Beskæftigelsesministeriet

Regeringen genindfører ret til uddannelsesløft på 110 pct. dagpenge

Del
Fra 1. juli bliver det igen muligt at opkvalificere sig på 110 pct. dagpengesats inden for brancher med mangel på arbejdskraft.

Fredag har et flertal i Folketinget vedtaget L 128, som skal bidrage til, at flere vælger en vej som faglært – til gavn for den enkelte ledige og til gavn for arbejdsmarkedet og virksomhederne, som mangler kvalificerede hænder.

Fra 1. juli har man ret til at påbegynde en erhvervsuddannelse inden for brancher med mangel på arbejdskraft og modtage 110 pct. af sin hidtidige dagpengesats, hvis man er over 30 år og er ufaglært eller faglært med en forældet uddannelse.

Genindførelsen udspringer af regeringens finanslovsforslag for 2023 og den efterfølgende indgåede Aftale om finanslov for 2023 mellem regeringen, SF, LA, RV og DF.

Ordningen har tidligere været gældende fra august 2020, men udløb 31. december 2022. I den periode har ca. 2.800 ledige påbegyndt en erhvervsuddannelse via ordningen, og erfaringerne peger på, at den forhøjede dagpengesats bidrager til, at flere ledige påbegynder en erhvervsuddannelse inden for områder, hvor der er mangel på arbejdskraft.

Er man som dagpengemodtager påbegyndt et uddannelsesforløb i første halvdel af 2023, er der mulighed for at overgå til ordningen på den højere dagpengesats fra 1. juli 2023, hvis den uddannelse, man har påbegyndt, fremgår af den nye positivliste for ordningen, og hvis de øvrige betingelser for ordningen er opfyldt.

Retten til uddannelsesløft på 110 pct. dagpenge vil gælde for resten af 2023.

Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen siger:

- Ordningen gør det mere økonomisk attraktivt at uddanne sig til faglært, selvom man er midt i livet med forpligtelser. Det, håber jeg, vil give flere mod på at vælge den faglærte vej og i sidste ende bidrage til f.eks. flere kolleger på plejehjemmene og flere hænder på de mange industriarbejdspladser rundt i landet.

- Virksomhederne mangler faglært arbejdskraft, og vi ved, at behovet kun bliver større i fremtiden. Regeringen har stort fokus på uddannelse og er særligt optaget af, at flere tager en erhvervsuddannelse. Det er nødvendigt med mere faglært arbejdskraft for at komme i mål med den grønne omstilling og have personale nok i vores velfærdssamfund.

Kontakter

Beskæftigelsesministeriet


Pressevagt: 51232830

Information om Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministeriet
Beskæftigelsesministeriet
Holmens Kanal
1060 København K

7220 5000http://bm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensens kommentar til lønmodtagerbeskæftigelsen for september 202421.11.2024 08:09:09 CET | Pressemeddelelse

I september 2024 var der 3.029.400 lønmodtagere i job. Det er 4.300 flere end måneden før svarende til en stigning på 0,1 procent. Siden september 2023 er der dermed samlet set kommet 27.900 nye beskæftigede til. Ser man på den private sektor, er der kommet 3.700 flere lønmodtagere fra august til september 2024. I samme periode er der kommet 600 flere offentligt ansatte. Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen siger: "Trods et lille dyk i sidste måned stiger beskæftigelsen igen. Det viser, at vi fortsat har et stærkt arbejdsmarked. Vi skal dog have et øje for, at det ikke er alle dele af landet, som har del i den stigende beskæftigelse. Der er en del kommuner uden for særligt storbyområderne, hvor beskæftigelsen er faldet det seneste år". "Vi har i regeringen et mål om, at folk skal kunne uddanne sig og få job i hele landet. Derfor styrker vi mulighederne for job og uddannelse uden for de store byer. Det skal blive ved med at være attraktivt at bo med sin familie i de mindre byer,

Uændret ledighed i oktober 202420.11.2024 09:01:56 CET | Pressemeddelelse

Der er 88.000 fuldtidsledige i oktober 2024. Det viser de nyeste tal fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering. Ledigheden er dermed uændret i forhold til måneden før, og ledighedsprocenten er fortsat på 2,9 pct. Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen siger: -Det er positivt, at vi fortsat har en lav ledighed. Samtidig er der en faldende tendens i antallet af dimittendledige. Vi har tidligere set en stigning i antallet i denne gruppe, men noget tyder på, at vi nu har fået vendt den udvikling. Det er afgørende, at man som nyuddannet hurtigt får foden inden for på arbejdsmarkedet, så ledigheden ikke sætter sig og bliver langvarig. -På trods af den lave ledighed er der desværre fortsat en gruppe af unge, som hverken er i gang med en uddannelse eller i job. Også de skal have en plads på arbejdsmarkedet eller i uddannelsessystemet. -Jeg ser frem til at udrulle det ungeløft, vi i Folketinget har aftalt i fællesskab med kommuner, virksomheder og civilsamfundet. Det er et stærkt pa

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye