Psykiatrifonden

Psykiatrifonden: Kritisk rapport i Field's-sagen bringer os ikke tættere på årsagerne

Del
Hvorfor er det medicinstuderende, der tager sig af de sværest syge? Kan det løses ved en retningslinje og bedre dokumentation?, spørger Psykiatrifondens formand Torsten Bjørn Jacobsen i en kommentar til den kritiske rapport og påbud til Psykiatrisk Center Amager, som blev offentliggjort i dag.
Torsten Bjørn Jacobsen,  formand for Psykiatrifonden. Foto: Klaus Holsting
Torsten Bjørn Jacobsen, formand for Psykiatrifonden. Foto: Klaus Holsting

Styrelsen for Patientsikkerhed kritiserer mangel på retningslinjer og mangel på dokumentation i dagens rapport.

"Det er bemærkelsesværdigt, for det er netop det, der har den allerstørste bevågenhed i sundhedsvæsenet. Så det peger på et psykiatrisk center i krise. Rapporten bringer os ikke nærmere en forståelse af årsagerne til, at det gik så galt, eller en forståelse af patienternes møde med systemet," siger Psykiatrifondens formand psykiater Torsten Bjørn Jacobsen.

"Hvis man retter op på alle de forhold, der er nævnt, så er jeg bange for at endnu mere fokus vil forsvinde fra kerneopgaven, som er den gode behandling," siger han.

Region Hovedstadens såkaldte task force pegede på seks anbefalinger i det, Torsten Bjørn Jacobsen kalder en ”havarirapport”, fra oktober sidste år.

"Vi mangler at se dem ført ud i livet, og det ville være interessant," siger Torsten Bjørn Jacobsen.

De seks anbefalinger er:

  • Øget behandlerkontinuitet i udrednings- og behandlingsforløb for udvalgte patientgrupper.

  • Styrket diagnostisk vurdering og afklaring, fx ved mere systematisk inddragelse af tidligere sygehistorik og øget brug af tværfaglig klinisk konference ved diagnostisk tvivl og mistanke om alvorlig psykopatologi.

  • Mere systematisk vurdering af effekt og bivirkninger af medicin, fx ved at drøfte medicinjusteringer på kliniske konferencer samt at sikre relevant opfølgning ved ændring af medicinering, særligt ved formodning om alvorlig psykopatologi.

  • Mere systematisk anvendelse af voldsrisikoscreening i ambulant regi og udbredelse af kendskab til handlemuligheder, herunder samarbejde med Politi fx PSP- samarbejde mellem politi, socialforvaltning og psykiatri.

  • Vurdering af behov og muligheder for at styrke målrettede behandlingstilbud til patienter med alvorlig psykopatologi.

  • Styrket tværsektorielt samarbejde med henblik på, at patienter med forløb i psykiatrien ved behov hurtigt får den rette støtte og hjælp i kommunalt regi.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Torsten Bjørn Jacobsen,  formand for Psykiatrifonden. Foto: Klaus Holsting
Torsten Bjørn Jacobsen, formand for Psykiatrifonden. Foto: Klaus Holsting
Download

Information om Psykiatrifonden

Psykiatrifonden
Psykiatrifonden
Hejrevej 43
2400 København NV

3929 3909https://psykiatrifonden.dk/

Psykiatrifonden er en privat, sygdomsbekæmpende organisation. Vi kæmper for, at alle mennesker med psykisk sygdom og de, som er i risiko for at få det, mødes med forståelse og får den hjælp og rådgivning, de har brug for. I tide.

Følg pressemeddelelser fra Psykiatrifonden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Psykiatrifonden

Korrektur: Strukturkommission skal udviske ulighed, lette overgange, sikre adgang - uden at forsinke arbejde med tiårsplan28.3.2023 15:32:05 CEST | Pressemeddelelse

Psykiatrifondens direktør Marianne Skjold finder det meget positivt, at statsminister Mette Frederiksen ser psykiatrien som et af de fire vigtigste områder for den strukturkommission, der officielt blev nedsat i dag. Hun mener, at tre hovedproblemer står i vejen for at skabe en psykiatri i verdensklasse: Vi skal udviske uligheden, vi skal gøre overgange gnidningsfri, og alle skal have ens og let adgang til behandling af høj kvalitet. Det er afgørende, at kommissionens arbejde ikke forsinker udrulningen af tiårsplanen for psykiatrien.

Depression koster liv og milliarder – hvad venter politikerne på?2.3.2023 12:17:36 CET | Pressemeddelelse

Ødelagte liv, millioner af sygedage og ikke mindst dødsfald. Depression er topscoreren, når det kommer til danskernes sygdomme. Det viser en ny rapport fra Sundhedsstyrelsen. For den enkelte kan depression være fatalt, og for samfundet koster det over 25 milliarder om året. ”Tallene understreger, hvor akut, et alvorligt løft af området er. Politikerne har vedtaget en plan, men før den kommer ud at virke, er den ikke mere værd end det papir, den er skrevet på”, siger direktør Marianne Skjold.

Jaxstyle streamer i fire døgn til fordel for Psykiatrifonden20.12.2022 10:00:00 CET | Pressemeddelelse

Søvn og mental sundhed optager streameren Jaxstyle, og når han streamer, hører han ofte fra sine følgere, at de savner nogen at tale med om det, der er svært. Charity Subathon 2.0 til fordel for Psykiatrifonden og støttet af Bedre Nætter finder sted fra den 26. til den 30. december, hvor Jacob Krull streamer i alle døgnets 24 timer under sit kunstnernavn Jaxstyle. På Twitch kan følgerne komme helt tæt på, når han deler personlige fortællinger og når han får sin vigtige søvn.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum