Landdistrikternes Fællesråd

Ramme for sommerpakke på plads: Her er landdistrikternes ønsker til udmøntningen

Del

1,65 milliarder kroner skal erstatte de hidtidige hjælpepakker og komme de udsatte erhverv til livs med midler til blandt andet kultur og turisme. Landdistrikternes Fællesråd kommer med sine ønsker til udmøntningen af sommerpakken, der dog er bekymret for fokus på storbyerne.

I nat har regeringen og et bredt flertal forhandlet rammen for en ny sommerpakke på plads. I aftalen indgår 1,65 milliarder kroner, som blandt andet skal hjælpe turismeerhvervet og kulturlivet i gang. Hos formanden for Landdistrikternes Fællesråd, Steffen Damsgaard, hersker der dog fortsat en bekymring for storstilet fokus på storbyerne i ny sommerpakke:

- Der er ingen tvivl om, at storbyer har været hårdt ramt af restriktionerne, men turismeerhvervene lider også i landdistrikterne, langs kysterne og på øerne, lyder det fra Steffen Damsgaard, der fortsætter:

- Det kan godt bekymre mig, at man så åbenlyst italesætter, at der denne gang skal være fokus på hovedstaden og de største byer i en ny sommerpakke, fremfor at fordele midlerne mellem erhvervene i hele landet ud fra behov. Vi ved endnu ikke, hvordan turismestrømmen rundt i Danmark kommer til at se ud i år. Derfor bør det ikke være et enten eller, men snarere et både og. Land og by er hinandens forudsætninger og derfor er det vigtigt, at sommerpakken understøtter turismeerhverv både i de største byer, men også i resten af landet.

Formanden for Landdistrikternes Fællesråd hæfter sig blandt andet ved, at Vestkysten som en central destination for udenlandske turister, endnu ikke har fået tildelt klare rejsevejledninger for udenlandske turister, og derfor står til at tabe en stor omsætning for de mange særligt tyske turister, som under normale omstændigheder blandt andet kommer dertil som lejere af sommerhuse. Samtidig er danskerne i færd med at afbestille ferien i sommerhuset langs kysterne og på øerne til fordel for en sommerferie i sydens sol som følge af de lempede rejserestriktioner til udlandet.

Derfor undrer det formanden, at der ikke skeles til læren fra sidste års sommerpakke, som på mange måder viste sig at være afgørende for de berørte erhverv:

- Sidste års tiltag satte virkelig gang i turismen rundt i landet, hvor danskerne i allerhøjeste grad tog på ferie indenlands og genopdagede Danmark som feriedestination. Derfor håber jeg på vegne af landdistrikterne, at man fra regeringens side vil fastholde nogle af de vigtigste initiativer fra sidste år, såsom forhøjet fradrag på sommerhusudlejning, et fleksibelt tilskud til reduktion af færgebilletterne over hele sommeren samt boost af Ø-PAS og ø-turisme, siger Steffen Damsgaard og fortsætter:

- Men vigtigst er det, at der skabes klarhed over retningslinjer, rejsevejledninger og udmøntning af den nye sommerpakke i god tid, så aktørerne har mulighed for at forberede sig og tilpasse kapaciteten.

Nøgleord

Kontakter

Signe Lauge Bach, Public Affairs Assistent i Landdistrikterne Fællesråd, tlf. 53850127, mail: sba@landdistrikterne.dk

Billeder

Information om Landdistrikternes Fællesråd

Landdistrikternes Fællesråd
Landdistrikternes Fællesråd
Rådhusgade 100
8300 Odder

61 313 636http://www.landdistrikterne.dk

Landdistrikternes Fællesråd er en partipolitisk neutral interesseorganisation, der arbejder for at skabe bedre rammevilkår for landdistrikter og yderområder i Danmark.

Vi tæller 55 kommuner og fire regioner, der tilsammen repræsenterer over 2,8 millioner danskere. Medlemmerne er tillige en række landsdækkende organisationer, de lokale aktionsgrupper samt et større antal landsbyer og landdistriktsråd.

Følg pressemeddelelser fra Landdistrikternes Fællesråd

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Landdistrikternes Fællesråd

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum