Professor i eksperimentel neurobiologi

Kate Lykke Lambertsen har igennem hele sin karriere haft en stor interesse for de processer, der sker i hjernen efter en blodprop. Hun har bl.a. medvirket til at afklare betydningen af dele af hjernens immunforsvar i forbindelse med blodpropper i hjernen, og har stor fokus på at indgå i translationelle forskningsprojekter, som kan bringe nye behandlingsmuligheder til patienterne.
Kate Lykke Lambertsen begyndte som forskningsassistent på Anatomi og Neurobiologi, Syddansk Universitet (SDU).I 2004 fik hun tildelt ph.d.-graden fra det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på SDU. Herefter fulgte en 3-årig post doc-stilling på Anatomi og Neurobiologi, SDU, bevilliget af Forskningsrådet for Sundhed og Sygdom. I perioden 2008-2009 gik turen til The Miami Project to Cure Paralysis, University of Miami Miller School of Medicine, Miami, FL, hvor Kate Lykke Lambertsen i kraft af en personlig bevilling fra Carlsbergfondet, arbejdede som forskningsadjunkt hos professor John Bethea. I 2009 blev Kate Lykke Lambertsen ansat som lektor på Neurobiologisk Forskning, Institut for Molekylær Medicin, SDU, hvor hun startede sin egen forskningsgruppe, som fokuserer på at afklare sygdomsmekanismer og udvikle nye behandlinger til brug for patienter med blodpropper i hjernen og patienter med traumatiske rygmarvsskader.
Ved siden af sit arbejde som underviser og forsker på SDU er Kate Lykke Lambertsen deltidsansat på Neurologisk Afdeling på Odense Universitetshospital, hvor hun bidrager til afdelingens translationelle forskning inden for blodpropper i hjernen. Hun er desuden vice-centerleder for hjernecentret BRIDGE (Brain Research – Inter Disciplinary Guided Excellence) på Odense Universitetshospita,SDU og Psykiatrien i Region Syddanmark, som fokuserer på at styrke hjerneforskningen i Region Syddanmark. Kate Lykke Lambertsen er også engageret i Lundbeckfondens Brain Prize Council, som fokuserer på at styrke dansk hjerneforskning både nationalt og internationalt. Hun har forfattet en del videnskabelige artikler inden for ekspertområderne og er medlem af en række nationale og internationale faglige organisationer.
Privat bor Kate Lykke Lambertsen i Neder Holluf, Odense sammen med sin mand John Arlt Tvingsholm, som er projektingeniør ved KEN Hygeine Systems A/S. Sammen har de to drenge på henholdsvis 13 og 17 år. En del af fritiden bruges på sportsaktiviteter, gode venner og familie.
Kate Lykke Lambertsen er født i Harboøre og opvokset i henholdsvis Harboøre og Bøvlingbjerg i Vestjylland. Som 14-årig flyttede hun til Gram i Sønderjylland og blev student fra Vejen Gymnasium. Herefter gennemførte hun biomedicinuddannelsen ved Syddansk Universitet i Odense.
Kontakter
Professor mso
Kate Lykke Lambertsen, ph.d., cand. scient.
Hollufgaards Allé 40
5220 Odense SØ
Mail: klambertsen@health.sdu.dk
Mobil: 2747 5459
Fødselsdato: 08.10.1971
Billeder
Information om Syddansk Universitet
Følg pressemeddelelser fra Syddansk Universitet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Syddansk Universitet
Stærk interesse for SDU’s uddannelser5.7.2025 18:27:25 CEST | Pressemeddelelse
Selvom der er nye adgangskrav, oplever SDU en samlet stigning i søgningen. Universitetets uddannelser nyder stor interesse fra danske og internationale ansøgere, og nye udbud som psykologi i Esbjerg tiltrækker rekordmange ansøgere.
Mette Juel Rothmann udnævnt til professor i diabetesomsorg og brugerinvolvering2.7.2025 11:57:28 CEST | Pressemeddelelse
Et professorat med fokus på livet med diabetes: Styrket forskning i psykosociale aspekter af diabetes skal bane vejen for nye patientnære løsninger og bedre egenomsorg
Researchers develop new robot: The future of scaffolding is here2.7.2025 09:35:44 CEST | Press release
Together with the German scaffolding manufacturer PERI and several other European partners, researchers from SDU’s Centre for Large Structure Production (LSP) have developed a robot that can relieve scaffolders. The robot will be tested in real-life conditions over the next years.
SDU-forskere udvikler ny robot: Det bliver fremtiden for stilladsarbejde2.7.2025 09:35:44 CEST | Pressemeddelelse
Sammen med den tyske stilladsproducent PERI og en række europæiske kollegaer har forskere fra SDU’s Center for Large Structure Production (LSP) udviklet en robot, der kan aflaste stilladsarbejdere. I løbet af de næste par år skal robotten testes på byggepladser.
De første læger fra den regionale kandidatuddannelse i medicin i Esbjerg er uddannet26.6.2025 09:33:49 CEST | Pressemeddelelse
De første 21 nyuddannede læger fra den regionale kandidatuddannelse ved Syddansk Universitet på Esbjerg Sygehus – Syddansk Universitetshospital har 25. juni aflagt lægeløftet
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum