Aleris-Hamlet Hospitaler A/S

Psykolog: Alle kan blive ramt af eksamensangst – tre gode råd hjælper dig til at håndtere det

Del

Ifølge Skolebørnsundersøgelsen 2018 er der flere piger end tidligere, som lider af præstationsangst og med højsæson for eksaminer, er der ekstra pres på. Læs psykologens gode råd herunder.

Ifølge chefpsykolog Annette Gaard er der lige nu mange piger, der tager kontakt til Aleris-Hamlet Hospitalers online-psykologtjeneste for at få gode råd til at håndtere angst, pres og stress. Foto: PR.
Ifølge chefpsykolog Annette Gaard er der lige nu mange piger, der tager kontakt til Aleris-Hamlet Hospitalers online-psykologtjeneste for at få gode råd til at håndtere angst, pres og stress. Foto: PR.

Der bliver svedt over eksamener lige nu, og for mange unge piger bliver eksamenspresset til en præstationsangst, der kommer til at fylde alt for meget, og for nogle tager hårdt fat på både selvværd og selvtillid - også udenfor eksamenslokalet. Særligt de piger, der i forvejen er meget fokuseret på at præstere optimalt, de såkaldte 12-talspiger, har det svært. Skolebørnsundersøgelsen fra 2018 viser, at der aldrig har været så få 15-årige piger, der kan lide at gå i skole. Kun 16 procent angiver, at de virkelig godt kan lide skolen, og det tal bekymrer chefpsykolog Annette Gaard fra Aleris-Hamlet Hospitaler, der er landets største private sundhedsudbyder.

Ifølge Annette Gaard er der lige nu mange piger, der tager kontakt til hospitalets online-psykologtjeneste for at få gode råd til at håndtere angst, pres og stress. Det er rigtigt godt, at de søger hjælp, så de får råd og vejledning i, hvordan de kan tackle angsten nu, men også fordi det giver dem gode muligheder for også senere i livet at kunne håndtere de krav, livet stiller.

Det er desværre i dag sådan, at mange unge har fået et usundt forhold til de krav, de stiller til sig selv. Hvorfor det er blevet så udtalt, er der ikke nogen enkelt forklaring på, men en forklaring er, at vi som samfund stiller meget høje og ensidige krav til, hvad vores unge skal præstere for at kunne komme videre med en uddannelse. Det gør vi på et tidspunkt, hvor man som ungt menneske er særligt sensitiv og søger bekræftelse og identitet blandt kammerater, familie og i samfundet. Vi glemmer, at det er ok at fejle eller præstere mindre godt i nogle fag. Det bliver man ikke mindre værdifuld af som menneske. 

Læs chefpsykologens tre gode råd til at håndtere og undgå præstationsangst/stress herunder: 

1) Tal om det! Det hjælper at få sat nogle ord på det, du frygter og høre lidt om, hvordan andre tackler samme problem. Tal med familie og venner, så de ved, at du aktuelt føler dig presset. Tag et par samtaler med en psykolog  som kan hjælpe med at forstå dine tanker og følelser for ikke at slå til, og som  kan hjælpe dig med at håndtere angsten, når den banker på. Det kan være svært at finde mod til at tale om din situation, fordi vi ofte forbinder angst og usikkerhed med svaghed. Men det hjælper dig at få sat ord på.

2) Hold flere pauser fra eksamensforberedelsen og gør noget fysisk. Vi ved, at fysisk aktivitet har positive indvirkninger på psyken, både i relation til at indlære, men også for at få balanceret vores følelser. Det er derfor vigtigt, at du strukturerer din eksamenslæsning, så der er pauser lagt ind med fysiske aktiviteter - rigtig gerne ude i det fri. Det hjælper både på humøret, indlæringen og koncentrationen.

3) Giv dig plads til at være uperfekt. Accepter at du ikke altid kan yde 100%, og at mindre kan gøre det. Måske behøver du ikke score topkarakter i alle fag. Vær barmhjertig over for dig selv og accepter, at du særligt i eksamensperioden kan være mere uligevægtig og nervøs. Det er helt ok.

Annette Gaard kan ikke komme med en entydig forklaring på, hvorfor det i større grad er piger, der bliver ramt.  En del af forklaringen er dog nok, at pigerne er meget ambitiøse med deres studier, hvor flere drenge er engagerede i praktiske fag med mindre fokus på specifikke præstationskrav. 

Kontakter

Billeder

Ifølge chefpsykolog Annette Gaard er der lige nu mange piger, der tager kontakt til Aleris-Hamlet Hospitalers online-psykologtjeneste for at få gode råd til at håndtere angst, pres og stress. Foto: PR.
Ifølge chefpsykolog Annette Gaard er der lige nu mange piger, der tager kontakt til Aleris-Hamlet Hospitalers online-psykologtjeneste for at få gode råd til at håndtere angst, pres og stress. Foto: PR.
Download
Annette Gaard kan ikke komme med en entydig forklaring på, hvorfor det i større grad er piger, der bliver ramt.  En del af forklaringen er dog nok, at pigerne er meget ambitiøse med deres studier, hvor flere drenge er engagerede i praktiske fag med mindre fokus på specifikke præstationskrav. Foto: PR.
Annette Gaard kan ikke komme med en entydig forklaring på, hvorfor det i større grad er piger, der bliver ramt. En del af forklaringen er dog nok, at pigerne er meget ambitiøse med deres studier, hvor flere drenge er engagerede i praktiske fag med mindre fokus på specifikke præstationskrav. Foto: PR.
Download

Information om Aleris-Hamlet Hospitaler A/S

Aleris-Hamlet Hospitaler A/S
Aleris-Hamlet Hospitaler A/S
Gyngemose Parkvej 66
2860 Søborg

Aleris-Hamlet Hospitaler er med mere end 17.500 operationer og 91.000 behandlingsforløb om året langt det største privathospital i Danmark. Vi har mere end 300 læger, som dækker 40 specialer og 7 afdelinger i hhv. Esbjerg, Herning, Ringsted, København, Aalborg og Aarhus. www.aleris-hamlet.dk

Følg pressemeddelelser fra Aleris-Hamlet Hospitaler A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aleris-Hamlet Hospitaler A/S

Jonas Janholt Waarst tiltræder som kommerciel direktør for Aleris-Hamlet7.12.2018 08:00:00 CETPressemeddelelse

Som led i Aleris-Hamlets strategi om udelukkende at beskæftige sig med sundhedsområdet tiltræder Jonas Janholt Waarst som kommerciel direktør for Aleris-Hamlet Hospitaler. Jonas Janholt Waarst er 44 år og uddannet cand.merc. fra Copenhagen Business School. Jonas kommer senest fra en stilling som kommerciel direktør i Falck Healthcare A/S. Tidligere har han bl.a. været nordisk salgsdirektør i Falck Healthcare Holding og Nordisk Head of Commercial hos SOS International A/S. Mange udviklingsmuligheder Jonas Janholt Waarst vil indgå i den danske ledergruppe og får ansvaret for salg og udvikling af den eksisterende forretning med henblik på forsikrings- og pensionsselskaber, virksomheder og det offentlige. Han får også ansvaret for udvikling og opbygning af nye forretningsområder. Adm. direktør i Aleris-Hamlet, Nis Alstrup, glæder sig over, at Jonas Janholt Waarst har valgt at komme til Aleris-Hamlet. ”I vores bestræbelse på at styrke vores fokus på at levere nye, innovative samt digitale s

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum