Red Barnet

Red Barnet samler 7,4 millioner ind til udsatte børn med kontantløs indsamling i en coronatid

Del

Red Barnet samlede i søndags 7,4 millioner ind til udsatte børn. Hver indsamler fik i gennemsnit mere i den digitale bøtte end de seneste år.

Red Barnets indsamlere blev mødt af generøse danskere med mobilen klar, da de søndag den 6. september var på gaden til Danmarks første kontantløse humanitære landsindsindsamling.

Foruden de mellem 5.500 til 6000 indsamlere, der stemte dørklokker, valgte mange at oprette en digital indsamling, som de kunne dele med familie, venner og bekendte. Flere var kreative og fandt på særlige måder at fejre deres donationsmål. Red Barnets ambassadør Andrea Elisabeth Rudolph synger eksempelvis godnatsang for sine børn med musikerne og medambassadørerne Mads Langer, Jesper Binzer og Thomas Helmig. I alt landede indsamlingsresultatet på 7,4 millioner kroner.

– Vi er glade, stolte og ydmyge over den opbakning, vi får i usikre tider, siger Red Barnets generalsekretær, Johanne Schmidt-Nielsen, og uddyber:

– Vi har grundet corona haft færre indsamlere på gaden, men til gengæld er indsamlerne blevet taget ekstra godt imod. Der skal lyde en kæmpe ros til alle i Danmark for støtten til verdens sårbare børn, der er særligt udsatte under pandemien.

Hun henviser til en stor undersøgelse, som Red Barnet har offentliggjort i dag. Undersøgelsen viser, at verdens fattigste børn rammes hårdest af corona. De bliver i højere grad afskåret fra skolegang og sundhedsydelser, de oplever mere vold i hjemmet, og deres familier lider det største tab i indkomst.

– Vi kan gøre en kæmpe forskel for de udsatte børn med de penge, der blev samlet ind i søndags. Vi kan give medicin, mad og skolegang til børn i krigsramte og fattige lande, og i Danmark kan vi lave endnu flere aktiviteter for børn, der står uden for fællesskabet. Det er en kæmpe håndsrækning til de børn, der betaler den allerstørste pris for følgevirkningerne af corona, siger Johanne Schmidt-Nielsen.

Kontakter

Information om Red Barnet

Red Barnet
Red Barnet
Rosenørns Allé 12
1634 København V

3536 5555https://redbarnet.dk/

Red Barnet arbejder i Danmark og flere end 120 andre lande. Vi redder børns liv. Vi beskytter og styrker dem. Vi kæmper for deres rettigheder. Vi er Save the Children – verdens førende uafhængige organisation for børn.

Red Barnet yder nødhjælp og forebygger katastrofer. Vi bekæmper vold, overgreb og mobning. Vi sikrer skolegang, opbygger fællesskaber og styrker børns modstandskraft. Vi arbejder politisk for de dårligst stillede børn og skaber debat om børns livsvilkår.

 

Følg pressemeddelelser fra Red Barnet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Red Barnet

Kronprinsen og statsministeren hylder arbejdet for børns mentale sundhed9.9.2020 16:07:32 CESTPressemeddelelse

Kronprinsen og statsminister Mette Frederiksen deltog i dag i Red Barnets 75-års jubilæumskonference. Her understregede de begge vigtigheden af at hjælpe børn med at komme sig efter traumatiserende oplevelser i krige og konflikter. På konferencen overrakte kronprinsen også en ærespris til 84-årige Joseph Vos, der som barn var på et af Red Barnets første rekreationsophold efter at have været i koncentrationslejr under Anden Verdenskrig.

Red Barnet gennemfører den første kontantløse humanitære landsindsamling30.8.2020 07:00:00 CESTPressemeddelelse

Når Red Barnets indsamlere på søndag d. 6. september går på gaden, kan danskerne nøjes med at hive mobiltelefonen frem, når de åbner døren. Organisationen har i år gentænkt landsindsamlingen og valgt at gøre den kontantløs på grund af corona. Indsamlernes indsats falder på et tørt sted, da corona-pandemien gør, at verdens sårbare børn er mere udsatte end tidligere.

Kronprinsen og statsministeren deltager i Red Barnets 75-års jubilæumskonference28.8.2020 07:00:00 CESTPressemeddelelse

Onsdag den 9. september gæster H.K.H. Kronprinsen Red Barnets 75-års jubilæumskonference på Børsen sammen med statsminister Mette Frederiksen og udviklingsminister Rasmus Prehn. Konferencen sætter fokus på, hvordan vi sikrer børns mentale sundhed og trivsel – også kaldet Mental Health and Psychosocial Support (MHPSS) – især i områder ramt af krig og konflikt. I løbet af formiddagen vil Kronprinsen, statsministeren og udviklingsministeren holde tale og lytte til oplæg om Red Barnets arbejde med at hele børns mentale krigsskader. Kronprinsen er protektor for Red Barnet og vil på konferencen desuden overrække en ærespris for livslangt engagement til Joseph 'Joop' Vos, der som 9-årig var på et af Red Barnets første rekreationsophold i Danmark lige efter Anden Verdenskrig, og som på konferencen vil fortælle sin historie. Akkreditering Pga. et begrænset antal pladser er der kun adgang for akkrediteret presse til arrangementet. Tilmelding skal ske på mail til gbj@redbarnet.dk senest den 7. se

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum