Furesø Kommune

Priser på trods! Furesø hylder de stædige

Del

I 2021 uddeler Udvalg for kultur, fritid og idræt to priser "på trods!", nemlig talentprisen for unge og kulturprisen. Alle kan indstille en borger eller gruppe til priserne, der uddeles den 14. oktober. Deadline for indstilling er 30. august

Kultur på trods-prisen blev uddelt i oktober 2020 i Farum Kulturhus
Kultur på trods-prisen blev uddelt i oktober 2020 i Farum Kulturhus

Et år med restriktioner og uvished

Coronapandemien har taget hårdt på vores kultur-, fritids- og idrætsliv både for udøvende og arrangører.

”Det har været en balancegang på restriktioner, nedlukninger og indviklede regler, der skifter fra dag til dag”, udtaler Tine Hessner (B), formand for Udvalg for kultur, fritid og idræt, men tilføjer:

”Midt i denne uvished er der borgere, som har ageret på trods. Enten ved at holde fast i egne aktiviteter og dygtiggøre sig eller ved at arrangere kulturelle aktiviteter for andre. Det kunne vi se sidste år, da Dot Hurvig, Furesø Ungepanel, Lillevangs Venner, Kaja og Niels Pihl var kandidater til kultur-på-trods prisen for deres opfindsomhed og samfundssind”.

To priser – en fejring

”I år vil vi uddele både talentprisen for unge og kulturprisen med fokus dem, der har gjort det umulige”, fortsætter Muhammed Bektas (A), næstformand i Udvalg for kultur, fritid og idræt.

”Kandidaterne vil blive fejret ved en fælles prisfest i Farum Kulturhus 14. oktober. Vi har ikke før slået de to priser sammen, men i år er der for alvor et fælles afsæt, som binder os sammen på tværs af generationer og interesser”, tilføjer han.

Talentprisen på trods!

Talentprisen på trods! er for unge i alderen 13-19 år, som har udvist et særligt talent inden for kultur eller idræt. Det har været småt med både træning, medaljer, undervisning, turneringer, forestillinger, udstillinger og koncerter, så alle har skullet sno sig. Kender du en ung eller gruppe af unge, der har udøvet sit talent og dygtiggjort sig inden for kunst eller idræt på trods, så kan du indstille din kandidat på furesoe.dk/priserpåtrods

Kulturprisen på trods!

Kulturprisen på trods! uddeles til en person eller gruppe i Furesø, som har gjort en særlig indsats for at samle borgerne om en kulturel aktivitet. Forsamlingsloft og restriktioner har givet fællesskab og kulturliv svære kår, men nogen har gjort en særlig indsats for at bekæmpe isolation og skabe smittesikre kulturmøder for borgerne. Hvis du kender sådan en person eller gruppe, kan du indstille dem til kulturprisen på trods! på furesoe.dk/priserpåtrods.

Hvis du vil vide mere, kan du læse på furesoe.dk/priserpåtrods eller skrive til kultur@furesoe.dk. Deadline for indstilling til begge priser er den 30. august.

Nøgleord

Kontakter

Tine Hessner (B)

Formand for Udvalg for kultur, fritid og idræt; Medlem for Udvalg for skole og ungdomsuddannelse; Medlem af Økonomiudvalget; Medlem af Udvalg for beskæftigelse og erhverv

Tlf:4119 6041tih1@furesoe.dk

Muhammed Bektas (A)

Næstformand i Udvalg for kultur, fritid og idræt; Medlem af Udvalg for beskæftigelse og erhverv; Medlem af Udvalg for digitalisering og innovation; Medlem af Udvalg for skole og ungdomsuddannelse

Tlf:4267 5512mbe1@furesoe.dk

Claus TorpBy- og kulturdirektør

Center for Borgerservice, Kultur og Erhverv, Center for Kommunale ejendomme og Anlæg, Center for By og Miljø.

Tlf:7216 5858clt1@furesoe.dk

Billeder

Kultur på trods-prisen blev uddelt i oktober 2020 i Farum Kulturhus
Kultur på trods-prisen blev uddelt i oktober 2020 i Farum Kulturhus
Download

Links

Information om Furesø Kommune

Furesø Kommune
Furesø Kommune
Stiager 2
3500 Værløse

http://www.furesoe.dk/

Følg pressemeddelelser fra Furesø Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Furesø Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum