Red Barnet

Red Barnet samler 7,4 millioner ind til udsatte børn med kontantløs indsamling i en coronatid

Del

Red Barnet samlede i søndags 7,4 millioner ind til udsatte børn. Hver indsamler fik i gennemsnit mere i den digitale bøtte end de seneste år.

Red Barnets indsamlere blev mødt af generøse danskere med mobilen klar, da de søndag den 6. september var på gaden til Danmarks første kontantløse humanitære landsindsindsamling.

Foruden de mellem 5.500 til 6000 indsamlere, der stemte dørklokker, valgte mange at oprette en digital indsamling, som de kunne dele med familie, venner og bekendte. Flere var kreative og fandt på særlige måder at fejre deres donationsmål. Red Barnets ambassadør Andrea Elisabeth Rudolph synger eksempelvis godnatsang for sine børn med musikerne og medambassadørerne Mads Langer, Jesper Binzer og Thomas Helmig. I alt landede indsamlingsresultatet på 7,4 millioner kroner.

– Vi er glade, stolte og ydmyge over den opbakning, vi får i usikre tider, siger Red Barnets generalsekretær, Johanne Schmidt-Nielsen, og uddyber:

– Vi har grundet corona haft færre indsamlere på gaden, men til gengæld er indsamlerne blevet taget ekstra godt imod. Der skal lyde en kæmpe ros til alle i Danmark for støtten til verdens sårbare børn, der er særligt udsatte under pandemien.

Hun henviser til en stor undersøgelse, som Red Barnet har offentliggjort i dag. Undersøgelsen viser, at verdens fattigste børn rammes hårdest af corona. De bliver i højere grad afskåret fra skolegang og sundhedsydelser, de oplever mere vold i hjemmet, og deres familier lider det største tab i indkomst.

– Vi kan gøre en kæmpe forskel for de udsatte børn med de penge, der blev samlet ind i søndags. Vi kan give medicin, mad og skolegang til børn i krigsramte og fattige lande, og i Danmark kan vi lave endnu flere aktiviteter for børn, der står uden for fællesskabet. Det er en kæmpe håndsrækning til de børn, der betaler den allerstørste pris for følgevirkningerne af corona, siger Johanne Schmidt-Nielsen.

Kontakter

Information om Red Barnet

Red Barnet
Red Barnet
Rosenørns Allé 12
1634 København V

3536 5555https://redbarnet.dk/

Red Barnet arbejder i Danmark og flere end 120 andre lande. Vi redder børns liv. Vi beskytter og styrker dem. Vi kæmper for deres rettigheder. Vi er Save the Children – verdens førende uafhængige organisation for børn.

Red Barnet yder nødhjælp og forebygger katastrofer. Vi bekæmper vold, overgreb og mobning. Vi sikrer skolegang, opbygger fællesskaber og styrker børns modstandskraft. Vi arbejder politisk for de dårligst stillede børn og skaber debat om børns livsvilkår.

 

Følg pressemeddelelser fra Red Barnet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Red Barnet

Red Barnet vil ændre loven: Børn skal beskyttes bedre mod seksuelle overgreb26.11.2020 06:07:00 CETPressemeddelelse

I løbet af de senere år har en række sager vist, at børn, der har været udsat for seksuelle overgreb, ikke beskyttes godt nok af straffeloven. Red Barnet foreslår derfor en række lovændringer i et nyt udspil. Børnerettighedsorganisationen vil have indført en selvstændig grooming-paragraf i loven og hævet aldersgrænsen for voldtægt fra 12 til 15 år, så det altid vil være voldtægt, hvis en voksen over 18 år har samleje med et barn under 15 år.

Trængte komikere bakker op om udsatte børn i Grin til Gavn29.10.2020 07:55:00 CETPressemeddelelse

For andet år i træk afholder Red Barnet det populære velgørenhedsshow Grin til Gavn. Selv om underholdningsbranchen er hårdt presset af coronakrisen, går et stærkt hold af komikere på scenen til fordel for Red Barnets arbejde med udsatte børn i Danmark og resten af verden. Billetsalget starter i dag, og Mikkel Klint Thorius og Jonas Mogensen er værter på de fem shows i København og Aarhus.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum