Red Barnet

Red Barnet gennemfører den første kontantløse humanitære landsindsamling

Del

Når Red Barnets indsamlere på søndag d. 6. september går på gaden, kan danskerne nøjes med at hive mobiltelefonen frem, når de åbner døren. Organisationen har i år gentænkt landsindsamlingen og valgt at gøre den kontantløs på grund af corona. Indsamlernes indsats falder på et tørt sted, da corona-pandemien gør, at verdens sårbare børn er mere udsatte end tidligere.

Et papskilt, en QR-kode, et MobilePay-nummer, en sms-kode og godt med håndsprit. Det er en del af opskriften på Red Barnets landsindsamling i år, som støtter arbejdet for verdens mest udsatte og sårbare børn.

– Coronapandemien har gjort, at vi er nødt til at tænke nyt, når det kommer til vores landsindsamling i år, og derfor har vi gjort den kontantløs. Det betyder, at indsamlingen bliver den nemmeste for vores indsamlere nogensinde. Og samtidig er landsindsamlingen vanvittig vigtig, fordi corona-krisen rammer verdens udsatte børn særligt hårdt. De betaler den højeste pris for følgevirkningerne af pandemien, siger generalsekretær Johanne Schmidt-Nielsen.

Hun henviser til, at en undersøgelse fra FN forudser, at op mod 6.000 børn under fem år er i risiko for at dø om dagen som følge af corona. Det hænger blandt andet sammen med, at livsvigtige vaccinationsprogrammer er sat i stå, og sundhedssystemerne er presset til det yderste, hvilket har konsekvenser for blandt andet fødende kvinder.

Online indsamlinger gør det muligt at følge med undervejs
MobilePay er med fire millioner danske brugere ikke længere en metode, som er fremmed for de fleste danskere, og derfor er det muligt at gennemføre den kontantløse indsamling.

– Vi skal passe på hinanden, og derfor er det i år ikke kontanterne, men mobiltelefonen der skal findes frem, når vores indsamlere ringer på døren. Mange mennesker er efterhånden vant til at betale via sms eller MobilePay, og derfor kan vi gennemføre vores landsindsamling og samtidig overholde corona-retningslinjerne, siger Johanne Schmidt-Nielsen.

– Jeg håber, at rigtig mange vil tilmelde sig landsindsamlingen i år. For selvom metoden er ny, så er en ting, som det plejer: Jo flere indsamlere vi er på gaden, jo flere børn kan vi hjælpe, siger Johanne Schmidt-Nielsen, som selv skal gå en indsamlingsrute på dagen.

Den kontantløse indsamling gør også, at det er muligt for Red Barnet at opdatere indsamlerne på, hvordan det går med indsamlingen undervejs på ruten. Helt konkret kan indsamlerne løbende modtage sms-opdateringer på, hvor meget de har samlet ind.

Der er også nye indsamlingsmetoder klar til de danskere, som ikke har mulighed for at snøre skoene den 6. september. I år har Red Barnet gjort en ekstra stor indsats for, at man også kan gennemføre egne online-indsamlinger f.eks. på arbejdspladsen eller med vennegruppen hjemme fra sofaen.

Det er stadig muligt at melde sig som indsamler til Red Barnets landsindsamling. En rute tager to til tre timer at gå. På https://tilmeld.redbarnet.dk/ kan man selv vælge sin rute.

Kontakter

Information om Red Barnet

Red Barnet
Red Barnet
Rosenørns Allé 12
1634 København V

3536 5555https://redbarnet.dk/

Red Barnet arbejder i Danmark og flere end 120 andre lande. Vi redder børns liv. Vi beskytter og styrker dem. Vi kæmper for deres rettigheder. Vi er Save the Children – verdens førende uafhængige organisation for børn.

Red Barnet yder nødhjælp og forebygger katastrofer. Vi bekæmper vold, overgreb og mobning. Vi sikrer skolegang, opbygger fællesskaber og styrker børns modstandskraft. Vi arbejder politisk for de dårligst stillede børn og skaber debat om børns livsvilkår.

 

Følg pressemeddelelser fra Red Barnet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Red Barnet

Red Barnet får langt flere henvendelser om blottede børn på nettet11.2.2021 06:01:00 CET | Pressemeddelelse

Ulovlige billeder og videoer med børn, der blotter sig foran et kamera, fylder langt mere i anmeldelserne til Red Barnet end tidligere. I 2020 modtog organisationen 251 anmeldelser om ulovlig selveksponering, og det er en firedobling i forhold til året før. Det viser nye tal fra Red Barnets AnmeldDet-tjeneste. Corona-nedlukningen har betydet, at børn er mere alene foran skærmen og sårbare over for seksuelle krænkelser og overgreb.

Red Barnet vil ændre loven: Børn skal beskyttes bedre mod seksuelle overgreb26.11.2020 06:07:00 CET | Pressemeddelelse

I løbet af de senere år har en række sager vist, at børn, der har været udsat for seksuelle overgreb, ikke beskyttes godt nok af straffeloven. Red Barnet foreslår derfor en række lovændringer i et nyt udspil. Børnerettighedsorganisationen vil have indført en selvstændig grooming-paragraf i loven og hævet aldersgrænsen for voldtægt fra 12 til 15 år, så det altid vil være voldtægt, hvis en voksen over 18 år har samleje med et barn under 15 år.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum