånio.dk hjælper dig ved at samle lånetilbudene i én online låneformular. Hermed sammenligner vi lån, og finder det bedste til dig - helt gratis og uforpligtende.

Følg pressemeddelelser fra Lånio.dk

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lånio.dk