Syddansk Universitet

Professor i klinisk biomekanik på OUH og SDU

Del

Cand.scient., ph.d. Anders Holsgaard Larsen er udnævnt til professor i klinisk biomekanik ved Klinisk Institut på Syddansk Universitet (SDU) og Ortopædkirurgisk Afdeling, Odense Universitetshospital (OUH).

Anders Holsgaard Larsen vil i sit professorat arbejde med at undersøge hvilken rolle operation og træning kan spille i behandlingen af patienter med nedsat muskel- og gangfunktion. Derudover vil han have fokus på hvorledes træningsrobotter kan understøtte en selvstændig gangfunktion eller assistere med en mere effektiv rehabilitering f.eks. efter hofteoperation. Ligeledes er han interesseret i at identificere begrænsninger for fysisk aktivitet i hverdagen, som et vigtigt element i at genskabe en selvstændig og tilfredsstillende hverdag for en lang række ortopædkirurgiske patienter.

Anders Holsgaard Larsen har gennem de seneste 15 år forsket i en række vigtige lidelser i bevægeapparatet. Han har særligt fokus på at evaluere forskellige ortopædkirurgiske og fysioterapeutiske behandlinger for patienter med smerter og funktionsnedsættelse lige fra børn med cerebral parese (spasticitet) til ældre patienter med slidgigt. Inden for disse forskningsområder har han publiceret en lang række videnskabelige artikler, hvor fysisk træning kan virke som et supplement og i visse tilfælde endda som et alternativ til kirurgisk behandling. Anders Holsgaard Larsens forskning medvirker dermed til at skabe viden om den optimale behandling af bevægeapparatet på det rigtige tidspunkt.

Det meste af hans forskning udgår fra Den Ortopædkirurgiske Forskningsenhed og Ortopædkirurgisk Afdeling på henholdsvis SDU og OUH. Derudover er han også tilknyttet som gæsteforsker ved Karolinska Instituttet i Stockholm, Sverige

Anders Holsgaard Larsen har en speciel interesse i muskelstyrke og gangfunktion. Han er leder af Gang- og Bevægelseslaboratoriet på OUH, hvor højteknologisk kamera- og computerteknologi kan undersøge kroppens bevægelser og belastninger under diverse fysiske aktiviteter. Denne teknologi anvendes blandt andet til objektiv undersøgelse af gangfunktionen hos børn med cerebral parese med det formål at understøtte/identificere den korrekte behandling og evaluere behandlingseffekten. Specielt i forbindelse med kirurgisk behandling af børn med cerebral parese er det vigtigt at identificere hvilke specifikke udfordringer, det enkelte barn har med bevægeapparatet for at kunne forbedre en selvstændig gangfunktion.

Med udnævnelsen af Anders Holsgaard Larsen får SDU og OUH en professor, som er en særdeles dygtig forsker, og som kan gennemføre kliniske studier på højt niveau. Han vil styrke og kvalificere den kliniske forskningen, der kommer patienterne til gavn. Anders’ samarbejde med både det tekniske og humanistiske fakultet på SDU vil åbne nye tværfaglige døre, der potentielt vil skabe forbedrede behandlinger i fremtiden, udtaler Søren Overgaard, Forskningsleder ved Ortopædkirurgisk Forskningsenhed, SDU.

Anders Holsgaard Larsen er uddannet Cand.scient. i idræt og sundhed fra SDU, hvor han forsvarede sin ph.d.-afhandling i 2007. I 2009 blev han ansat som adjunkt ved den Ortopædkirurgiske Forskningsenhed og blev i 2010 udnævnt til lektor.

Anders Holsgaard Larsen er 47 år og er vokset op i Aalborg, hvor han er student fra Hasseris Gymnasium og efterfølgende reserveofficer ved Jydske Dragonregiment inden opstart på idrætsstudiet ved SDU. I fritiden bruger han bl.a. sin tid på MTB- og landevejscykling samt rulle- og langrendsski. Anders bor i Odense, er gift med Camilla og har tvillingerne Olivia og Sebastian (10 år) samt Sofia (15 år).

Kontakter

Til navneredaktionen:

Fødselsdato og sted: 07.05.73, Aalborg

Adresse: Dyrupgårds Alle 115, 5250 Odense SV

Mail: ahlarsen@health.sdu.dk

Mobil: +45 26 50 39 12

Leder af SUND-Kommunikation Tomas Homburg
Mail: thomburg@health.sdu.dk
Mobil: +45 6011 3059
Syddansk Universitet
Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet
www.sdu.dk

Billeder

Information om Syddansk Universitet

Syddansk Universitet
Campusvej 55
5230 Odense M

https://www.sdu.dk/

Følg pressemeddelelser fra Syddansk Universitet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Syddansk Universitet

ShipWeldFlow: Digital twins in ship production12.1.2021 07:00:00 CETPress release

Researchers from the Maersk Mc-Kinney Moller Institute of the University of Southern Denmark (SDU) plan to revolutionize the way ships are designed, planned, and produced. This will happen through a new Grand Solution project supported by Innovation Fund Denmark. Together with Odense Maritime Technology A/S (OMT) and Inrotech A/S, SDU aims to bring experiences from the Danish robot adventure back to the maritime sector, focusing on digital twins and artificial intelligence.

Tilbage hvor det begyndte: Skibsproduktion får digitale tvillinger12.1.2021 07:00:00 CETPressemeddelelse

Forskere fra Mærsk Mc-Kinney Møller Instituttet på SDU vil sammen med virksomhederne Odense Maritime Technology A/S og Inrotech revolutionere måden, hvorpå skibe designes, planlægges og produceres. Det sker i et nyt Grand Solution-projekt støttet af Innovationsfonden. Omdrejningspunktet er digitale tvillinger og kunstig intelligens, som skal bringe erfaringerne fra det danske roboteventyr tilbage til den maritime sektor.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum