Beskæftigelsesministeriet

Pulje på 10 mio. kr. skal forebygge langtidsledighed blandt seniorer

Del

Landets kommuner kan nu søge om midler til projekter, der skal sikre færre langtidsledige danskere over 50 år, og at flere kommer tilbage i job.

10,4 mio. kroner skal give en økonomisk håndsrækning til kommunernes arbejde med at få ledige danskere, der er fyldt 50 år, tilbage på arbejdsmarkedet. Projekterne skal være med til at give en hurtig håndholdt indsats med blandt andet rådgivning og opkvalificering.

Sammenlignet med andre aldersgrupper har ledige over 50 år ikke en større risiko for at blive ledige. Men hvis det sker, har de til en større risiko for at blive langtidsledige. Derfor kan en tidlig indsats være et afgørende redskab til at hjælpe målgruppen tilbage i job.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger:

- Det glæder mig, at der igen i år uddeles midler til projekter, der skal hjælpe ledige danskere over 50 år i job. Der er brug for alle gode kræfter på arbejdsmarkedet, og vi ved, at personer i den aldersgruppe har større risiko for at blive langtidsledige, hvis de mister deres job. Derfor gælder det for kommunerne om at komme hurtigt i gang med hjælpen. Vi skal investere mere i mennesker. Også i seniorerne.

I 2016 blev midlerne udmeldt til projekter i a-kasser, der var målrettet ledige over 50 år i risiko for langtidsledighed. Projekterne løb til udgangen af 2018, og evalueringen er nu klar til at blive offentliggjort.  

Evalueringen indeholder bl.a. en række anbefalinger til indsatsmodeller for ledige over 50 år. Det er erfaringer fra projekterne i a-kasserne, der danner baggrund for anbefalingerne.

Det drejer sig blandt andet om, at ledige over 50 år ofte har et større behov for opkvalificering i forhold til deres kolleger med en nyere uddannelse. Derudover peger anbefalingerne på, at mange ledige over 50 år har behov for opkvalificering for at kunne skifte spor og søge job inden for en anden branche eller løse nye opgaver inden for deres fagområde.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger:

- Jeg er glad for, at evalueringen har bidraget med en række anbefalinger, som kan være gavnlige for ledige over 50 år. Jeg kan godt forestille mig, at hvis man bliver ledig efter at have arbejdet mange år i den samme virksomhed, så kan man miste troen på, at der er brug for en på arbejdsmarkedet. Men det er der! Så jeg er glad for, at vi med denne evaluering har fået en række anbefalinger, som kommuner og a-kasser kan bruge i deres arbejde. Derudover bekræfter anbefalingerne mig i, at vi har fat i den lange ende med den brede politiske aftale på over 100 mio. kroner til opkvalificering, som netop er indgået.

Se hele puljeopslaget og evalueringen her.

Kontakt: Beskæftigelsesministeriets pressevagt: 51232830.

Information om Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministeriet
Beskæftigelsesministeriet
Holmens Kanal
1060 København K

7220 5000http://bm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaards kommentar til lønmodtagerbeskæftigelsen for november 201920.1.2020 11:28:11 CETPressemeddelelse

I november 2019 var der 2.795.700 personer i job, hvilket er et lille fald på 200 forhold til oktober. Tallet dækker over, at antallet af beskæftigede i det private erhvervsliv er steget med 800 personer, mens faldet i den offentlige sektor er på 1000 personer. Den samlede lønmodtagerbeskæftigelse har været stigende siden foråret 2013. Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger: - I november var der 200 færre lønmodtagere i beskæftigelse. Det ændrer ikke på, at dansk økonomi fortsat står stærkt, og at historisk mange er i arbejde. Vi har en unik chance for at give ledige en fod indenfor på arbejdsmarkedet. - Regeringens fokus er derfor, at vi har en arbejdsstyrke, som besidder de kompetencer, virksomhederne efterspørger. Vi skal investere i mennesker med opkvalificering, så virksomhederne har gode forudsætninger for at skabe vækst. - Derudover er det selvfølgelig vigtigt, at vi minimerer risikoen for skader og sygdom ved at tage på arbejde. Jeg glæder mig over, at kontrollen med ar

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum