Professor i smertepsykologi på SDU
Cand.psych., ph.d. Tonny Elmose Andersen udnævnes til professor i smertepsykologi på Institut for Psykologi på Syddansk Universitet, SDU.

Tonny Elmose Andersens primære forskningsområde omhandler forebyggelse og behandling af posttraumatiske smerter med særligt fokus på whiplash associerede lidelser (WAD). Han har gennem sin forskning sat fokus på, hvordan psykologiske stress (herunder PTSD-symptomer) kan medvirke til tidlig sensibilisering af smerter efter ulykker. Gennem kortlægning af psykologiske risikofaktorer for WAD har han medvirket til udvikling af nye behandlinger til både forebyggelse og behandling af WAD.
Aktuelt er han ved at afprøve en ny værdibaseret kognitiv adfærdsterapeutisk behandling for kronisk whiplash og rygmarvsskade ved Specialhospitalet for trafik- og ulykkesramte i Rødovre.
Han har gennem de sidste 10 år arbejdet tæt sammen med professor Michele Sterling ved University of Queensland, der er blandt de førende whiplash-forskere i verden. Sammen med professor Michele Sterling og professor Søren Thorgaard Skou fra Institut for Idræt og Biomekanik på SDU og leder af Forskningsenheden PROgrez på Næstved, Slagelse og Ringsted sygehuse og dennes kollegaer, har Tonny Elmose Andersen aktuelt fået en større bevilling til at afprøve en intervention til forebyggelse af kronisk WAD. Behandlingen er målrettet patienter, der umiddelbart efter ulykken udviser unormalt høj hjerneaktivitet og stress. Behandling er tidligere afprøvet i Australien med god succes.
Tonny Elmose Andersen er uddannet cand.psych. fra Aarhus Universitet i 2002 og autoriseret psykolog i 2004. Han har arbejdet med rehabilitering af kroniske smerter siden 2004, hvor han medvirkede til at etablere det private tværfaglige smertecenter Allevia.
I 2009 var han sammen med professor Ask Elklit og en lille håndfuld kollegaer med til at etablere Institut for Psykologi ved Syddansk Universitet, hvorfra han som den første psykolog færdiggjorde sin ph.d. i 2012.
Privat bor Tonny Elmose Andersen i Munkebo med sin hustru og deres to piger på 11 og 15 år. Han er født 1976 og opvokset i Aalborg. I sin fritid nørder han brætspil og er i høj grad kafferistning og brygning; han har udstyr til at brygge kaffe via mere end 15 forskellige metoder, også med nitrogen.
Kontakter
Leder af SUND-Kommunikation Tomas Homburg
Mail: thomburg@health.sdu.dk
Mobil: +45 6011 3059
Syddansk Universitet
Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet
www.sdu.dk
Billeder
Links
Information om Syddansk Universitet
Følg pressemeddelelser fra Syddansk Universitet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Syddansk Universitet
SDU-forskere vil holde øje med farlige bakterier31.1.2023 10:26:10 CET | Pressemeddelelse
Forskere fra SDU’s campus i Sønderborg er sammen med canadiske kolleger i færd med at finde en metode til at udvikle et varslingssystem, der kan registrere farlige bakterier og vira, som dukker op i takt med at permafrosten smelter i de arktiske egne. SDU-forskerne bidrager med indgående viden om sensorer og monitorering af bakterier.
Hvordan kan forskning løse samfundsmæssige problemer?27.1.2023 12:33:19 CET | Pressemeddelelse
Syddansk Universitet og konsulent- og videnshuset Enact:Lab indgår et strategisk samarbejde om at styrke innovation og tværfaglig forskning med formål at takle strukturelle problemer i samfundet og skabe langsigtede og bæredygtige løsninger.
Debat 31. januar kl. 12-13 på Christiansborg: Udfordringer og potentialer for en klimaneutral fremtid25.1.2023 09:21:20 CET | Pressemeddelelse
Verdensmålsugen vender tilbage til København i dagene 31. januar til 3. februar. Den 31. januar kl. 12:00-13:00 er Syddansk Universitet ved SDU Climate Cluster vært for debatten "Udfordringer og potentialer for en klimaneutral fremtid". Den finder sted i Fællessalen på Christiansborg.
Vi bad kunstig intelligens skrive denne pressemeddelelse om vores nye bacheloruddannelse i Kunstig intelligens på Syddansk Universitet20.1.2023 05:00:00 CET | Pressemeddelelse
Det er ikke normal procedure på Syddansk Universitet at få en kunstig intelligens til at skrive vores tekster for os, men i dette særlige og enkeltstående tilfælde har vi vurderet, at netop denne tilgang ville være relevant.
Forældres mentale problemer koster samfundet dyrt19.1.2023 12:56:05 CET | Pressemeddelelse
Et ud af fire børn i Danmark oplever at have en forælder med alvorlige mentale helbredsproblemer. SDU-forskere har for første gang undersøgt de samfundsmæssige omkostninger.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum