Beskæftigelsesministeriet

Regeringen fremsætter lovforslag om midlertidigt børnetilskud

Del

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard fremsætter i dag lovforslaget om det midlertidige børnetilskud, som regeringen og SF, Det Radikale Venstre og Enhedslisten blev enige om i september.

Partierne har afsat en kvart milliard kroner om året til børnefamilierne, der er berørt af kontanthjælpsloftet eller modtager integrationsydelse. Pengene vil blive udbetalt med tilbagevirkende kraft fra august, og regeringen forventer, at ca. 27.900 børn vil få glæde af tilskuddet.

Tilskuddet udgør 700 kr. pr. barn pr. måned for forældre på de laveste ydelser, 600 kr. pr. barn af enlige pr. måned og 550 kr. pr. barn pr. måned for de øvrige i målgruppen. Derudover får enlige forsørgere et supplerende tilskud på 650 kr. månedligt uafhængigt af antallet af børn. Tilskuddet gives til børn i alderen 0-14 år. Det vil fx betyde, at en enlig mor på kontanthjælp med to børn i alderen 0-14 år vil kunne få op til 1.850 kroner ekstra skattefrit om måneden.

Tilskuddet er skruet sammen på en måde, så man ikke kan få mere i ydelse, end man har mistet som følge af kontanthjælpsloftet eller integrationsydelsen.

Regeringen vil derudover nedsætte en ydelseskommission, der får til opgave at komme med anbefalinger til et nyt ydelsessystem. Et nyt ydelsessystem skal på den ene side sikre en gevinst ved at arbejde, og på den anden side give mulighed for en rimelig levestandard. Det midlertidige børnetilskud gives, indtil en ydelseskommission har fremlagt sine anbefalinger, og et nyt ydelsessystem er trådt i kraft.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger:

- Jeg ser frem til at give de børnefamilier, som er spændt hårdt for på grund af de lave ydelser, en hjælpende hånd. Det gælder især enlige forsørgere. I et velfærdssamfund som det danske skal vi sikre, at alle børn vokser op under ordentlige forhold. Vi må samtidigt åbent sige, at børnetilskuddet er en midlertidig løsning, og at vi skal have et nyt ydelsessystem med en bedre balance.

Social– og indenrigsminister Astrid Krag siger:

- Alt for mange af de børn, der vokser op i familier med en presset økonomi, betaler en høj pris for det. De har ikke en hverdag som deres jævnaldrene med for eksempel børnefødselsdage eller fritidsaktiviteter. De bekymrer sig om udgifter til medicin og andet i familiens økonomi. Det smitter af på trivsel og skolegang, og derfor er det kontante tilskud en tiltrængt håndsrækning, der sikrer børnene en bedre start på livet.

Information om Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministeriet
Beskæftigelsesministeriet
Holmens Kanal
1060 København K

7220 5000http://bm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Millionpulje skal hjælpe mennesker med psykiske handicap i job4.11.2019 13:27:18 CETPressemeddelelse

Fem udvalgte projekter får i alt 14,2 mio. kr., der skal få flere danskere med kognitive handicap ud på arbejdsmarkedet. Målet er, at personer med psykiske handicap skal arbejde mere. Fælles for projekterne er, at de skal give personer med kognitive handicap bedre rammer for at være på arbejdsmarkedet. Selv om målet for projekterne er det samme, så er tilgangen og fokus forskelligt. For eksempel modtager projektet ”Madskolen for mennesker med kognitive handicap” - et samarbejde mellem Meyers Madhus og sprogcenterfirmaet A2B – 3,6 mio. kr. til at lave et træningsforløb, der skal give deltagerne en forståelse for alt fra madlavning til de sociale aspekter i det at have et job. Forløbet afsluttes med et 13 ugers virksomhedsophold. Non-profit konsulenthuset CABI modtager støtte på 5,1 mio. kr. til et projekt, der skal opkvalificere jobcentrenes indsats over for mennesker med kognitive handicap som fx autisme og post-traumatisk stress. De tre andre projekter, der modtager støtte, er søsat a

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum