Red Barnet

Red Barnet modtager rekordmange henvendelser om digitale krænkelser

Del

Red Barnets SletDet Rådgivning har indtil videre i 2021 fået flere henvendelser om digitale krænkelser end i hele 2020 tilsammen. For at sætte fokus på det stigende problem skyder Red Barnet i dag en skoleturné i gang, hvor unge over hele landet kommer til at debattere emnet. Det sker som en del af kampagnen ’Et Andet Valg’.

I løbet af de første ni måneder af 2021 har Red Barnets SletDet Rådgivning modtaget 1.454 henvendelser om digitale krænkelser af børn og unge. Det er flere henvendelser end i hele 2020 tilsammen, hvor tallet lå på 1.319.

SletDet Rådgivningen oplever, at mange af de børn, unge og voksne, som henvender sig på vegne af et barn, fortæller, at de er blevet afpresset, snydt eller direkte truet til at dele intime billeder af sig selv.

Red Barnet tager udviklingen meget alvorligt og lancerer nu kampagnen ’Et Andet Valg’. Den består blandt andet af en interaktiv YouTube-serie og en turné om digitale krænkelser på skoler over hele landet. Fokus vil være på børn og unges oplevelser med at blive afpresset, bedraget og forrådt på nettet – og de veje, der er til at få hjælp.

Ifølge Red Barnets stedfortrædende generalsekretær, Janne Tynell, er der et stort behov for at nå ud til børn og unge med mere viden om digitale krænkelser.

– Selv om vi hjælper flere børn og unge via vores SletDet Rådgivning, er jeg alvorligt bekymret for, at rigtig mange ikke får den hjælp, som de har brug for og ret til. Derfor er jeg så glad for, at vi nu skyder denne store kampagne i gang og får taget de vigtige snakke om dilemmaerne på nettet med de unge selv. De er eksperterne i eget liv. Og de skal vide, hvor de kan få hjælp, hvis de har været udsat for en digital krænkelse, siger Janne Tynell.

You-Tube-serien ’Et Andet Valg’ er udviklet i samarbejde med unge og Butter Agency. I seriens tre afsnit følger man tre forskellige karakterer, som alle kommer til at stå over for at skulle træffe valg om, hvordan de skal reagere efter at være blevet ofre for en digital krænkelse. Handlingen er baseret på virkelige henvendelser til Red Barnets SletDet Rådgivning.

Skuespillerne i ’Et Andet Valg’ har ud over skuespillet også stået for input til replikker og selve universet i serien, der er interaktiv og beder seeren om aktivt at tage stilling til de dilemmaer, som rejser sig i forbindelse med handlingen.

Red Barnet har også lanceret et gratis undervisningsmateriale, der tager udgangspunkt i serien.

Skoleturné i store dele af landet
I forbindelse med lanceringen af ’Et Andet Valg’ tager Red Barnets SletDet Rådgivning på turné fra den 5.-13. oktober til ni skoler rundtomkring i landet. Turneen vil bestå af et panel med skuespillere, instruktøren og produceren af serien, Red Barnets eksperter i digitale krænkelser og elevrepræsentanter fra selve skolen.

Derudover vil der også være influencere med store følgeskarer på TikTok og Instagram, blandt andre Oscar Rosenstrøm, Rebekka Bjerre og Osama Al Naser, med i de forskellige paneler.

Ude på skolerne vil der være oplæg fra paneldeltagerne om digitale krænkelser og være en diskussion af de dilemmaer, som knytter sig til at være ung på nettet. Der vil også blive foretaget en måling med Red Barnets dialogværktøj Børnebarometeret, som er blevet udviklet for at give børn en tydeligere stemme i debatten om eksempelvis digitale overgreb.

Det vil være muligt for pressen at deltage i skoleturneen.

FAKTA: Disse skoler deltager i SletDet Rådgivningens skoleturné
Erritsø Fællesskole, Fredericia: 5. oktober 2021 kl. 9:30-12:30
Idrætsefterskolen Klintsøgaard, Nykøbing Sjælland: 5. oktober kl. 16:00-19:00
Kerteminde Skole, Kerteminde: 8. oktober kl. 11:15-14:15
Hellebjerg Efterskole + Juelsminde Skole, Juelsminde: 11. oktober kl. 9:30-12:30
Lyshøjskolen, Kolding: 12. oktober kl. 7:45-10:45
Silkeborg Efterskole, Silkeborg: 12. oktober kl. 13:00-15:30
Borup Skole, Borup: 13. oktober kl. 9:30-12:30
Sydøstsjællands Idrætsefterskole, Haslev: 13. oktober kl. 13:30-16:30
Efterskolen Smededal, Mørkøv: 13. oktober kl. 18:00-21:00

Yderligere information:
Johannes Kaas Fallesen, kommunikationsmedarbejder i Red Barnet, tlf. 29818842, jofa@redbarnet.dk

Kontakter

Information om Red Barnet

Red Barnet
Red Barnet
Rosenørns Allé 12
1634 København V

3536 5555https://redbarnet.dk/

Red Barnet arbejder i Danmark og flere end 120 andre lande. Vi redder børns liv. Vi beskytter og styrker dem. Vi kæmper for deres rettigheder. Vi er Save the Children – verdens førende uafhængige organisation for børn.

Red Barnet yder nødhjælp og forebygger katastrofer. Vi bekæmper vold, overgreb og mobning. Vi sikrer skolegang, opbygger fællesskaber og styrker børns modstandskraft. Vi arbejder politisk for de dårligst stillede børn og skaber debat om børns livsvilkår.

 

Følg pressemeddelelser fra Red Barnet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Red Barnet

Red Barnet om børnene fra lejrene i Syrien: Endelig! Nu skal 14 børneliv genstartes6.10.2021 22:05:36 CEST | Pressemeddelelse

Red Barnet er glade og lettede over, at 14 børn og deres mødre nu endelig vender hjem til Danmark fra fangelejrene i det nordøstlige Syrien. Det er afgørende, at vi tager godt imod de børn, der har levet under umenneskelige forhold alt for længe, lyder det fra organisationen, som opfordrer til, at man vælger en løsning, hvor børnene kan forblive sammen med deres mødre i surrogat i den allerførste tid i Danmark.

Red Barnet: Stærkt bekymrende, at hvert 10. barn siger o.k. til forældres fysiske straf6.9.2021 07:26:06 CEST | Pressemeddelelse

I en ny undersøgelse fra UNICEF og Institut for Menneskerettigheder svarer under halvdelen af børnene, at de ved noget eller meget om deres rettigheder. Det er langt fra godt nok, mener Red Barnet. Især bekymrer det børnerettighedsorganisationen, at næsten hvert 10. barn synes, det er i orden, at forældre staffer deres børn fysisk. Det kalder også på handling, at så mange børn ikke bruger deres ytringsfrihed, fordi tonen er for hård på sociale medier.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum