Region Hovedstaden

Region Hovedstaden ønsker at afsætte 30 mio. kroner til pressede afdelinger

Del

Tirsdag skal politikerne i regionsrådet tage stilling til en ”vinterpakke”, der her og nu skal styrke fastholdelse og rekruttering af sundhedsfagligt personale

Regionsrådet følger tirsdag op på regionsrådets beslutning fra den 13. oktober om en plan for rekruttering og fastholdelse med særligt fokus på sygeplejersker, jordemødre, læger, bioanalytikere og social- og sundhedsassistenter for hele regionen.

”Lige nu udgør mangel på sundhedsfagligt personale en af de største udfordringer i hverdagen på regionens hospitaler. Vi har som arbejdsplads svært ved at tiltrække nok ansøgere til stillingerne, og alt for mange ansatte søger ud af regionen efter kort tids ansættelse. Så vi skal både drøfte, hvad vi kan gøre her og nu – og hvad vi gør fremadrettet,” siger regionsrådsformand Lars Gaardhøj (S).

Politikerne skal drøfte et forslag til en ”vinterpakke” på 30 mio. kroner, som skal understøtte en god jobstart for nyuddannede, mere retfærdig fordeling af vagtarbejdet, inddragelse af nye faggrupper til at løse nye sundhedsopgaver og brug af velfærdsteknologi og digitale løsninger.

30 mio. kroner løser ikke alt

”Vi ved jo godt, at det her langt fra løser de problemer, vi står i, så det er nogle foreløbige løsninger, hvor vi bl.a. har bedre mulighed for at honorere medarbejdere for en ekstra indsats eller på særligt belastede områder med et tillæg”, og vi kan bakke op om initiativer, der her og nu hjælper de hårdt pressede sundhedsfaglige medarbejdere,” siger Lars Gaardhøj, der understreger, at pengene straks skal ud og arbejde, og hospitalernes medarbejderudvalg skal inddrages i prioriteringen.

Center for HR og Uddannelse har desuden lavet en oversigt over de mange igangværende tiltag for rekruttering og fastholdelse. Og der tegner sig et tydeligt billede af, at der arbejdes med problemstillingen fra mange forskellige vinkler på regionens hospitaler og virksomheder. Der er et stort potentiale i at se nærmere på fastholdelse. Derudover er nytænkning nødvendig, hvis regionen skal løse udfordringerne med manglende sundhedsfaglig arbejdskraft i de kommende år.

Regionsrådet skal drøfte, hvordan de fremadrettet har en tæt politisk opfølgning på en længerevarende udfordring.

Regionsråd: Regeringen skal hjælpe

Til sagen på det ekstraordinære Forretningsudvalgsmøde tirsdag er der som bilag medsendt det brev, som regionsrådet 13. oktober besluttede at skrive til sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S). I brevet skriver regionsrådet bl.a., at de opfordrer regeringen til at afsætte midler til en pulje til at understøtte initiativer, der skal hjælpe sundhedsvæsenet med at fastholde og rekruttere mere personale.

Læs brevet til ministeren på Region Hovedstadens hjemmeside

Yderligere info via Region Hovedstadens pressevagt på 7020 9588 eller presse@regionh.dk

Information om Region Hovedstaden

Region Hovedstaden
Region Hovedstaden
Kongens Vænge 2
3400 Hillerød

38 66 50 00http://www.regionh.dk/

Følg pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum