KFUKs Sociale ArbejdeKFUKs Sociale Arbejde

Reden åbner i Esbjerg for at hjælpe mennesker i prostitution

Del

Den 1. februar 2021 åbner Reden Esbjerg som et nyt tilbud til mennesker, der oplever, at køb og salg af seksuelle ydelser er blevet en del af deres liv.

Medarbejderne Mette, Janni, Merete og Tanya står klar til at byde de kommende brugere velkommen i Reden Esbjerg
Medarbejderne Mette, Janni, Merete og Tanya står klar til at byde de kommende brugere velkommen i Reden Esbjerg

På baggrund af KFUKs Sociale Arbejdes erfaringer med at hjælpe mennesker i prostitution, er Esbjerg Kommune og KFUK’s Sociale Arbejde gået sammen om et nyt anonymt tilbud i og omkring Esbjerg. Formålet med Reden Esbjerg er blandt andet at sikre, at der er anonym hjælp at hente, hvis man ønsker at forlade prostitution. Det er dog ikke et krav, at man skal forlade prostitution for at bruge Reden. Man er også velkommen til blot at bruge tilbuddet som et pusterum eller som hjælp og rådgivning til at opnå de små eller store ændringer, der kan give en bedre hverdag.

Behovet eksisterer i Esbjerg
”Prostitution er måske ikke så synligt i gade- og bymiljøet her i Esbjerg”, siger Centerleder i Center for Udsatte og Misbrug, Morten Jensen, ”men det findes bestemt, og vi mener, der er brug for et tilbud om støtte og hjælp til mennesker i prostitution – også i Esbjerg. Vi tror på, at en Rede i Esbjerg kan gøre en forskel. Vi ser frem til at følge projektet og den lokale indsats og håber, at projektet kan hjælpe folk ud af et liv med prostitution.”

Henrik Vallø, Udvalgsformand for Social- og Arbejdsmarkedsudvalget siger: ”Jeg er meget glad for, at dette tiltag nu bliver en realitet i Esbjerg, og jeg og hele Social-og Arbejdsmarkedsudvalget ser frem til at følge indsatsen omkring det. Det vil glæde mig meget, hvis vi med denne indsats kan hjælpe nogle videre til et bedre liv.”

I KFUKs Sociale Arbejde ser man også frem til at åbne tilbuddet og til samarbejdet med Esbjerg Kommune:

”Det er med stor glæde, at vi nu åbner et tilbud i Vestjylland til mennesker i prostitution – en ”Reden Esbjerg”, siger Landsformand i KFUKs Sociale Arbejde, Annette Blynél. ”Det har vi længe haft et stort ønske om, da vi ved, at det gør en stor forskel, at man kan få hjælp i nærheden af, hvor man bor. Vi ved også, at fagpersoner i lokalområdet længe har efterspurgt et tilbud af denne art. Prostitution findes alle steder - det er desværre ikke kun et københavnerfænomen”.

Hjælp til alle
Alle uanset køn og alder er velkomne i tilbuddet, der primært være åbent i dagtimerne og på udvalgte aftener. Tanken er, at man kan henvende sig og få støtte ud fra egne individuelle behov. Det kan fx være rådgivning om at sikre et indtægtsgrundlag uden prostitution, målrettede forløb for at komme ud af prostitution, individuel psykologrådgivning eller gruppeterapi.

Man kan også bruge Reden som et sted, hvor man kan tale åbent om prostitution – og tilbuddet er også for menneske uden sociale problemer. Også unge med prostitutionserfaring kan få hjælp og rådgivning.

Tilbuddet i Esbjerg vil blive tilrettelagt ud fra erfaringerne fra Rederne i resten af landet, og KFUK og Esbjerg Kommune ønsker også at samarbejde med de andre tilbud – både lokalt i Esbjerg og med institutioner i andre dele af i landet. Blandt andet er der lagt op til samarbejde med Center Mod Menneskehandel og Redernes krisecenter i Odense.

Reden Esbjerg åbner for brugere den 1. februar. Der var planlagt en festlig åbning med et fagligt arrangement, men pga. de nuværende coronarestriktioner, er det udsat til et senere tidspunkt.

Økonomisk støtte til initiativet
Projektet har indtil videre finansiering i tre år, da det er en del af Socialstyrelsens projekt om exitpakker til mennesker i prostitution. Projektejerskabet ligger i Esbjerg Kommune, men Reden Esbjerg bliver en del af KFUKs Sociale Arbejde, der igennem mange år har været pionerer inden for arbejdet med kvinder i prostitution, misbrug og ofre for menneskehandel.

KFUKs Sociale Arbejde driver også en række andre tilbud med fokus på at hjælpe mennesker i svære situationer, ligesom KFUKs Sociale Arbejde stiller sit netværk til rådighed i forhold til at gøre potentielle brugere opmærksomme på det nye tilbud.

 

Nøgleord

Kontakter

Pernille Kjær Jessen, Kommunikationsansvarlig, KFUKs Sociale Arbejde, pkj@kfuksa.dk, 29468271

Morten Jensen, Centerchef, Center for Misbrug og Udsatte Esbjerg Kommune, moj11@esbjerg.dk, 21526379

Billeder

Medarbejderne Mette, Janni, Merete og Tanya står klar til at byde de kommende brugere velkommen i Reden Esbjerg
Medarbejderne Mette, Janni, Merete og Tanya står klar til at byde de kommende brugere velkommen i Reden Esbjerg
Download

Links

Information om KFUKs Sociale Arbejde

KFUKs Sociale Arbejde
Niels Hemmingsens Gade 10, 2. sal
1153 København K

http://www.kfuksa.dk
Velgørende organisation, NGO

Følg pressemeddelelser fra KFUKs Sociale Arbejde

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra KFUKs Sociale Arbejde