Ingeniørforeningen, IDA

Regeringens grønne ambitioner lover godt

Del

IDA sender grønne roser til det ambitiøse regeringsgrundlag, der prioriterer klima- og energiområdet. Nu skal klimamål hurtigt omdannes til konkret handling

Vi ønsker regeringen og de kommende ministre et stort tillykke med regeringsgrundlaget, der indeholder mange ambitiøse elementer for den grønne omstilling.Det er godt at se, at partierne vil gå forrest i kampen mod klimakrisen.

”Det er sød musik i vores ører, at den nye regering sætter turbo på den grønne omstilling med en så ambitiøs aftaleplan på klima- og energiområdet. Det lover godt, når regeringen allerede det førstkommende folketingsår vil fremlægge et forslag til en klimalov med bindende delmål og bindende langsigtede mål. Det har vi ønsket længe og matcher fuldstændig meget af det, vi har presset på for,” siger Thomas Damkjær Petersen, der er formand for Ingeniørforeningen, IDA.

En klimalov skal umiddelbart efterfølges af en klimahandlingsplan, der ser konkret på, hvordan vi kan forløse ambitionerne med at sikre, at de nationale CO2-reduktionsmål nås, og her er det vigtigt at tage fat på hele transportsektoren og landbruget.

”Der hersker ingen tvivl om, at en af de vigtigste men mest udfordrende opgaver bliver at omdanne målet om 70 procent CO2-reduktion i 2030 til virkelighed. Vi er teknologiens stemme og ser det som vores fornemmeste opgave at bidrage til de løsninger, der skal omdanne ambitioner til virkelighed. I regeringens aftalepapir står der, at den gerne vil ’inddrage interessenter’, og her ser vi IDA som en uomgængelig partner i alliancen mod at få Danmark tilbage i den grønne førertrøje,” siger Thomas Damkjær Petersen.

Tre uomgængelige forslag til elementer i regeringens klimahandlingsplan:

* Samspillet mellem energiforsyning og transport er essentielt for den grønne udvikling. Energilagring og electrofuels er vigtige indsatser

* Kommunerne skal spille en central rolle i energieffektiviseringer af bygningsmassen

* Øge midlerne til grøn forskning ogdemonstrationsprogrammer

Nøgleord

Kontakter

Thomas Damkjær Petersen, formand for IDA - tlf. 21708784
Tina Splidsboel, presserådgiver i IDA - mail: tsp@ida.dk - tlf. 60 666 700

Information om Ingeniørforeningen, IDA

Ingeniørforeningen, IDA
Ingeniørforeningen, IDA
Kalvebod Brygge 31-33
1780 København V

33 18 48 48http://ida.dk/

Følg pressemeddelelser fra Ingeniørforeningen, IDA

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Ingeniørforeningen, IDA

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum