Sterisafe

Rapport dokumenterer: Danske robotter slår coronavirus ihjel

Del

Uafhængige tests dokumenterer nu, hvor effektiv en virusdræbende robot er i hospitalernes kamp mod coronavirus.

Bittesmå dråber med coronavirus kan overleve op til flere dage på overflader som bordplader, dørhåndtag og sengegærder og dermed smitte videre på trods af rengøring med klud, klorin og andre remedier.

Nu kan virksomheden Sterisafe fremvise uafhængig dokumentation for, at deres robotter dræber coronavirus i luften, hjørner og sprækker samt på alle overflader og dermed desinficerer hospitalsrum og andre kritiske områder.

Dermed kan sygeplejersker og læger bedre hjælpe langt flere patienter, fordi rengøringen er mere effektiv.

”I en tid hvor verden nærmest er gået i stå på grund af coronavirus, er vi utrolig glade for, at vi har fået et uafhængigt laboratories ord for, at vores robotter effektivt slår netop coronavirus ihjel. Når vi kan stoppe smittespredningen fra coronavirus, kan vi starte samfundet op igen”, siger COO i Sterisafe, Julien Rzepkowski.

I øjeblikket bliver hospitalsstuer, venteværelser m.m. desinficeret manuelt med klud og klorin. Dermed bliver de imidlertid sjældent fuldstændig rene. Sterisafe står bag den første, automatiserede robot, der med en særlig gasteknologi slår farlige bakterier, vira og mikroorganismer ihjel. Virksomheden har adskillige gange testet fået uafhængige laboratoriers ord for, at den generelt er uhyre effektiv.

Robottens gasser slår coronavirus ihjel

Det er imidlertid første gang, robottens effektivitet specifikt er blevet undersøgt på den nuværende coronavirus. Resultaterne viser, at robottens gasser slår 99,999 % af virussen ihjel, hvilket lever op til alle standarder. Det tyske, uafhængige Dr. Brill & Dr. Steinmann laboratorie har udført testen.

”Lige nu spreder corona-panikken sig. Når den har lagt sig, ser vi frem til også at kunne bygge mere langsigtede løsninger op med sundhedsmyndigheder i hele verden, der kan forebygge en lignende pandemi i fremtiden. Derfor har vi naturligvis også taget kontakt til de danske sundhedsmyndigheder”, siger Julien Rzepkowski.

Kort fortalt kører personalet robotten ind i det rum, der skal desinficeres. Rummet forsegles og alle forlader det. Robotten sætter herefter luftfugtigheden op og via gas og ozon slår den alle vira og bakterier ihjel. Det gælder alle overflader, i luften og ikke mindst i alle sprækker og hjørner.

Når desinficeringen er foretaget, kører robotten processen baglæns. Rummet er nu fuldstændig rent, dvs. også omkring dørhåndtag, under sengegærde og steder i rummet, der henligger i mørke. Det eneste, robotten har brug for, er vand og elektricitet, hvilket også gør den miljøvenlig. Personalet kan overvåge processen via fx en iPad og kan se, hvornår vira er væk og rummet desinficeret samt sikkert at gå ind i.

”Det er, så vidt vi ved, den mest effektive metode til at desinficere hospitalsstuer og dermed stoppe spredningen af coronavirus”, siger CEO i Sterisafe, Eliot Booth.

Kontakter

CEO Eliot Booth
M: 81 74 – 98 97
E: eb@sterisafe.eu

COO Julien Rzepkowski
jr@sterisafe.eu
+45 31 75 – 55 13

Billeder

Vedhæftede filer

Links

Information om Sterisafe

Sterisafe
Sterisafe
Ole Maaløe's Vej 5
2200 København N

+45 31 75 55 13http://www.sterisafe.eu

Følg pressemeddelelser fra Sterisafe

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Sterisafe