Syddansk Universitet

Professor i kredskløbsfarmakologi på SDU

Del

Daniel Ketelhuth, ph.d., er fra 1. august udnævnt til professor ved Institut for Molekylær Medicin, Syddansk Universitet.

Daniel Ketelhuth har over tyve års erfaring med hjerte-kar-forskning. Hans forskning har til formål at bedre forståelsen af de inflammatoriske processer, der medfører åreforkalkning, som forårsager en tredjedel af alle globale dødsfald hvert år.

Hovedformålet med Daniels projekter er at udvikle nye medicinske behandlinger mod de uønskede immun- og metaboliske reaktioner, der udløser vaskulær inflammation og dermed åreforkalkning.

Daniel Ketelhuth har udgivet mere end 60 peer-reviewed videnskabelige artikler med mere end 3000 citationer, herunder flere i højt ansete tidsskrifter som Circulation, European Heart Journal og Cardiovascular Research. I løbet af de sidste femten år har han været vejleder for flere bachelor-, kandidat- og ph.d.-studerende og direkte involveret i undervisning og uddannelse af bachelor- og ph.d.-studerende. 

Daniel Ketelhuth opnåede en kandidatgrad i biokemisk farmaci ved universitetet i São Paulo, Brasilien i 1999. I 2005 forsvarede han sin ph.d.-afhandling i immunologi ved samme universitet. De næste fjorten år gennemførte Daniel Ketelhuth sin post. doc.-uddannelse på Karolinska Instituttet i Sverige, hvor han forfremmedes til forskningsleder. I 2019 blev Daniel ansat som lektor i Danmark for at starte en ny forskningsgruppe ved Institut for Molekylær Medicin, Syddansk Universitet.

Daniel Ketelhuth er 44 år, gift og har et barn, og familien bor i Odense.

Kontakter

Leder af SUND-Kommunikation Tomas Homburg
Mail: thomburg@health.sdu.dk
Mobil: +45 6011 3059
Syddansk Universitet
Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet
www.sdu.dk

Billeder

Links

Information om Syddansk Universitet

Syddansk Universitet
Syddansk Universitet
Campusvej 55
5230 Odense M

https://www.sdu.dk/

Følg pressemeddelelser fra Syddansk Universitet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Syddansk Universitet

Firmaidræt favner bredt og får flere med i aktive fællesskaber11.10.2021 06:59:00 CEST | Pressemeddelelse

Særligt de unge erhvervsaktive dyrker firmaidræt med kollegerne på arbejdspladsen eller i landets firmaidrætsforeninger. Flere mænd end kvinder dyrker firmaidræt – og til firmaidræt spiller uddannelsesniveauet ikke en rolle. Det viser analyser fra en ny rapport ’Arbejdspladserne i bevægelse’, der er udarbejdet af Syddansk Universitet (SDU) i samarbejde med Dansk Firmaidrætsforbund.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum