Region Sjælland

PsykInfo arrangement: Veje ud af selvskadens mekanismer

Del

Selvskade kan ses som en kompleks adfærd, der kræver både dialog og omsorg at afhjælpe - men hvordan? Tirsdag den 14. marts besøger PsykInfo Region Sjælland biblioteket i Roskilde med et arrangement, der sætter spot på mekanismerne i selvskade og hvad vi kan gøre for at bryde dem.

Mange mennesker med psykisk sygdom skader sig selv – ikke for at få opmærksomhed, men for at rumme og kontrollere svære følelser, som ikke kan håndteres på anden måde. Selvskade kan med andre ord være en måde at aflaste psykisk smerte på. Under alle omstændigheder er selvskade ikke en diagnose i sig selv, men det afspejler en psykisk tilstand hos et menneske med udfordringer. Samlet kan det ses som kompleks adfærd, der kræver både dialog og omsorg at bryde.

Fra både en faglig og en personlig vinkel sætter arrangementet ”Veje ud af selvskadens mekanismer” fokus på mekanismerne i selvskade, hvordan de kan brydes og hvad man i Psykiatrien arbejder med for på én gang at rumme og mindske selvskade. Arrangementet handler også om, hvordan man kan handle, når man er pårørende til et menneske, som skader sig selv.

OPLÆGSHOLDERE:

  • Laila Christensen, EN AF OS ambassadører
  • Line Marie Christensen, EN AF OS ambassadør
  • Charlotte Juul Pedersen, specialpsykolog, Psykiatrien i Region Sjælland
  • Nicolas Hansen, cheflæge, Psykiatrien i Region Sjælland


TILMELDING:
Det er gratis at deltage, men tilmelding er nødvendig.
Tilmeld dig via PsykInfos hjemmeside:
www.regionsjaelland.dk/psykinfoarrangementer

TID OG STED:
Dato: Tirsdag den 14. marts 2023
Tid: Kl. 19.00-21.30
Sted: Roskilde Bibliotek, Dronning Margrethes Vej 14, 4000 Roskilde

Kontakter

Anne Mette Billekop, leder af PsykInfo, tlf. 40 36 53 78

Følg pressemeddelelser fra Region Sjælland

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Region Sjælland

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum