Guldborgsund Kommune

Ræs afsted som en ægte cykelstjerne i Sakskøbing

Del

Spænd cykelhjelmen og sus afsted på cyklen, når Danmarks største cykelløb for børn, Kids Tour, kommer til Sakskøbing lørdag d. 2. oktober

Foto: Kids Tour
Foto: Kids Tour

Der skal trædes i pedalerne, når Danmarks største cykelløb for børn kommer til byen. Sakskøbing er en af de i alt 15 værtsbyer for cykelbegivenheden, Kids Tour, der byder børn i alderen 3-10 år og deres forældre velkommen til en dag fyldt med cykelsjov, leg og aktiviteter for hele familien.

Ruten er 1 km lang, og børnene cykler ruten forskellige antal omgange alt efter deres alder. Børn i alderen 3-4 år kører således 2 omgange, børn i alderen 5-6 år kører 3 omgange, børn i alderen 6-8 år kører 4 omgange og børn i alderen 9-10 år kører 6 omgange. Udover cykelløbet vil der hele dagen være aktiviteter og underholdning for hele familien på pladsen.

Mere bevægelse i børns hverdag

Danske børn bevæger sig generelt for lidt, og netop den udvikling er noget, Kids Tour vil være med til vende. Ved at deltage i Kids Tour lærer børnene om trafiksikkerhed samtidig med, at de dyrker motion. Arrangementet er derfor både lærerigt og en oplagt mulighed for at få mere bevægelse ind i barnets hverdag, mener Henriette Madsen, generalsekretær hos Børneulykkesfonden:

 

Det er gratis at deltage

Det er gratis at deltage for alle børn, da Bevæg dig for livet-puljen hos Guldborgsund Kommune dækker alle udgifter. Alle deltagere får startnummer, goodiebag, diplom, underholdning og spændende aktiviteter på pladsen. Al salg af startnumre går ubeskåret til Børneulykkesfonden, for bl.a. at fremme fondens arbejde med at øge børnesikkerheden i Danmark og nedbringe antallet af børneulykker i trafikken.

Formand for Kultur, Fritid og Bosætningsudvalget Martin Lohse, er også begejstreret for Kids Tour kommer til Sakskøbing. Han fortæller: Hovedtemaerne for dette arrangement er glæde og trafiksikkerhed, hvor børnene er i fokus med cykling, leg og sjove aktiviteter. Formålet er at give børnene muligheden for at mærke glæden, suset og friheden på en cykel, og få flere børn til at benytte cyklen som en helt naturlig del af hverdagens transportmiddel. Derudover er det vigtigt for os at alle børn i alderen 3-10 år kan være med, derfor har vi valgt at betale deltagergebyret for alle, der vil være med.”

 

Kids Tour vil finde sted på Torvet i Sakskøbing d. 2. oktober fra kl. 10.00.

Kontakter

Billeder

Foto: Kids Tour
Foto: Kids Tour
Download

Information om Guldborgsund Kommune

Guldborgsund Kommune
Guldborgsund Kommune
Parkvej 37
4800 Nykøbing F

54 73 10 00http://www.guldborgsund.dk/

Følg pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum