Nye lægeklinikker skyder op i Region Sjælland
Fire nye lægeklinikker forventes at slå dørene op i juli. Og flere er på vej. Samlet forventes 16 flere praktiserende læger at begynde i regionen den kommende tid. De skal være med til at sikre flere læger, hvor behovet er størst.

Der er flere nye klinikker og flere læger på vej til områder i regionen, hvor der er stort behov.
I alt 16 flere praktiserende læger fordelt på ni klinikker forventes de kommende måneder. Blandt andet forventer Region Sjælland at åbne nye regionsklinikker i Søllested, Præstø, Næstved og Holbæk allerede i løbet af juli måned.
- I dag er der færrest læger, hvor der er mest brug for dem. Det skal vi have lavet om på, og derfor er jeg glad for, at vi nu kan åbne nye klinikker, og at vi lykkes med at tiltrække praktiserende læger til områder i regionen, hvor behovet er størst. Vi er ved at vende udviklingen, udtaler regionrådsformand Trine Birk Andersen.
Forskellige kliniktyper
Med sundhedsreformen er der blevet større mulighed for, at regionen kan åbne flere og nye klinikker i områder, hvor det er svært at rekruttere læger til.
Blandt de ni klinikker er helt traditionelle PLO-klinikker, hvor lægen driver og ejer klinikken, men regionen starter også selv klinikker op for at imødekomme behovet. Som noget nyt åbner regionen også klinikker, hvor sygehusene står for driften. Det er blandt andet gældende for én af de fire klinikker, der forventes at slå dørene op i juli – på Næstved Sygehus.
- Jeg er glad for, at vi med sundhedsreformen i ryggen både kan engagere selvstændige PLO-læger, selv oprette regionsklinikker, og at vores sygehuse også kan drive lægeklinikker. Det tegner godt for fremtiden, siger Trine Birk Andersen.
På få måneder er der truffet politiske beslutninger og fundet, købt/lejet og indrettet lokaler, skaffet de nødvendige tilladelser, slået stillinger op og ansat personale.
Ny national fordelingsmodel 1. juli
Med en ny model til fordeling af praktiserende læger, der træder i kraft i dag – 1. juli - forventer regionen, at der kan sættes yderligere skub på den positive udvikling. Ifølge modellen kan der samlet set udmøntes 70-80 ekstra lægekapaciteter i regionen.
- Det er en kæmpestor opgave. Vi er langt fra i mål, men vi er godt på vej, og jeg synes, at vi er nået langt på kort tid. Den nye fordelingsmodel, som vi politikere skal styre efter, vil betyde, at vi kan fokusere vores kræfter endnu mere på de områder, hvor der er størst behov. Det har jeg store forventninger til også vil bidrage positivt, så vi for alvor kan tage livtag med den geografiske ulighed. Vi vil lykkes med at skabe en mere fair lægefordeling, så borgere med størst behov får lige så god mulighed for at komme til læge, som alle andre, siger Trine Birk Andersen.
For at tiltrække flere læger har regionen også for nyligt indført et geografitillæg til hoveduddannelseslæger og en generationsskiftepulje, som skal fungere som en slags ”starthjælp” til nye praktiserende læger.
Fakta om ny fordelingsmodel
- Den nye nationale fordelingsmodel er en del af sundhedsreformen og skal være med til at sikre, at der kommer flere læger, hvor behovet er størst.
- Fordelingsmodellen tager udgangspunkt i borgernes behandlingsbehov. Behovet estimeres ud fra alder, køn, antal kroniske sygdomme, psykiske diagnoser, uddannelse, arbejdsmarkedstilknytning og etnicitet.
- I praksis betyder modellen, at læger i områder med stort behov kan have færre patienter, så der bliver mere tid til den enkelte, i stedet for at alle læger i udgangspunktet har 1.600 patienter tilknyttet, som det er i dag.
Nøgleord
Kontakter
Trine Birk Andersen, regionsrådsformand i Region Sjælland, tlf. 93577726
Pressevagten
Tlf:57 87 50 52presse@regionsjaelland.dkBilleder


Følg pressemeddelelser fra Region Sjælland
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Region Sjælland
Forsøg med ny flexbus-rute skal give bedre kollektiv trafik i landområder30.6.2025 11:09:05 CEST | Pressemeddelelse
En ny type kollektiv trafik har set dagens lys i Vordingborg Kommune – en flexbus på rute. Buslinje 668 er en del af et forsøgsprojekt igangsat af Region Sjælland, der skal afprøve nye løsninger for kollektiv trafik i landområder.
Udfordringer og fællesskab for børn og unge med synsnedsættelse26.6.2025 14:25:18 CEST | Pressemeddelelse
Judo. Svømning. Racer-tandem. Ridning på kæphest eller ægte hest. Fest med koncert, pizza og popcorn. Det er blot et udpluk af aktiviteterne på en uges sommerskole for børn og unge med synsnedsættelser på Synscenter Refsnæs i Kalundborg.
Region Sjælland indfører ny shuttlebus i Slagelse og flere afgange på centrale buslinjer26.6.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Fra på søndag - den 29. juni - får borgere i Region Sjælland markant bedre muligheder for at komme hurtigt og nemt frem med kollektiv trafik. En ny shuttlebuslinje mellem Slagelse Station og Slagelse Sygehus samt opgraderinger af to regionale buslinjer skal gøre det endnu mere attraktivt at vælge bussen.
Mere nær sundhed: Region Sjælland gør det gratis at gå til fodterapeut for en række patienter25.6.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
En række diabetespatienter tilbydes snart mere og nær behandling hos den lokale fodterapeut. En dispensation fra indenrigs- og sundhedsministeren og midler fra regionens budgetaftale baner vejen for indsatsen, som kan være med til at forebygge amputationer.
Flere læger til Odsherred og Lolland3.6.2025 17:20:14 CEST | Pressemeddelelse
Regionsrådet har netop besluttet, at der skal åbnes yderligere to nye lægeklinikker med i alt tre praktiserende læger i Odsherred og Lolland for at styrke lægedækningen i de to kommuner.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum