Regeringen glemmer danskere uden sikkerhedsnet

Del
De mange hjælpepakker, som Regeringen sammen med resten af Folketinget i øjeblikket præsenterer, hjælper både virksomheder, selvstændige og dagpengemodtagere. Men der er en gruppe af lønmodtagere, som risikerer at falde igennem systemet, hvis ikke der bliver gjort noget, mener formand i Krifa, Søren Fibiger Olesen

Det er gået hurtigt inde på Christiansborg den seneste uges tid. De har lanceret den ene hjælpepakke efter den anden, og de lander på et tørt sted i den her Corona-krise, fastslår Søren Fibiger Olesen, der er formand i Krifa. Men han mener, at Regeringen overser en gruppe.

”Det er fantastisk at se, hvordan vi står sammen som land i øjeblikket. Men Regeringens hjælpepakker er henvendt virksomhederne og ikke den enkelte lønmodtager. Det betyder, at virksomheder, som ikke vælger at gøre brug af fx lønkompensation, men i stedet fyrer medarbejdere, sætter nogle lønmodtagere i en meget vanskelig situation, hvis ikke de er medlem af en a-kasse,” siger Søren Fibiger Olesen.

Det er en ekstraordinær situation, hele landet står i, og det kalder ifølge formanden på ekstraordinære løsninger.

”Der er brug for et økonomisk sikkerhedsnet under den her gruppe af lønmodtagere. Der kan være mange grunde til, at de har fravalgt a-kassen – fx at de simpelthen ikke har råd til det – men de må ikke overlades til sig selv i disse tider. Jeg vil gerne appellere til Folketingets medmenneskelighed og opfordre til, at mulighederne for at hjælpe den her gruppe undersøges nærmere,” siger Søren Fibiger Olesen.

Midlertidig dagpengeret

Søren Fibiger Olesen mener, at Regeringen bør overveje, om lønmodtagere uden a-kasse helt ekstraordinært bør få ret til dagpenge uden om de normale optjeningsregler. Det skal ske i den største respekt for dem, der allerede har valgt at betale til et a-kasse-medlemskab og er dagpengeberettiget, og Krifa foreslår derfor, at det skal ske på anderledes vilkår.

Fx at man maksimum kan få dagpenge i seks måneder til dimittendsatsen, og at man ved indmeldelse betaler kontingent for alle seks måneder med det samme – det skal dog kun være den del af kontingentet, der omfatter statsbidraget og ikke den del af kontingentet, der går til den enkelte a-kasse.

”Det kan tage flere former, men det vigtigste er at række en hånd ud til de her danskere, der står uden sikkerhedsnet,” siger Krifas formand, Søren Fibiger Olesen.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om Krifa

Krifa
Krifa
Klokhøjen 4
8200 Aarhus N

http://www.krifa.dk

Krifa er en tværfaglig organisation for danske lønmodtagere og har mere end 185.000 medlemmer. Krifa arbejder hver dag for at fremme arbejdslysten blandt medlemmer, medarbejdere og i samfundet generelt – og det er integreret i alt, hvad organisationen gør. Krifa arbejder mod at blive en moderne arbejdslivsbevægelse ved at se det enkelte medlem og udfordre den klassiske opfattelse af en fagforening og a-kasse.

Følg pressemeddelelser fra Krifa

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Krifa

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye