Forsikring & Pension

Region Midtjylland: Produktionsvirksomheden LINAK er regionsvinder af ”Danmarks Sundeste Arbejdsplads - Initiativprisen 2018”

Del

LINAK Danmark A/S i Silkeborg er med ”360 graders sundhed” vinder i Region Midtjylland i konkurrencen om det bedste sundhedsinitiativ på arbejdspladsen. Dermed går de sammen med de fire andre regionsvindere videre i konkurrencen og dyster på landsplan om at vinde selve ’Initiativprisen 2018’.

I løbet af foråret har Forsikring & Pension, Dansk Firmaidrætsforbund, Dansk Erhverv og Falck Healthcare opfordret landets arbejdspladser til at indstille deres bedste sundhedsinitiativ til konkurrencen ”Danmarks Sundeste Arbejdsplads - Initiativprisen 2018”. Nu er regionsvinderne fundet. I Region Midtjylland fik LINAK Danmark A/S flest stemmer og kåres dermed som regionsvinder.

LINAK Danmark A/S, der holder til i Silkeborg, bliver regionsvinder med initiativet ’360 graders sundhed’. Som navnet antyder fokuserer arbejdspladsen på sundhed fra mange forskellige vinkler og har indført 15-minutters gåture i frokostpausen for dem, der vil, og sund og grøn morgenmad og frokost. Der er desuden blevet arrangeret fælles skiture de sidste fem år.

- Sundhed er og bliver i vores optik en af de vigtigste grundpiller for et godt arbejdsmiljø. Sundhed har derfor også været en del af vores strategi siden 2017, fordi vi ønsker at have øget fokus på det – men det har altid været en del af vores mindset, siger Peter Duch-Svenson, administrerende direktør for LINAK Danmark A/S.

- Derfor ser vi det heller ikke som et decideret initiativ, da det er så forankret i os. Vi kan jo se, at vores medarbejdere har et ønske om at være sunde, og at de ønsker at være det sammen. Derfor opstår der også hele tiden nye ideer og klubber, hvor motionen kan dyrkes sammen, og det er fantastisk at opleve et sammenhold om noget, der også gavner os som virksomhed, siger Peter Duch-Svenson.

Resultaterne af initiativet ses tydeligt

- Vi kan se, at vi har en enorm flot og stabil, høj fremmødeprocent, og at vi altid har stor tilslutning til vores sociale arrangementer. Det er fordi, folk ønsker at komme på arbejde, og vi ønsker at være sammen med hinanden – uanset om det så er i skjorte eller i motionstøjet. Vi motiverer hinanden, og vores mindset betyder også, at vi har en god og åben dialog om sundhed – herunder overvægt, rygning og motion, som ellers godt kan være tabubelagte emner på en arbejdsplads. I kantinen har fokus på sundhed betydet, at vi indtil videre har opnået et flot bronzemærke i økologi, siger Peter Duch-Svenson.

- LINAK Danmark i Silkeborg er et godt bud på et sundhedsinitiativ, som er afprøvet med succes i praksis, og vi håber, at det kan inspirere arbejdspladser til øge sundheden blandt deres medarbejdere – ikke kun her i regionen men i hele landet, siger Katrina Feilberg Schouenborg, sundhedspolitisk fagchef i Dansk Erhverv.

- Initiativet hos LINAK Danmark viser, hvordan arbejdspladsen spiller en oplagt rolle for at skabe mere bevægelse og sundhed. Det kan være sundhed gennem en flerstrenget indsats som hos LINAK Danmark, men det kan også gøres på et mange andre måder. Det vigtigste er, at det virker motiverende og passer til arbejdspladsen, siger Katrina Feilberg Schouenborg, Dansk Erhverv.

Fakta om konkurrencen

Det er arbejdspladserne, der selv har indstillet deres egne initiativer inden for sundhed, trivsel og arbejdsmiljø. Alle i hele Danmark har kunnet stemme på i alt tre forskellige initiativer.

Regionsvinderen er det initiativ, der har opnået flest stemmer i forhold til, hvor mange medarbejdere den pågældende arbejdsplads har. De fem regionsvindere går nu videre og dyster om at vinde selve ’Initiativprisen 2018’. Landsvinderen kåres 29. maj 2018, hvor der samtidig og som noget nyt uddeles en særpris for det bedste initiativ, der fremmer mental sundhed på arbejdspladsen.

Konkurrencen, ”Danmarks Sundeste Arbejdsplads - Initiativprisen 2018”, bliver afviklet for andet år i træk og har i år kørt fra 1. marts til 17. maj 2018.

Konkurrencen er et samarbejde mellem Forsikring & Pension, Dansk Firmaidrætsforbund, Dansk Erhverv samt Falck, der tilsammen er i løbende kontakt med størstedelen af Danmarks befolkning.

Nøgleord

Kontakter

Trine J. Baunsgaard, Kommunikations- og marketingansvarlig,
LINAK Danmark A/S, 20 19 47 66, dktjb@linak.dk

Line Lagoni Leonhard, pressekonsulent, Dansk Erhverv, 29 99 40 69

Links

Information om Forsikring & Pension

Forsikring & Pension
Forsikring & Pension
Philip Heymans Allé 1
2900 Hellerup

41919101http://www.forsikringogpension.dk

F&P er brancheorganisation for forsikrings- og pensionsselskaberne i Danmark.

Følg pressemeddelelser fra Forsikring & Pension

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Forsikring & Pension

F&P: Dansk CO2-afgift er et vigtigt værktøj – men den skal sikre reelle CO2-reduktioner7.12.2021 12:01:35 CET | Pressemeddelelse

F&P er helt enig i, at indførelsen af en CO2-afgift er et vigtigt værktøj til at nå Danmarks målsætning om at reducere CO2-udslippet med 70 pct. Men den kan ikke stå alene. I et nyt diskussionsoplæg har Det Miljøøkonomiske Råd peget på en høj CO2-afgift på 1.200 kr. En så høj dansk CO2-afgift kan imidlertid svække den danske klimaindsats i udlandet og blot flytte produktion ud af landet. Der er derfor brug for gode og klare rammevilkår for grønne investeringer i Danmark, hvor løsningerne også kan sælges til og fremme den grønne omstilling i udlandet.

F&P: Finanslov rammer plet ved at fjerne modregning i pension for corona-knoklen6.12.2021 12:02:16 CET | Pressemeddelelse

Modregning i pensionen er en uhensigtsmæssig økonomisk straf af de mange danskere, som sparer op til alderdommen og samtidig er klar til at yde en ekstra indsats, når samfundet har brug for det. Derfor er der stor ros og opbakning fra forsikrings- og pensionsbranchen til et flertal i Folketinget, som med finansloven fjerner modregning i pensionen for corona-relaterede indtægter i 2022.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum