Det Kongelige Teater

Raffineret russisk premiere

Del

Raymonda er et af hovedværkerne i den russiske ballet-tradition. Nu opsætter Nikolaj Hübbe den for første gang i sin helhed her i Danmark.

Solodanser Amy Watson som Raymonda og solodanser Gregory Dean som Otto.
Solodanser Amy Watson som Raymonda og solodanser Gregory Dean som Otto.

Der er lagt op til det helt store udstyrsstykke, når tæppet på næste lørdag går for Nikolaj Hübbes Raymonda. Det oprindelige værk er den legendariske fransk-russiske koreograf Marius Petipas sidste store helaftensballet, der smukt føjer sig til rækken af klassikere som indbefatter Svanesøen, Tornerose og Nøddeknækkeren. I Hübbes opsætning er hovedpersonen, Raymonda, en fransk adelskvinde i 1700-tallet. Hun er forlovet med en ungarsk adelsmand, men en rig og magtfuld spansk-maurisk prins forsøger at forføre hende. Raymonda sætter sig imod, men noget er alligevel vækket i den unge kvinde…

Gennem ballettens tre akter er over 80 dansere og 14 balletbørn på scenen i mere end 200 kostumer. Disse flotte dragter og en tilsvarende overdådig scenografi er designet af den prisbelønnede Richard Hudson, der er verdensberømt for The Lion King på Broadway. Herhjemme er han nok bedst kendt for sine magiske kostumer og scenografi til Nikolaj Hübbes opsætning af en anden af Petipas klassikere, La Bayadère, i 2014.

Graham Bond, der har dirigeret Alexandr Glazunovs smukke musik til Raymonda ved bl.a. Royal Ballet i London og Den Kongelige Svenske Ballet i Stockholm et utal af gange, står på podiet denne aften, hvor hele kapellet for første gang spiller den store russiske komponists fabelagtige musik.

Allerede i morgen, fredag den 3. november kl. 17, er der åben prøve på forestillingen med Nikolaj Hübbe og Richard Hudson selv, men det er kun et smugkig ind til den overdådige premiere med fuld scenografi og kostumer den 11. november.

Læs mere om forestillinen her: https://kglteater.dk/det-sker/sason-20172018/ballet/raymonda/

"Raymonda" er muliggjort ved en særlig donation fra Annie og Otto Johs. Detlefs’ Fonde –OJD.

Kontakter

Billeder

Solodanser Amy Watson som Raymonda og solodanser Gregory Dean som Otto.
Solodanser Amy Watson som Raymonda og solodanser Gregory Dean som Otto.
Download

Information om Det Kongelige Teater

Det Kongelige Teater
Det Kongelige Teater
Postboks 2185
1017 København K

33 69 69 33http://kglteater.dk/

Følg pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum