Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet

Regeringen udnævner Danmarks nye klimaambassadør

Del

Regeringen styrker nu det globale danske lederskab inden for den grønne omstilling med udnævnelsen af Tomas Anker Christensen som Danmarks klimaambassadør.

Regeringens nationale mål om at reducere udledningen af drivhusgasser med 70 % i 2030 følges nu op af en international indsats med udnævnelsen af en klimaambassadør.

Udenrigsminister Jeppe Kofod siger:

”Klima er et centralt element i den nye S-regerings udenrigspolitik. Nu udnævner vi en dansk klimaambassadør - og sætter dermed endnu et grønt og bæredygtigt aftryk på den internationale klima-dagsorden. Vi vil gøre EU til en klima-union, i FN har vi taget lederskabet på energisporet og verdensmål 7 om bæredygtig energi - og vi laver grønt diplomati gennem vores bilaterale samarbejde i verden. Danmark kan og vil gøre en kæmpe forskel. Her vil den nye danske klimaambassadør Tomas Anker Christensen spille en helt central rolle.”

Klimaminister Dan Jørgensen er begejstret for valget af Tomas Anker Christensen, som han kender som en dygtig ambassadør med stor indsigt i klima- og bæredygtighedsdagsordenen:

”Regeringen har valgt Tomas Anker Christensen, fordi han har et stærkt netværk, omfattende viden om klimaområdet og den nødvendige adgang til internationale samarbejdspartnere. Det er den tyngde og erfaring, der er brug for, hvis vi skal løfte det globale klimaambitionsniveau og få Danmark tilbage i centrum for de internationale forhandlinger.”

Udviklingsminister Rasmus Prehn hilser også udnævnelsen velkommen:

”Den socialdemokratiske regering ser klima som et omdrejningspunkt for udviklingsbistanden. Vi har øget den grønne udviklingsbistand, og vi vil tænke klimatiltag ind i alle indsatser, hvor det er muligt. Når vi hjælper med at levere strøm til flygtningene i Jordan, så er det via en solcellepark. Og samtidigt uddanner vi flygtningene, så de selv kan drive anlægget og får bedre fremtidsmuligheder. Og når etiopiske landmænd for eksempel får undervisning i, hvordan de får mere ud af deres afgrøder, skal de samtidig lære, hvordan de bliver mere modstandsdygtige mod tørke.”

Klimatopmøde venter lige om hjørnet

Den nye klimaambassadør får travlt fra første dag. Han vil blandt andet skulle deltage i arbejdet i de internationale klimaforhandlinger i FN-regi og det kommende klimatopmøde, COP25. Han vil være en central del af den danske indsats for at øge det globale klimaambitionsniveau i implementeringen af Parisaftalen. Klimaambassadøren vil også være med til at vise dansk lederskab på Verdensmål 7 (SDG 7) om bæredygtig energi. Her hjælper Danmark især de lande, der udleder mest CO2, med at udfase kul og olie og ikke mindst omstille dem til vedvarende energi som vind- og solenergi. SDG 7 handler også om, at verdens lande indretter sig meget mere effektivt og sikrer, alle borgere – også de allerfattigste i fx Afrika - får adgang til vedvarende energi. Som en del af SDG 7 lederskabet vil Danmark fokusere på at sikre mere finansiering til den globale grønne omlægning.

Tomas Anker Christensen er nuværende ambassadør i Kairo med lang erfaring inden for klimaområdet. Han har været afdelingschef for Udenrigsministeriets Center for Globale udfordringer, hvor han bl.a. stod i spidsen for oprettelsen af 3GF – et internationalt partnerskab for grøn omstilling. Han var sidenhen ansat i FN-generalsekretærens kabinet, hvor han en periode var chef for generalsekretærens klimateam med ansvar for at forberede og gennemføre FN’s klimatopmøde i 2014. I perioden 2015-2017 var han kabinetschef for formanden for generalforsamlingen (hhv. Mogens Lykketoft og Peter Thomson), hvor der var særlig fokus på implementeringen af Parisaftalen og FN’s verdensmål. Efterfølgende har Tomas Anker Christensen været særlig rådgiver for FN’s særlige udsending på klima, Michael Bloomberg.

Tomas Anker Christensen tiltræder i sin nye rolle den 1. februar med base i København og vil få kontor i både Udenrigsministeriet og Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet.

Nøgleord

Kontakter

Udenrigsministeriet:
Presserådgiver for udenrigsministeren, Poul Kjar, tlf. +45 41 86 59 75
Presserådgiver for udviklingsministeren, Maria Westh, tlf. +45 50 77 86 64
Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet:
Presserådgiver Lasse Bendtsen, tlf. +45 41 72 38 84

Information om Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet

Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet
Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet
Holmens Kanal 20
1060 København K

41723805http://kefm.dk

I Klima-, Energi og Forsyningsministeriet arbejder vi for målet om at reducere udledningen af drivhusgasser med 70 procent i Danmark i 2030 og for et visionært, grønt lederskab både i Danmark og ude i verden.

Følg pressemeddelelser fra Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet

Danmark inviteret til præsident Bidens klimatopmøde27.3.2021 07:00:00 CET | Pressemeddelelse

Statsministeren skal til april deltage i Leaders Summit on Climate, hvor den amerikanske præsident har bedt hende fortælle verdens største CO2-udledere om Danmarks erfaringer med grøn energi. Forud for topmødet vil USA melde et nyt klimamål for 2030 ud. Det skal være med til at skabe momentum frem mod FN's klimakonference til november, hvor verdens lande bl.a. skal melde nye klimamål ind til FN for at opfylde Parisaftalen.

Bedre muligheder for tilskud til grøn varme og energirenovering3.3.2021 07:00:00 CET | Pressemeddelelse

Hvis de utætte vinduer trænger til at blive skiftet ud, eller det sorte fyr skal erstattes af en grøn varmepumpe, så bliver der nu bedre mulighed for at få tilskud. Fremover bliver der flere årlige ansøgningsrunder til den såkaldte Bygningspulje, så ansøgningerne kan blive behandlet hurtigere, og så man ikke skal vente et helt år med at søge igen, hvis man får afslag. Samtidig justeres tilskuddet, så flere kan få støtte. Næste ansøgningsrunde åbner i starten af april.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum