Region Hovedstaden

Region Hovedstaden indgår aftale med Sverige om partikelterapi

Del

Danske kræftpatienter kan nu sendes til Sverige for at få behandling med partikelterapi, efter Region Hovedstaden har indgået en formel aftale med Region Skåne. Hidtil er patienter, der kunne få gavn af behandling med den avancerede strålekanon blevet sendt til USA, men med den ny aftale får de væsentligt kortere til behandling.

Det har længe været et ønske for Region Hovedstaden at etablere en formel aftale, for at kunne sende patienter med behov til Sverige for få en specialiseret strålebehandling med partikelterapi. Hidtil er de blevet sendt til USA, men det er både mindre stressfyldt og billigere at tilbyde dem behandling i Sverige. Strålekanonen er i øvrigt lignende den, som er ved at blive bygget i Århus.

- Det er rigtig glædeligt, at vi nu har fået aftalen på plads. Det kommer naturligvis til at betyde væsentligt kortere transporttid, mindre stress og bedre rammer for behandlingen, at man nu kun skal over Øresund og ikke Atlanterhavet. Derudover indeholder aftalen med Region Skåne også, at vi kommer til at dele viden og bruge hinandens erfaringer på området endnu mere end før, udtaler regionsrådsformand i Region Hovedstaden, Sophie Hæstorp Andersen (S).

Nøje udvalgte patienter
Aftalen betyder også, at der kommer øget samarbejde specialister imellem om kræftbehandling. Behandlingen er meget specifik og derfor vil det være en nøje lægefaglig vurdering der bestemmer, hvem der skal have behandlingen. Tidligere blev omkring 20 patienter om året sendt til behandling i udlandet, men med den nye aftale vil det være muligt at sende flere afsted.

- De patienter som kan have gavn af behandlingen i Sverige, er nogle af de mest udsatte vi har, blandt andet børn. Derfor giver det øget tryghed for dem og deres forældre, at vi nu har en formel aftale. Vi vil selvfølgelig gerne sikre, at den her meget udsatte gruppe får den mest trygge og bedste behandling som muligt, siger Sophie Hæstorp Andersen.

FAKTA:

  • Skandionklinikken i Sverige kan behandle mellem 1.000-2.500 patienter om året.
  • Skandionklinikken er det første nationale svenske center for avanceret strålebehandling med partikelterapi og det første kliniske anlæg i norden.
  • Herhjemme er et lignende anlæg ved at blive bygget i Århus og står efter planen færdigt til at modtage de første patienter i slutningen af 2018.

Yderligere information:

  • Sophie Hæstorp Andersen (S), regionsrådsformand i Region Hovedstaden, via pressevagten, tlf.: 70 20 88 95
  • Hans von der Maase, klinikchef og professor ved Onkologisk Klinik på Rigshospitalet, tlf.: 29 38 41 11

Information om Region Hovedstaden

Region Hovedstaden
Region Hovedstaden
Kongens Vænge 2
3400 Hillerød

38 66 50 00http://www.regionh.dk/

Følg pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Skrive dig op her og du vil løbende modtage pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Donation på 60. mio kr. fra Novo Nordisk Fonden til BørneRiget på Rigshospitalet skal skabe et kraftcenter for børnekirurgisk forskning og behandling i Region Hovedstaden7.12.2017 12:26pressemeddelelse

En bevilling på 60 mio. fra Novo Nordisk Fonden til Region Hovedstaden skal være med til at bringe BørneRiget på Rigshospitalet helt i front med den mest avancerede kirurgi til børn og unge på både forsknings-, udviklings- og behandlingsområdet. Donationen i form af tre professorater skal være med til at virkeliggøre visionen med BørneRiget: at skabe et hospital i verdensklasse for børn, unge, fødende og deres familier samt styrke samspillet mellem forskning og behandling til gavn for patienterne.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum