Erhvervsministeriet

Regeringen vil forlænge virksomheders mulighed for digitale generalforsamlinger

Del

Folketinget førstebehandler i dag et forslag fra regeringen om at forlænge virksomhedernes mulighed for at afholde digitale generalforsamlinger i 2021.

Arkivfoto: Andreas Beck
Arkivfoto: Andreas Beck

Det skal være muligt for danske selskaber at afholde de årlige generalforsamlinger digitalt også ind i 2021 af hensyn til corona.

Derfor vil regeringen nu forlænge den mulighed, man gav virksomhederne i 2020, som betød, at virksomhederne kunne afholde digitale generalforsamlinger, selvom virksomhedernes vedtægter kræver fysisk fremmøde ved afholdelse af generalforsamling.

Folketinget førstebehandler i dag lovforslaget, som skal sikre at virksomheder efter vedtagelsen af loven og frem til udgangen af 2021 kan afvikle deres generalforsamlinger digitalt.

”Jeg ved, at mange selskaber er usikre på, hvad 2021 vil betyde for deres virke. For at sikre, at alle selskaber i god tid kan planlægges deres generalforsamlinger, så foreslår vi nu, at de i 2021 kan afvikle generalforsamlingerne digitalt. Så kan alle generalforsamlinger finde sted på en ansvarlig og tryg måde uanset, hvordan smittetrykket ser ud til den tid,” siger erhvervsminister Simon Kollerup.

Kontakter

Billeder

Arkivfoto: Andreas Beck
Arkivfoto: Andreas Beck
Download

Information om Erhvervsministeriet

Erhvervsministeriet
Erhvervsministeriet
Slotsholmsgade 10-12
1216 København K

33 92 33 50https://www.em.dk/

Følg pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum