Red Barnet

Red Barnet om finansloven: Inflationshjælp skal gå til fattige børnefamilier

Del

Alt for mange børn i fattige familier bliver hårdt ramt af de stigende priser og inflationen. Der er brug for, at regeringen sætter ind her og nu – og at inflationshjælpen i finanslovsudspillet går til børnefamilierne. Sådan lyder det fra Red Barnets generalsekretær, Johanne Schmidt-Nielsen.

Tusindvis af børn og unge lever i dag i familier, hvor der ikke er råd til bleer, børnefødselsdage og børnenes fritidsaktiviteter som spejder og fodbold.

Med de seneste måneders inflation og stigende priser på en lang række varer er situationen forværret rundt omkring i mange danske hjem, især hos økonomisk trængte familier.

– Det er godt, at regeringen med sit finanslovsudspil sætter penge af til inflationshjælp, og det er afgørende, at hjælpen kommer de fattigste familier til gode. Lige nu ser vi, at børnene ikke kommer til fritidsaktiviteter, at forældre springer måltider over, og at pengene ikke rækker, siger Red Barnets generalsekretær og tilføjer:

– Vi så også under corona, hvor voldsomt den krise påvirkede de her familier, og at mange manglede mad, og at børn blev ekstra bekymrede. Siden da er inflationen jo nærmest eksploderet, og det har haft store konsekvenser for forældrene og deres børn, der lider store afsavn.

Handleplan mod børnefattigdom
I Red Barnet havde man gerne set, at regeringen havde taget tyren ved hornene, og at man var kommet i mål med at halvere antallet af børn, der lever i fattigdom i denne regeringsperiode. I juni indgik regeringen en aftale med flere af folketingets partier, der vil løfte i omegnen af 9.200 børn op over lavindkomstgrænsen.

– Vi skal være mere ambitiøse. Vi er nødt til at se på ydelsesniveauerne igen og på, hvordan vi både forebygger fattigdom og afbøder konsekvenserne for børnene og deres familier. Derfor foreslår vi, at man laver en handleplan mod børnefattigdom, siger generalsekretæren og tilføjer:

– Og her er en akut her-og-nu-løsning ikke nok. Denne krise kan trække ud, og vi skal have løst det her, så store udsving i økonomien og stigende priser ikke bliver endnu en mavepuster for de fattigste familier i fremtiden.

For yderligere kommentarer kontakt pressechef i Red Barnet, Laurids Bæk Simonsen på 2283 3692.

Kontakter

Information om Red Barnet

Red Barnet
Red Barnet
Rosenørns Allé 12
1634 København V

3536 5555https://redbarnet.dk/

Red Barnet arbejder i Danmark og flere end 120 andre lande. Vi redder børns liv. Vi beskytter og styrker dem. Vi kæmper for deres rettigheder. Vi er Save the Children – verdens førende uafhængige organisation for børn.

Red Barnet yder nødhjælp og forebygger katastrofer. Vi bekæmper vold, overgreb og mobning. Vi sikrer skolegang, opbygger fællesskaber og styrker børns modstandskraft. Vi arbejder politisk for de dårligst stillede børn og skaber debat om børns livsvilkår.

 

Følg pressemeddelelser fra Red Barnet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Red Barnet

Ny undersøgelse: Stor forskel på kommuners planer for at bekæmpe digitale krænkelser blandt børn7.9.2022 06:02:00 CEST | Pressemeddelelse

Tre ud af fire kommuner mangler en plan for at bekæmpe digitale krænkelser blandt børn og unge. Det viser en ny undersøgelse, som Epinion har foretaget for Red Barnet. Undersøgelsen præsenteres på en stor konference om børn og unges digitale liv på Christiansborg i dag, hvor Red Barnet sætter fokus på børns ret til hjælp, når de udsættes for digitale krænkelser og overgreb. ”Børn skal kunne være lige så trygge online som offline – uanset deres postnummer”, siger generalsekretær Johanne Schmidt-Nielsen.

Red Barnet om ny aftale: En kæmpe sejr for børns beskyttelse mod seksuelle overgreb29.6.2022 09:02:00 CEST | Pressemeddelelse

I dag har regeringen og partierne bag politiforliget indgået en aftale om bedre beskyttelse af børn mod seksuelle krænkelser og overgreb. Aftalen er netop blevet præsenteret hos Red Barnet, som kalder den et kæmpe fremskridt, der opdaterer lovgivningen til børnenes digitale virkelighed. Red Barnet glæder sig især over, at der indføres en selvstændig groomingparagraf, en bedre beskyttelse mod sextortion og en udvidelse af den såkaldte underviserparagraf.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum