Udenrigsministeriet

Regeringen donerer 3,7 mio. vacciner til COVAX

Del

Regeringen donerer 3,7 mio. COVID-19-vaccinedoser til COVAX. Med den nye donation vil Danmark samlet set donere 10 millioner vacciner

Regeringen har besluttet at donere 3,7 mio. vaccinedoser til det internationale vaccinesamarbejde COVAX for at støtte pandemibekæmpelsen i verdens udviklingslande. Der er tale om vacciner, som ikke skal indgå i Danmarks vaccinationsprogram. Sammenlagt med regeringens tidligere tilsagn om donation vil Danmark med det nye donationstilsagn komme op på at donere 10 mio. vacciner i alt.

Udviklingsminister Flemming Møller Mortensen udtaler:
”Ingen er sikre, før alle er sikre. COVAX er allerede i fuld gang med at levere vacciner til verdens udviklingslande og særligt til lande i Afrika, hvor vaccineknapheden er meget stor. Med det nye donationstilsagn kommer vi til at donere 7,7 mio. vacciner til COVAX i alt. Det er et substantielt og mærkbart bidrag til den globale pandemibekæmpelse.”

Udenrigsminister Jeppe Kofod udtaler:
”Fremkomsten af den nye omikron-variant viser, at pandemien raser videre for fuld fart. Øget global adgang til vacciner er afgørende, hvis vi skal komme pandemien til livs. Jeg er glad for, at vi med den nye donation har givet tilsagn om at donere samlet set 10 millioner doser til den globale pandemibekæmpelse.”

Sundhedsminister Magnus Heunicke udtaler:
”Sundhedsmyndighederne vurderer løbende, hvor mange vacciner vi har behov for til den danske vaccineudrulning, og hvor mange vacciner vi kan give videre til andre modtagerlande og COVAX. Ved at sende doser videre til COVAX kan Danmark bidrage til at bekæmpe smittespredning og nye mutationer, som hurtigt kan ramme os herhjemme.”

Donationen til COVAX på 3,7 mio. vaccinedoser består af 2,7 mio. doser Johnson & Johnson og 1 mio. doser Moderna. Donationen er uden øremærkning. Det betyder, at det er COVAX, som fordeler vaccinerne til udviklingslandene baseret på landenes behov og udrulningskapacitet. Vaccinerne leveres direkte fra vaccineproducenterne. Tidshorisonten for levering af donationerne afhænger derfor af leveringshastigheden fra producenterne.

Regeringen vurderer løbende muligheden for at donere yderligere overskydende vaccinedoser.

KONTAKT

For yderligere information om henvendelser fra udlandet i forbindelse med COVID-19: Kontakt pressevagten@um.dk

For sundhedsfaglige spørgsmål ang. vacciner og den nationale vaccineudrulning: Kontaktpressevagt@sum.dk

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 København K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Olieudslip kan forværre situationen i Yemen: FN arbejder på redningsoperation med dansk støtte2.8.2022 13:01:11 CEST | Pressemeddelelse

Otte kilometer ud fra Yemens Kyst ligger skibet FSO Safer og ruster i Det Røde Hav. FN-arbejder på en operation, der skal tømme det forladte skib for at undgå et olieudslip, der kan blive til en af verdens største miljøkatastrofer og yderligere forværre den alvorlige humanitære situation i Yemen. Danmark støtter nu redningsoperationen med 7 millioner kroner.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum