Danmarks Grønne Investeringsfond

Refarmed flytter i kælderen hos danske madleverandører: Danmarks Grønne Investeringsfond sikrer kapital til det første anlæg

Del

Danske Refarmed, med Camilla Enge i spidsen, vil tage et opgør med lange og CO2-udledende forsyningskæder. Den vertikale farm vil sende friske krydderurter direkte op fra produktionen i kælderen til storkøkkenet i stueetagen. Nu har virksomheden fået finansiering fra Danmarks Grønne Investeringsfond og Vækstfonden til at etablere deres første lokale produktion.

Remarmed
Remarmed

Når du sætter tænderne i dit smørrebrød, er purløgen eller dilden på toppen med stor sandsynlighed groet på den anden side af jordkloden, fløjet til Tyskland og efterfølgende sendt med lastbil til Danmark. Det er i hvert fald sådan forsyningskæden ser ud for mange fødevarer i dag. Men det vil Camilla Enge, der står i spidsen for virksomheden Refarmed, lave om på. Med frisk kapital på kontoen fra Danmarks Grønne Investeringsfond og Vækstfonden, skal virksomheden nu etablere deres første vertikale farm. 

”Noget så dansk som purløg bliver ofte fløjet til din æggemad fra Tanzania, hvor distributørerne kan købe produkterne meget billigt. Det er den tanke, vi vil gøre op med i Refarmed. Jeg tror, der er mange, som slet ikke er klar over, hvor stort et CO2-aftryk de grøntsager, de spiser, faktisk har. Her er det vores ambition at rykke ved den tankegang hos danske madleverandører,” siger Camilla Enge, CEO og stifter af Refarmed. 

Refarmeds første vertikale farm ligger i kælderen hos cateringfirmaet Jespers TorveKøkken. Med kun fem skridt fra farmen til producentens storkøkken kan de levere klimavenlige salater og krydderurter af langt bedre smag og kvalitet. Den ultrakorte vej fra farm til køkken betyder også, at Refarmed bl.a. kan skære størstedelen af transport og emballage væk samtidig med, at de kun producerer og høster de mængder, der bliver brugt i køkkenet. Det giver markant mindre spild af mad og bedre udnyttelse af klodens ressourcer.

I dag bliver mange høstede afgrøder til affald, før de overhovedet havner i butikkerne. Indkøbssektorens push and pull kultur og de lange globale forsyningskæder er ansvarlige for enorme mængder spild, CO2- og partikelforurening, fortæller Camilla Enge:

”Der er virkelig store potentialer i at decentralisere fødevaresystemet med flere vertikale og lokale produktioner ude hos madleverandørerne. Det svarer lidt til at have sin egen private køkkenhave lige rundt om hjørnet, bortset fra, at vi i vores dyrkning har langt større udbytter, mens vi optager mindre areal, så der kan gives plads til mere natur.”

Refarmed har for nyligt modtaget frisk kapital fra Danmarks Grønne Investeringsfond og har derudover også fået et Covid-19 Startlån fra Vækstfonden. Den nye kapital skal bruges til at etablere Refarmeds første lokale produktion, og de mange grønne potentialer er en af grundene til, at Danmarks Grønne Investeringsfond er gået med i finansieringen:

Michael Zöllner, Managing Director i Danmarks Grønne Investeringsfond:

”Fremtiden stiller nye og skærpede krav til den måde, hvorpå vi producerer og udvikler nye fødevarer. Det er en dagsorden, som er vigtig for Danmarks Grønne Investeringsfond, idet der både er mulighed for at reducere et aktuelt stort klimaaftryk, men også mulighed for at skabe god forretning. Refarmed er et fantastisk eksempel på den type løsninger, hvor den vertikale og lokale fødevareproduktion sker tæt på, hvor fødevarerne anvendes og forbruges. Dette vil vi gerne se endnu mere af, hvorfor vi er særligt glade for dette samarbejde.”

Kontakter

Danmarks Grønne Investeringsfond: Kommunikationsrådgiver, Cecilie Idun Andersen: +4531930573 eller e-mail cea@vf.dk

Billeder

Remarmed
Remarmed
Download

Information om Danmarks Grønne Investeringsfond

Danmarks Grønne Investeringsfond
Danmarks Grønne Investeringsfond
Strandvejen 104A
2900 Hellerup

http://gronfond.dk

Danmarks Grønne Investeringsfond er en selvstændig statslig lånefond, der har til formål at medfinansiere investeringer, som fremmer en grøn omstilling af det danske samfund.

Fonden vil være med til at bygge bro mellem traditionelle finansieringskilder og egenkapital og opererer med et både grønt og kommercielt fokus. Projekterne ligger inden for vedvarende energi, energibesparelser og ressourceeffektivitet.

Følg pressemeddelelser fra Danmarks Grønne Investeringsfond

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danmarks Grønne Investeringsfond

Danmarks Grønne Fremtidsfond er nu en realitet: Milliarder på vej til grønne virksomheder14.9.2020 11:00:00 CEST | Pressemeddelelse

I dag har Danmark fået en grøn fremtidsfond, der skal sikre kapital til grønne løsninger – kapital, der nu er blevet endnu vigtigere efter coronakrisen, og som skal bidrage til, at Danmark er i førersædet, når det kommer til grøn omstilling. I slutningen af 2019 blev fremtidsfonden besluttet, og nu er den endelige aftale faldet på plads mellem regeringen og partierne bag finansloven. Dermed er rammerne på plads, så Danmarks Grønne Fremtidsfond nu kan sende kapital ud til de grønne virksomheder og iværksættere.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum