Professor i akutmedicin
Søren Mikkelsen (56) er udnævnt til professor i akutmedicin ved Sygehus Sønderjylland og Institut for Regional Sundhedsforskning, SDU.

Søren Mikkelsen skal som professor varetage forskningen indenfor den såkaldte præhospitale behandling i Region Syddanmark – altså behandlingen af patienter, der er på vej mod indlæggelse. Det skal ske ved at få etableret et forskningssamarbejde med alle ambulancetjenesterne i Region Syddanmark, de seks regionale akutlægebilsorganisationer samt alle regionens fælles akutmodtagelser.
Søren Mikkelsen har siden 2006 været leder af Lægeambulanceorganisationen i Odense. Hans forskningsinteresser indenfor det præhospitale område spænder vidt. I 2017 færdiggjorde han sin ph.d.-afhandling om lægelig præhospital behandling. Her kunne han påvise, at behov for akut lægelig præhospital behandling var forbundet med ikke alene en høj dødelighed umiddelbart efter hændelsen men også en meget forhøjet dødelighed i årene efter hændelsen. En forklaring kunne være, at nogle patienters kroniske sygdomme pludselig får så alvorlig en karakter, at de går fra at være blot et dagligt besvær, som ikke kræver hospitalsbehandling, til at være livstruende.
Han har blandt andet også deltaget i et projekt i samarbejde med to filosoffer fra Syddansk Universitet. Projektet viste, at på trods af at etiske overvejelser ganske givet spiller en stor rolle ved beslutninger om igangsætning eller afslutning af behandling af præhospitalt hjertestop, så er den skriftlige dokumentation af disse overvejelser ikke særlig omfattende. Dette fund har udløst et landsdækkende projekt, der skal undersøge præhospitale lægers etiske overvejelser i forbindelse med behandling af patienter med hjertestop udenfor hospital. Forskningen skal munde ud i en skabelon eller checkliste for etiske overvejelser, der skal inddrages i beslutningsprocesserne - eksempelvis om patienten på forhånd har fravalgt hjertestopbehandling.
Søren Mikkelsens forskningsinteresser omfatter også præhospital behandling udført af ambulancebehandlere. Blandt hans aktuelle forskningsprojekter er således projekter, hvor ambulancebehandlere oplæres i udvidede kompetencer for at kunne foretage tidlig opsporing af den medicinsk svært syge patient. Projekterne omfatter afprøvning af et særligt scoringssystem baseret på blodtryk, vejrtrækning og bevidsthedsniveau samt særlige blodprøver - med det formål at kunne finde patienter, hvor der er en begrundet formodning om behov for særlig hurtig transport ind til hospitalerne eller særlig hastende behandlingsbehov på hospitalerne.
Søren Mikkelsen er uddannet ved Københavns Universitet 1988. Uddannelsen som speciallæge i anæstesiologi er sket ved københavnske universitetshospitaler. Fra 1994 har han beskæftiget sig med lægelig præhospital behandling. Først under ansættelse som ambulancelæge ved Københavns Lægeambulance og som sagt fra 2006 som leder af Lægeambulanceorganisationen i Odense.
Han er gift med Anne, der også er læge. Der er tre børn i familien. De to ældste er flyttet hjemmefra. Den ene studerer til fysik- og teknologiingeniør på Syddansk Universitet. Den anden studerer medicin ved Syddansk Universitet. Den yngste går i gymnasiet i Odense.
Fritidsinteresserne spænder over klassisk musik, vandreture i alperne og Pyrenæerne og ishockey – både som aktiv deltager på et motionshold i Odense og som stævnelæge for Odenses professionelle ishockeyhold.
Nøgleord
Kontakter
Søren Mikkelsen
19.april 1962
Lindevej 41A
5250 Odense SV
Tel. 30 25 22 25
Mail: mikkelsen@dadlnet.dk
Billeder

Information om Syddansk Universitet
Følg pressemeddelelser fra Syddansk Universitet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Syddansk Universitet
Professor i klinisk forskningsmetodik26.2.2021 23:59:00 CET | Pressemeddelelse
Overlæge, ph.d. Janus Christian Jakobsen er fra 1. marts 2021 ansat i en kombineret stilling som professor i klinisk forskningsmetodik ved Institut for Regional Sundhedsforskning, Syddansk Universitet og overlæge med særligt ansvar for statistiske analyser ved Copenhagen Trial Unit, Center for klinisk interventionsforskning, Region Hovedstaden.
Forskning samler kræfterne om dansk elite indenfor håndbold, fodbold og ishockey26.2.2021 08:04:49 CET | Pressemeddelelse
Med opstart af tre nye ph.d.-projekter sættes strøm til samarbejdet om at skaffe medaljer til Danmark gennem forskning i præstation, restitution og kostoptimering i intervalidræt.
SDU etablerer en Business School26.2.2021 08:01:05 CET | Pressemeddelelse
En ny Business School på SDU skal bygge bro mellem universitetets erhvervsøkonomiske uddannelser og erhvervslivet og samfundet generelt. Den nye Business School, der omfatter Esbjerg, Kolding, Sønderborg, Slagelse og Odense, slår dørene op til september i år.
Ny professor i kardiologi i Svendborg24.2.2021 15:16:42 CET | Pressemeddelelse
Overlæge, ph.d. Jess Lambrechtsen er pr. 1.marts udnævnt til professor i kardiologi ved Klinisk Institut, SDU og Odense Universitetshospitals afdeling i Svendborg
Overlæge i Copenhagen Trial Unit udnævnt til professor ved SDU24.2.2021 13:02:18 CET | Pressemeddelelse
Overlæge Christian Gluud, Copenhagen Trial Unit, Center for klinisk interventionsforskning, Region Hovedstaden, er udnævnt til professor i evidens-baseret klinisk interventionsforskning ved Institut for Regional Sundhedsforskning, Det Sundhedvidenskabelige Fakultet, Syddansk Universitet.
Peter Aaby udnævnes til professor i vaccinationer og børnesundhed ved Klinisk Institut, SDU23.2.2021 10:12:44 CET | Pressemeddelelse
Peter Aaby etablerede det international anerkendte Bandim Health Project i Guinea-Bissau i Vestafrika, som er kendt for sin forskning i sundhedsmæssige og demografiske overvågningssystemer i især i forbindelse med vaccinationer og børns sundhed. I dag er Bandim-projektet tilknyttet Syddansk Universitet
Astronauter og sengeliggende patienter har meget til fælles16.2.2021 11:42:21 CET | Pressemeddelelse
En tur i rummet har cirka samme effekt på kroppen, som et længere ophold i sengen. Muskler, knogler og kredsløb svækkes. Derfor samarbejder Danish Aerospace Company A/S, som producerer træningsudstyr til astronauter med robotforsker fra SDU, som udvikler genoptræningsudstyr.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum