Red Barnet

Red Barnet gennemfører den første kontantløse humanitære landsindsamling

Del

Når Red Barnets indsamlere på søndag d. 6. september går på gaden, kan danskerne nøjes med at hive mobiltelefonen frem, når de åbner døren. Organisationen har i år gentænkt landsindsamlingen og valgt at gøre den kontantløs på grund af corona. Indsamlernes indsats falder på et tørt sted, da corona-pandemien gør, at verdens sårbare børn er mere udsatte end tidligere.

Et papskilt, en QR-kode, et MobilePay-nummer, en sms-kode og godt med håndsprit. Det er en del af opskriften på Red Barnets landsindsamling i år, som støtter arbejdet for verdens mest udsatte og sårbare børn.

– Coronapandemien har gjort, at vi er nødt til at tænke nyt, når det kommer til vores landsindsamling i år, og derfor har vi gjort den kontantløs. Det betyder, at indsamlingen bliver den nemmeste for vores indsamlere nogensinde. Og samtidig er landsindsamlingen vanvittig vigtig, fordi corona-krisen rammer verdens udsatte børn særligt hårdt. De betaler den højeste pris for følgevirkningerne af pandemien, siger generalsekretær Johanne Schmidt-Nielsen.

Hun henviser til, at en undersøgelse fra FN forudser, at op mod 6.000 børn under fem år er i risiko for at dø om dagen som følge af corona. Det hænger blandt andet sammen med, at livsvigtige vaccinationsprogrammer er sat i stå, og sundhedssystemerne er presset til det yderste, hvilket har konsekvenser for blandt andet fødende kvinder.

Online indsamlinger gør det muligt at følge med undervejs
MobilePay er med fire millioner danske brugere ikke længere en metode, som er fremmed for de fleste danskere, og derfor er det muligt at gennemføre den kontantløse indsamling.

– Vi skal passe på hinanden, og derfor er det i år ikke kontanterne, men mobiltelefonen der skal findes frem, når vores indsamlere ringer på døren. Mange mennesker er efterhånden vant til at betale via sms eller MobilePay, og derfor kan vi gennemføre vores landsindsamling og samtidig overholde corona-retningslinjerne, siger Johanne Schmidt-Nielsen.

– Jeg håber, at rigtig mange vil tilmelde sig landsindsamlingen i år. For selvom metoden er ny, så er en ting, som det plejer: Jo flere indsamlere vi er på gaden, jo flere børn kan vi hjælpe, siger Johanne Schmidt-Nielsen, som selv skal gå en indsamlingsrute på dagen.

Den kontantløse indsamling gør også, at det er muligt for Red Barnet at opdatere indsamlerne på, hvordan det går med indsamlingen undervejs på ruten. Helt konkret kan indsamlerne løbende modtage sms-opdateringer på, hvor meget de har samlet ind.

Der er også nye indsamlingsmetoder klar til de danskere, som ikke har mulighed for at snøre skoene den 6. september. I år har Red Barnet gjort en ekstra stor indsats for, at man også kan gennemføre egne online-indsamlinger f.eks. på arbejdspladsen eller med vennegruppen hjemme fra sofaen.

Det er stadig muligt at melde sig som indsamler til Red Barnets landsindsamling. En rute tager to til tre timer at gå. På https://tilmeld.redbarnet.dk/ kan man selv vælge sin rute.

Kontakter

Information om Red Barnet

Red Barnet
Red Barnet
Rosenørns Allé 12
1634 København V

3536 5555https://redbarnet.dk/

Red Barnet arbejder i Danmark og flere end 120 andre lande. Vi redder børns liv. Vi beskytter og styrker dem. Vi kæmper for deres rettigheder. Vi er Save the Children – verdens førende uafhængige organisation for børn.

Red Barnet yder nødhjælp og forebygger katastrofer. Vi bekæmper vold, overgreb og mobning. Vi sikrer skolegang, opbygger fællesskaber og styrker børns modstandskraft. Vi arbejder politisk for de dårligst stillede børn og skaber debat om børns livsvilkår.

 

Følg pressemeddelelser fra Red Barnet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Red Barnet

Kronprinsen og statsministeren hylder arbejdet for børns mentale sundhed9.9.2020 16:07:32 CESTPressemeddelelse

Kronprinsen og statsminister Mette Frederiksen deltog i dag i Red Barnets 75-års jubilæumskonference. Her understregede de begge vigtigheden af at hjælpe børn med at komme sig efter traumatiserende oplevelser i krige og konflikter. På konferencen overrakte kronprinsen også en ærespris til 84-årige Joseph Vos, der som barn var på et af Red Barnets første rekreationsophold efter at have været i koncentrationslejr under Anden Verdenskrig.

Kronprinsen og statsministeren deltager i Red Barnets 75-års jubilæumskonference28.8.2020 07:00:00 CESTPressemeddelelse

Onsdag den 9. september gæster H.K.H. Kronprinsen Red Barnets 75-års jubilæumskonference på Børsen sammen med statsminister Mette Frederiksen og udviklingsminister Rasmus Prehn. Konferencen sætter fokus på, hvordan vi sikrer børns mentale sundhed og trivsel – også kaldet Mental Health and Psychosocial Support (MHPSS) – især i områder ramt af krig og konflikt. I løbet af formiddagen vil Kronprinsen, statsministeren og udviklingsministeren holde tale og lytte til oplæg om Red Barnets arbejde med at hele børns mentale krigsskader. Kronprinsen er protektor for Red Barnet og vil på konferencen desuden overrække en ærespris for livslangt engagement til Joseph 'Joop' Vos, der som 9-årig var på et af Red Barnets første rekreationsophold i Danmark lige efter Anden Verdenskrig, og som på konferencen vil fortælle sin historie. Akkreditering Pga. et begrænset antal pladser er der kun adgang for akkrediteret presse til arrangementet. Tilmelding skal ske på mail til gbj@redbarnet.dk senest den 7. se

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum