Boligsiden.dk

Priserne på huse stiger i færre kommuner end sidste år

Del

Nye februar-tal fra Boligsidens Markedsindeks viser, at antallet af kommuner med stigende huspriser er faldet fra 75 i februar sidste år til 58 i år. Det er især i kommuner rundt om København og i Nordjylland, at priskurven ikke længere svinger opad.

Foto: Boligsiden.dk
Foto: Boligsiden.dk

Huspriserne er siden februar sidste år steget i 58 af landets 98 kommuner. Det viser nye tal fra Boligsidens Markedsindeks, der også afslører, at det er væsentligt færre kommuner end på samme tidspunkt sidste år, hvor 75 kommuner oplevede stigende priser.

Vi skal skrue tiden små tre år tilbage til marts 2016 for at finde den seneste måned, hvor antallet af kommuner med stigende huspriser var lige så lavt som nu.

”Vi har i lang tid sagt, at den største usikkerhedsfaktor på boligmarkedet i 2019 bliver, hvordan den kommende ejendomsvurdering og boligskattereform vil påvirke markedet. Det kan være den usikkerhed, der har ført til, at salgstiden den seneste måned er steget med mere end en uge, at det gennemsnitlige nedslag er steget tæt på 10 procent på et år, og at priserne falder i nogle områder,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør og boligøkonom hos Boligsiden.dk.

Her stiger priserne ikke længere
Ser vi nærmere på de 75 kommuner, der sidste år oplevede stigende huspriser, og de 58 kommuner hvor priserne stiger nu, er det blandt andet kommuner i Nordjylland, der er forsvundet fra listen. Mest udpræget er tendensen dog i hovedstadsområdet.

”I København har flere års kraftige prisstigninger presset køberne ud til omegnskommunerne, så handelsaktiviteten er steget så meget rundt om hovedstaden, at priserne også her er buldret i vejret. Det har betydet, at mange købere nu må endnu længere ud,” siger Birgit Daetz, og supplerer:

”Det betyder, at vi ser priser under sidste års niveau rundt om København i kommuner som for eksempel Gentofte, Vallensbæk, Køge og Roskilde. Områder, hvor vi ellers har set en vækst i flere år.”

Tendensen er gældende i større og mindre grad rundt om i hele landet, hvor villigheden til at flytte lidt væk fra bymidten er blevet mere udbredt som konsekvens af en ændret balance mellem pris og plads.

”Boligmarkedet udvikler sig som ringe i vandet. Som regel ser vi første antræk til en ny udvikling i København, og langsomt spreder effekten sig ud i landet. Det er lige nu tilfældet med boligpriserne, hvor vi ser, at endnu flere dele af provinsen mærker den energi, der kom med rentefaldet i 2015. Priserne stagnerer i København og stiger andre steder. Det er overordnet en sund udvikling,” siger Birgit Daetz.

Se, om priserne stiger i den kommune, du dækker. Klik her.

Salgspriser på villaer og rækkehuse i februar 2019:

Region

Pris pr. kvm. februar 2019 (kr.)

Ændringer seneste måned i %

Ændringer seneste år i %

Hele landet

13.802

-0,6 %

1,7 %

Hovedstaden

25.112

0,3 %

2,5 %

Midtjylland

12.296

-1,2 %

3,7 %

Nordjylland

9.295

-1,6 %

-2,0 %

Sjælland

12.103

-1,4 %

1,2 %

Syddanmark

9.988

-0,2 %

0,5 %

(Kilde: Boligsiden.dk)

Øvrige nøgletal:

  • Priserne på ejerlejligheder i Region Hovedstaden er 0,3 procent højere end i januar. Det er dermed den eneste region, hvor lejlighedspriserne stiger i februar.
  • En kvadratmeter sommerhus koster nu i gennemsnit 15.083 kroner. Priserne er dermed 1,2 procent højere end for et år siden.

Nøgleord

Kontakter

Har du brug for yderligere kommentarer eller tal for de(n) kommune(r), du dækker. Kontakt kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk Birgit Daetz, bcd@boligsiden.dk, mobil: 21210284

Billeder

Foto: Boligsiden.dk
Foto: Boligsiden.dk
Download

Links

Information om Boligsiden.dk

Boligsiden.dk
Boligsiden.dk
Kronprinsensgade 6, 2
1114 København K

7027 4999http://www.boligsiden.dk/

Hvem er Boligsiden.dk?
På Boligsiden.dk gør vi det nemt for boligkøbere at finde den bolig, de er på jagt efter. Selskabets aktionærer er ejendomsmæglere, ejendomsmæglerkæder og Dansk Ejendomsmæglerforening. Boligsidens Markedsindeks viser aktuelle nøgletal om boligmarkedet, og statistikkerne er baseret på indberetninger fra samtlige af ejendomsmæglernes boligsalg. Boligsiden.dk udgiver løbende artikler om boligmarkedet på bolignyheder.boligsiden.dk og udsender hver måned en række faste pressemeddelelser med udgangspunkt i udviklingen i handelsaktiviteten, salgspriser, salgstid, nedslag og boligudbud.

Følg pressemeddelelser fra Boligsiden.dk

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Boligsiden.dk

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum