Novo Nordisk Fonden

Prismodtager insisterer på at gøre STEM-fagene i gymnasiet interessante

Del
Gymnasielærer Klaus Møller Kristensen fra Tradium Teknisk Gymnasium i Randers modtager Novo Nordisk Fondens Naturvidenskabelige Gymnasielærerpris 2023 Vest for at udvikle undervisningen i STEM-fagene i hele Randers.
Klaus Møller Kristensen fra Tradium Teknisk Gymnasium i Randers modtager Novo Nordisk Fondens Naturvidenskabelige Gymnasielærerpris 2023 Vest. Med prisen følger 250.000 kr., hvoraf 50.000 kr. er en personlig pris, mens 200.000 kr. går til gymnasiet.
Klaus Møller Kristensen fra Tradium Teknisk Gymnasium i Randers modtager Novo Nordisk Fondens Naturvidenskabelige Gymnasielærerpris 2023 Vest. Med prisen følger 250.000 kr., hvoraf 50.000 kr. er en personlig pris, mens 200.000 kr. går til gymnasiet.

Med gymnasielærer Klaus Møller Kristensens egne ord er han nærmest fanatisk med hensyn til STEM-fagene. Han kan endda finde på at være lidt missionæragtig i forhold til at få hans elever til at fatte interesse for og vælge fagene.

Denne tilgang til STEM-fagene bunder i en dyb passion for naturvidenskab og teknologi, og den passion smitter af, når Klaus Møller Kristensen træder ind i et undervisningslokale.

Hans egne elever fortæller, at hans faglige passion og engagement i forhold til at lære fra sig i kombination med hans positive udstråling skaber en motivation, som får mange elever til at se frem til hans timer med glæde.

For denne evne til at lære fra sig og videreformidle en begejstring for STEM-fagene modtager Klaus Møller Kristensen nu Novo Nordisk Fondens Naturvidenskabelige Gymnasielærerpris 2023 Vest.

Novo Nordisk Fondens Naturvidenskabelige Gymnasielærerpris 2023 er opdelt i to med en prisvinder øst for Storebælt og en prisvinder vest for Storebælt. Med prisen følger 250.000 kr., hvoraf 50.000 kr. er en personlig pris, mens 200.000 kr. går til gymnasiet.

Med den Naturvidenskabelige Gymnasielærerpris ønsker Novo Nordisk Fonden at anerkende og fejre de mange engagerede og dygtige gymnasielærere, som er helt afgørende for unges interesse og læring inden for naturvidenskab.

»Vi er glade for at overrække prisen til Klaus Møller Kristensen for hans ambitiøse og inspirerende indsats inden for undervisning i naturvidenskab, herunder hans ekstraordinære evne til at tage initiativ og sætte gang i nye projekter og fællesskaber,« siger Berith Bjørnholm, Senior Vice President for Education & Outreach i Novo Nordisk Fonden.

Du kan læse mere om prisvinderen øst for Storebælt her

Samarbejde på tværs af hele Randers
Klaus Møller Kristensens passion for undervisning i STEM-fagene rækker langt ud over Tradium Teknisk Gymnasium.

Blandt andet har han være en ledende drivkraft i et samarbejde med Randers Realskole og Science Camp Randers om at udvikle et unikt samarbejde og fællesskab om STEM-fagene på tværs af folkeskoler, privatskoler, gymnasiale uddannelser, virksomheder og offentlige institutioner.

På Tradium Teknisk Gymnasium medvirkede Klaus Møller Kristensen i 2017 til etableringen af Tradium HTX Future lab, som er et laboratorium med det formål at styrke undervisningen i teknologifaget og elevernes teknologiforståelse.

For Klaus Møller Kristensen handler det om at få så mange unge til at interessere sig for STEM-fagene som muligt.

»Vi mangler i den grad unge, der vil tage en STEM-uddannelse, og jeg er engageret og optaget af, hvordan vi kan inspirere unge mennesker til at interessere sig for STEM-fagene og tage en uddannelse i den retning,« siger han.

Med prisen fra Novo nordisk Fonden følger 200.000 kr. til Tradium Teknisk Gymnasium, og Klaus Møller Kristensen har ikke problemer med at finde ting, som han gerne vil bruge dem på.

»Inden for det tekniske og naturvidenskabelige område, sker der hele tiden en udvikling, og med prisen kan vi bruge nogle ressourcer på noget af det, som vi normalt ikke har mulighed for at købe. Det kan dreje sig om 3D-printere, CNC-fræsere eller forskelligt udstyr til fysik, kemi og biotek. Det drejer sig ikke bare om, at noget gammel udstyr skal erstattes, men at vi skal have nogle nye ting, så vores elever kan prøve kræfter med noget helt nyt,« siger han.

Om Novo Nordisk Fondens Gymnasielærerpris

Novo Nordisk Fondens Naturvidenskabelige Gymnasielærerpris er målrettet engagerede og dygtige gymnasielærere i fagene biologi, kemi, fysik, naturgeografi, bioteknologi, astronomi, geovidenskab, teknologi, teknikfag og matematik. Prisen har til formål at anerkende og synliggøre en særlig indsats inden for naturvidenskabelig undervisning på ungdomsuddannelserne.

Novo Nordisk Fondens Naturvidenskabelige Gymnasielærerpris uddeles årligt og er delt i to priser; en til en gymnasielærer øst for Storebælt og en til en gymnasielærer vest for Storebælt. Hver pris består af en sum på 250.000 kr. bestående af en personlig hæderspris på 50.000 kr. og 200.000 kr. til gymnasiet. Hvis prisen gives til et team, modtager prismodtagerne hver 25.000. kr. Andelen, som tilfalder gymnasiet, skal anvendes til udvikling af den naturvidenskabelige undervisning, for eksempel indkøb af eksperimentelt udstyr, opgradering af lokaler/inventar, ekskursioner eller efteruddannelse.

Prisen uddeles til en gymnasielærer efter indstilling fra dennes rektor eller bestyrelse.

Du kan læse mere om prisen her.

Nøgleord

Kontakter

Nils Eskestad, Senior Communications Manager, +45 3023 2904, nes@novo.dk

Billeder

Klaus Møller Kristensen fra Tradium Teknisk Gymnasium i Randers modtager Novo Nordisk Fondens Naturvidenskabelige Gymnasielærerpris 2023 Vest. Med prisen følger 250.000 kr., hvoraf 50.000 kr. er en personlig pris, mens 200.000 kr. går til gymnasiet.
Klaus Møller Kristensen fra Tradium Teknisk Gymnasium i Randers modtager Novo Nordisk Fondens Naturvidenskabelige Gymnasielærerpris 2023 Vest. Med prisen følger 250.000 kr., hvoraf 50.000 kr. er en personlig pris, mens 200.000 kr. går til gymnasiet.
Download

Information om Novo Nordisk Fonden

Novo Nordisk Fonden
Novo Nordisk Fonden
Tuborg Havnevej 19
2900 Hellerup

3527 6600http://novonordiskfonden.dk/

Novo Nordisk Fonden blev etableret i 1924 som en dansk erhvervsdrivende fond, der støtter videnskabelige, humanitære og sociale formål.

Fondens vision er at fremme menneskers sundhed samt samfundets og planetens bæredygtighed. Fonden arbejder for at styrke forskning og innovation inden for forebyggelse og behandling af kardiometaboliske sygdomme samt infektionssygdomme. Derudover søger den at bidrage til udvikling af viden og løsninger, der understøtter den grønne omstilling af samfundet.

Følg pressemeddelelser fra Novo Nordisk Fonden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Novo Nordisk Fonden

Danmark bygger en af verdens kraftigste AI-supercomputere for at sætte skub i løsninger på samfundsmæssige udfordringer18.3.2024 23:00:00 CET | Pressemeddelelse

Danmark indgår et samarbejde med NVIDIA om at etablere et nationalt center for AI-innovation, der skal huse en af verdens kraftigste AI-supercomputere. Målet er at sætte skub i forskning og innovation inden for områder, som spænder fra sundhed og life science til grøn omstilling, og derigennem understøtte udviklingen af innovative løsninger på nogle af de største problemer, verden står overfor.

Britiske pionerer inden for genomsekventering modtager Novo Nordisk Prisen15.3.2024 09:00:00 CET | Pressemeddelelse

Professor Sir David Klenerman og Sir Shankar Balasubramanian modtager Novo Nordisk Prisen 2024 for deres banebrydende arbejde, som gør det muligt at bestemme DNA-sekvensen af det menneskelige genom på blot én time. Dette har åbnet døren for brugen af invidualiseret behandling og har forbedret vores forståelse af såvel sygdom som menneskelig mangfoldighed. Med prisen følger et beløb på 5 mio. kr.

Forlængelse af succesfuldt pilotprojekt skal styrke forskningssamarbejde og bane vej for mere innovation7.3.2024 13:00:00 CET | Pressemeddelelse

Novo Nordisk Fonden afsætter op til 180,2 mio. kr. over fem år til at forlænge og udvide Open Discovery Innovation Network (ODIN), en patentfri samarbejdsplatform, der succesfuldt har etableret den første ramme for Open Innovation in Science (OIS) i Danmark. OIS er en samarbejdsmodel, hvor industrien og offentlige forskningsmiljøer går sammen om at skabe forskningsprojekter og dele deres resultater åbent med offentligheden. Pilotprojekt har vist gode resultater.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye