Red Barnet

Red Barnet om ny kontanthjælpsaftale: Problemet med børnefattigdom er langtfra løst

Del

Ny aftale løser ikke problemet med børnefattigdom, men der er flere positive tiltag og et vigtigt fokus på børns fritidsliv, siger Red Barnets generalsekretær, Johanne Schmidt-Nielsen.

Red Barnets generalsekretær, Johanne Schmidt-Nielsen, udtaler:

– Vi har et kæmpe problem i Danmark med børn, der vokser op i fattigdom. Med den nye kontanthjælpsaftale bliver det problem ikke løst. Der vil stadig være alt for mange børn, der vokser op i familier, der ikke har råd til helt basale ting som sund mad, bleer og varmt vintertøj. Det skal vi som samfund ikke acceptere. Når det er sagt, er der flere skridt i en positiv retning med fokus på børns fritidsliv og gratis medicin, og det er glædeligt, at det ser ud til, at 9.200 børn vil blive løftet op over lavindkomstgrænsen. 

– Når børn vokser op i fattige familier, og der ikke er råd til klasseture og fritidsliv, bliver børnene holdt ude af de fællesskaber, som er så vigtige for dem. Det er decideret skadeligt for børnenes udvikling. Derfor er vi glade for, at alle børn i systemet nu får fritidstillæg. Fra Red Barnets side havde vi ønsket, at fritidstillægget blev lagt oven i børnetillægget. For vi ved, at selv i de familier, som indtil nu har modtaget det midlertidige børnetilskud, har børnene lidt meget store afsavn.

– Det er positivt, at der er blevet afsat penge til følgeordninger, hvor frivillige kan støtte op om børnenes fritidsaktiviteter i familier, der er udfordrede socialt. For eksempel ved at hjælpe børnene med at finde en fritidsaktivitet og støtte dem i at hænge i og komme af sted til aktiviteten.

–  Jeg er lettet over, at børn i det nye ydelsessystem får ret til gratis receptpligtig medicin. Det er helt absurd i et velfærdssamfund, at der er børn, der ikke kan få den medicin, som lægen siger, de skal have. Så det er en rigtig god nyhed.

– Vi havde håbet på, at langt flere børn ville blive løftet ud af fattigdom, og at det generelle ydelsesniveau ville blive højere. Det er skuffende, at det ikke er sket. Vi har et kæmpe problem i Danmark med børn, der vokser op i fattigdom, og det problem er kun endnu mere akut nu med de stigende priser, siger Johanne Schmidt-Nielsen.

Nøgleord

Kontakter

Information om Red Barnet

Red Barnet
Red Barnet
Rosenørns Allé 12
1634 København V

3536 5555https://redbarnet.dk/

Red Barnet arbejder i Danmark og flere end 120 andre lande. Vi redder børns liv. Vi beskytter og styrker dem. Vi kæmper for deres rettigheder. Vi er Save the Children – verdens førende uafhængige organisation for børn.

Red Barnet yder nødhjælp og forebygger katastrofer. Vi bekæmper vold, overgreb og mobning. Vi sikrer skolegang, opbygger fællesskaber og styrker børns modstandskraft. Vi arbejder politisk for de dårligst stillede børn og skaber debat om børns livsvilkår.

 

Følg pressemeddelelser fra Red Barnet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Red Barnet

Red Barnet om ny aftale: En kæmpe sejr for børns beskyttelse mod seksuelle overgreb29.6.2022 09:02:00 CEST | Pressemeddelelse

I dag har regeringen og partierne bag politiforliget indgået en aftale om bedre beskyttelse af børn mod seksuelle krænkelser og overgreb. Aftalen er netop blevet præsenteret hos Red Barnet, som kalder den et kæmpe fremskridt, der opdaterer lovgivningen til børnenes digitale virkelighed. Red Barnet glæder sig især over, at der indføres en selvstændig groomingparagraf, en bedre beskyttelse mod sextortion og en udvidelse af den såkaldte underviserparagraf.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum