Stiftelsen Georg Stages Minde

PRM/ Skoleskib i chok: succes-uddannelse halveret

Del

Skoleskibet Georg Stage mister et togt årligt på finansloven, selv om uddannelsen løfter unge direkte ud på arbejdsmarkedet.

Over 99% af Georg Stages elever er i job eller uddannelse inden to år.
Over 99% af Georg Stages elever er i job eller uddannelse inden to år.

De sidste tre år har skoleskibet Georg Stage sejlet to togter årligt, men på det udkast til finanslov, som regeringen fremlagde mandag, er der kun lagt op til at uddanne et enkelt hold elever.

Stiftelsen Georg Stages Minde har naturligvis forståelse for, at når pengekassen har været åben på grund af Corona, så er det også vigtigt at få den lukket igen. Men når Georg Stages aktiviteter hælder penge ind i statskassen, så virker det ikke hensigtsmæssigt kun at fokusere på at lukke huller.

”Vores elever bliver hevet i job så snart de går ned ad landgangen, også selv om en del af dem har haft svært ved at passe ind i uddannelsessystemet tidligere” siger direktør Asser Amdisen. ”Vi leverer præcis det, som Statsministeren efterspurgte til Fredericiamødet i sidste uge, men jeg er bange for, at vi som en lille institution bliver overset, når finanslovens milliarder ruller”.

Statsministeren efterlyste en måde at rykke unge uden uddannelse over i faglært arbejde, og sagde: ”Tænk, hvis vi kan få de unges klimaengagement, uddannelserne, produktion og arbejdspladser til at gå op i en højere enhed”. Det er præcis hvad der sker på Georg Stage, og eleverne kommer blandt andet i jobs på de skibe, der bygger vindmøller i Nordsøen.

De sidste tre år har Georg Stage fået otte millioner kroner årligt til togt nummer to, men det beløb mangler altså på det nuværende udkast til finansloven. Det er ellers en god samfundsøkonomisk investering at holde skibet på havet:

Tal fra Undervisningsministeriet og Arbejderbevægelsens Erhvervsråd viser at:

-       Selv om ca. 70 % af Georg Stages elever tidligere droppet ud af en ungdoms- eller erhvervsuddannelse, gennemfører 95% af dem uddannelsen på Georg Stage.

-       Over 99% af Georg Stages elever er i uddannelse eller arbejde 7 kvartaler efter de går fra borde.

KILDER: For dokumentation og yderligere oplysninger se notatet ”Dobbelttogt til Georg Stage” og de to analyser fra AE ”Unge fra Georg Stage klarer sig godt” og ” Georg Stage samler frafaldne unge op” fra 2020.

For ydereligere oplysninger kontakt gerne direktør Asser Amdisen på 21 37 45. Georg Stage er en tremastet fuldrigger fra 1934, der uddanner 63 unge på hvert togt. Stiftelsen har drevet skoleskib siden 1882. Se mere på www.GeorgStage.dk

Billeder

Over 99% af Georg Stages elever er i job eller uddannelse inden to år.
Over 99% af Georg Stages elever er i job eller uddannelse inden to år.
Download

Information om Stiftelsen Georg Stages Minde

Stiftelsen Georg Stages Minde
Stiftelsen Georg Stages Minde
Krudtløbsvej 73B
1439 København K

+45 32 95 80 19https://georgstage.dk/

Georg Stage er verdens ældste, civile skoleskib og et forbillede for mange andre skibe. Det er også verdens eneste uafhængige skoleskib, fordi det ikke tilhører en skole på land ligesom andre skoleskibe.