Region Hovedstaden

Region Hovedstaden vil genbruge flere møbler med ny genbrugsplatform

Del

​44.000 medarbejdere i Region Hovedstaden får med ny digital genbrugsplatform mulighed for at bestille brugte møbler til deres arbejdsplads. Målet er at reducere CO2-udledning og spare penge til gavn for både hospitaler og regionens borgere.

​Region Hovedstaden bruger årligt op mod 25 millioner kroner på indkøb af møbler. Med en ny tjeneste kaldet Genbrugsplatformen bliver det fra 21. april endnu nemmere for regionens medarbejdere at genbruge møbler.

Lanceringen af Genbrugsplatformen er en vigtig del af den grønne omstilling af Region Hovedstadens indkøbspraksis og er et af mange initiativer i Region Hovedstadens ambitiøse Grøn2030-plan, der skal nedbringe CO2-udslippet drastisk. Fremover vil regionen systematisk prioritere køb af produkter med lang levetid, som kan genbruges igen og igen, og der bliver stillet større krav til leverandører.

Regionsrådsformand Lars Gaardhøj (S) glæder sig over det nye initiativ:

"En stor del af regionens CO2-udledning kommer fra indkøb. Når en arbejdsplads så stor som Region Hovedstaden begynder at genbruge, så gør det en forskel både økonomisk og på CO2-udledningen. Genbrugsplatformen er en vigtig del af vores Grøn2030-plan, hvor vi skruer op for de grønne ambitioner og omstiller regionen mod cirkulær økonomi. Mange møbler vil undgå affaldscontaineren, og platformen skal inspirere til endnu flere bidrag, der gør os til en mere bæredygtig region."

Genbrugsplatformen gør det muligt at følge med i, hvor mange møbler der bliver genbrugt, samt hvor meget CO2 og hvor mange penge, der bliver sparet, hver gang en medarbejder bestiller et genbrugsmøbel. Et kontor til fire, der indrettes med genbrugsmøbler, giver en besparelse på 25.000 kroner. Genbruget af møbler forventes at give en CO2-besparelse på 75 tons årligt.

Eksperter i genbrug

Det er Region Hovedstadens genbrugs- og donationslager i Center for Ejendomme, der skal drive den nye digitale platform. Her har medarbejderne flere års erfaring med at indsamle, upcycle og sende møbler og udstyr tilbage i cirkulation eller til udviklingslande.

Center for Ejendomme henter overskudsmøbler fra regionens hospitaler og virksomheder, der bliver gennemgået, rengjort og repareret efter behov. På Genbrugsplatformen kan medarbejderne se fotos og information og gratis bestille og få leveret genbrugsmøbler.

Regionen vil fremadrettet undersøge muligheden for, at Genbrugsplatformen udvides til også at inkludere kommunerne i Region Hovedstaden.

Genbrugsplatformen er udviklet i et samarbejde mellem Region Midtjylland og Region Hovedstadens Center for Ejendomme og Center for Økonomi.

Kontakt for flere oplysninger

Fakta: Grøn2030

"Grønne og ansvarlige hospitaler" (Grøn2030) er navnet på regionens store klima- og miljøprogram om den grønne omstilling af regionens hospitaler, virksomheder og centre, der koordineres og drives af Center for Ejendomme.

Programmet omfatter indsatsområderne:

  • På vej mod energieffektivt fossilfrit energiforbrug
  • På vej mod affaldsfrie hospitaler
  • På vej mod fossilfri drifts- og medarbejdertransport
  • Rent spildevand og vandeffektive hospitaler
  • Økologi og klimavenlig køkkendrift
  • På vej mod bæredygtige indkøb. ​

Information om Region Hovedstaden

Region Hovedstaden
Region Hovedstaden
Kongens Vænge 2
3400 Hillerød

38 66 50 00http://www.regionh.dk/

Følg pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Eksperter i brystkræft samles: Skandinaviens største enhed skal skabe samlede patientforløb i Region Hovedstaden18.5.2022 13:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Herlev og Gentofte Hospital har indviet en ny samlet Afdeling for Brystundersøgelser. Dermed er endnu et skridt taget i samlingen af regionens udredning og kirurgiske behandling af brystkræft i Gentofte, som bliver hjemsted for Skandinaviens største enhed for brystdiagnostik og -kirurgi. Målet er at skabe et fagligt fyrtårn til gavn for patienterne.

Genfødte hospitalshaver skaber fredfyldte rum for patienter og byens borgere9.5.2022 10:19:17 CEST | Pressemeddelelse

Den 10. maj 2022 genindvies de Helende Haver på Bispebjerg Hospital. Haverne er restaureret takket være en donation på 35 mio. kr. fra Den A.P. Møllerske Støttefond. Nu kan patienter, medarbejdere og forbipasserende atter gå en tur mellem blomstrende staudebede eller tage pause på bænken under pergolaen. Bispebjerg Hospitals fredede haveanlæg er nænsomt restaureret til glæde for alle, der besøger hospitalet. Hospitalets Helende Haver blev etableret for over 100 år siden. Den 10. maj 2022 bliver de indviet på ny med besøg fra blandt andet Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla, bestyrelsesformand for Den A.P. Møllerske Støttefond, og regionsrådsformand Lars Gaardhøj (S). Den A.P. Møllerske Støttefond har bevilget 35 mio. kr. til revitaliseringen af haven. For Fonden har det været væsentligt at støtte op om de fredfyldte haveoaser, som er et kærkomment og meningsfyldt bidrag til patienternes heling og beskyttelsen af de store fredningsværdier. Lindring af sjælen Patienthaverne er oprindeligt anlagt a

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum