Professor i kræftsygdomme

Hvis man skal sammenfatte Tine Schyttes forskning i én sætning, må det være ”Improve local control without increasing toxicity”, for når man giver strålebehandling, vil man gerne give så høj dosis så muligt til tumoren, men samtidig mindske dosis til det omkringliggende normale væv. At øge dosis til tumoren øger nemlig sandsynligheden for at få kontrol med tumoren. Derimod gælder det om at undgå stråling på det omkringliggende væv for at mindske risikoen for bivirkninger ved behandlingen.
På Onkologisk Afdeling, OUH, består forskningsgruppen af læger, hospitalsfysikere og stråleterapeuter. Udover samarbejde med dem, har Tine Schytte også et tæt samarbejde med læger i Center for Thorax Onkologi og læger på Kardiologisk Afdeling, begge OUH - og onkologer internationalt i forhold til udvikling af projekter.
Siden 2009 har hun lavet opgørelser omkring lokal kontrol og bivirkninger til helbredende strålebehandling givet til patienter med lokalt avanceret lungekræft. Resultater herfra er implementeret i nationale og internationale kliniske studier, som er lavet i samarbejde med radioterapiudvalget under Dansk Onkologisk Lungekræft Gruppe (DOLG).
Siden 2017 har Tine Schytte været lægelig leder af MR-accelerator-behandlingen på Onkologisk Afdeling, OUH. Her har OUH været helt i front, idet de behandlede den første patient på MR-acceleratoren i oktober 2018; som det 5. center i verden og det første center i Norden. Det er en helt ny måde at give strålebehandling på, idet man dagligt kan lave en ny strålebehandling på apparatet, der er tilpasset til den måde, tumor og normalt væv er placeret ift. hinanden på dagen. Det betyder, man kan mindske de marginer, der skal tage højde for dag-til-dag variationer og dermed mindske omfanget af normalt væv, der bestråles.
Tine Schytte og hendes forskningskolleger har et tæt samarbejde med andre centre i verden, der behandler med samme type maskine, og hun er medlem af den kliniske styrekomite i det internationale konsortium for behandlingen. Desuden beklæder hun også en ledende rolle i det nationale samarbejde omkring MR-accelerator behandling.
Tine Schytte er gift og bor i Odense. De har to voksne børn og har netop fået titlen som mormor. Når hun ikke arbejder bruges tiden på havearbejde, cykling, rejser samt god mad og vin i hyggeligt selskab med familie og venner.
Kontakter
Kontakt:
Tine Schytte
Lykkeshåbs Alle 8
5250 Odense SV
Denmark
tine.schytte@rsyd.dk
Fødselsdag den 16.06.1965.
Billeder
Links
Information om Syddansk Universitet
Følg pressemeddelelser fra Syddansk Universitet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Syddansk Universitet
Nobelprisvinder Joseph Stiglitz besøger SDU7.5.2025 14:28:10 CEST | Pressemeddelelse
Han har vundet nobelprisen i økonomi, været rådgiver for Bill Clinton og Barack Obama og i årtier advaret mod den verdensorden, som vi står midt i med Trump som præsident. Onsdag 14. maj får Syddansk Universitet besøg af Joseph Stiglitz.
Knoglebrud koster mere med type 1 diabetes5.5.2025 13:50:52 CEST | Pressemeddelelse
Ny forskning fra Syddansk Universitet viser, at sundhedsomkostningerne for patienter med knoglebrud er højere for personer med type 1 diabetes end for personer uden. Forebyggelse vil muligvis kunne nedbringe omkostningerne
Ny institutleder på Retsmedicinsk Institut på SDU2.5.2025 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Simon Kjær Hermansen konstitueres som institutleder for Retsmedicinsk Institut under Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet pr. 1. maj 2025. Han afløser Peter Mygind Leth, som fratræder posten, men fortsætter som statsobducent og professor i endnu et års tid.
Direktøren for Danish Advanced Research Academy tiltræder1.5.2025 14:59:31 CEST | Pressemeddelelse
Philip Hallenborg var en del af teamet bag fondsansøgningen. Nu skal han stå i spidsen for det nationale Ph.D.-akademi, Novo Nordisk Fonden har finansieret for at samle universiteterne om udvikling af danske forskningstalenter.
MedTech Odense uddeler de første millioner til udvikling af banebrydende sundhedsteknologi på hjerteområdet1.5.2025 05:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Pionerprojektet DANARC er den første modtager af en bevilling fra MedTech Odense - den første af flere bevillinger til projekter i de kommende år. DANARC vil udvikle en robot, der kan skanne og diagnosticere hjertekarsygdomme. En automatiseret løsning, der kan forkorte de stigende ventetider og gøre en forskel for patienter.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum