Prinsesse Marie forvandler skrald til energi
Prinsesse Marie trak onsdag i røde arbejdshandsker og fik sammen med en gruppe congolesiske flygtninge forvandlet skrald til energi.
Prinsessen, der i denne uge besøger Uganda for at komme helt tæt på Folkekirkens Nødhjælps arbejde, fik mulighed for at besøge projektet Raising Gabdho. Her undervises flygtninge fra nabolande som Congo, Sydsudan og Burundi i at fremstille bæredygtige køkkenremedier, der kan sælges på det lokale marked.
Prinsessen lavede biobriketter
Blandt andet blev Prinsessen introduceret for bastkurve, der kan holde gryder varme og koge ris på samme måde, som vi kender i Danmark, når der laves risengrød under dynen.
Derudover fik Prinsessen mulighed fra at fremstille biobriketter, der er lavet af affald. Briketterne er både mindre sundhedsskadelige og er med til at forhindre træfældning, som er et stort problem i Uganda.
Familierne kan sælge både briketter og kurve på markedet og sikre en fast indkomst, der giver mad på bordet og mulighed for at sende børnene i skole.
Børnene fik kram af Prinsessen
Særligt børnene tiltrak Prinsessens opmærksomhed ved dagens projektbesøg.
Ved ankomsten bød de to søstre Safi og Miradi på 10 og 8 år velkommen med en stor buket roser. De er sammen med deres mor flygtet fra Congo, da den yngste søster blot var 45 dage gammel.
Også den lille pige Lucky vandt hurtigt Prinsessens hjerte, og sammen fik de indfanget en flok kyllinger.
Det er første gang Prinsesse Marie besøger Uganda, og dagens første besøg foregik på Folkekirkens Nødhjælps lokale kontor i Kampala, hvor Prinsessen fik en grundig introduktion til arbejdet.
Hilste personligt på alle
”Det er en stor ære at være her og møde jer alle sammen. Jeg ser frem til at se alle de gode ting, som I arbejder med,” lød det fra Prinsesse Marie, der efter introduktionen gik rundt og hilste personligt på de lokale medarbejdere.
Prinsesse Marie har været protektor for Folkekirkens Nødhjælp siden 2011. Rejsen til Uganda har blandt andet til formål at sætte fokus på Folkekirkens Nødhjælp landsindsamling, der afholdes den 8. marts, og hvor temaet for andet år i træk er ’Klimahjælp til verdens fattigste’. Læs mere på www.blivindsamler.dk.
Læs hele programmet for Prinsesse Maries rejse på www.kongehuset.dk.
For yderligere information og for billedmateriale fra rejsen:
Kontakt venligst journalister i Folkekirkens Nødhjælp Christina Pedersen (i Uganda lige nu), chpe@dca.dk, M: 28744669 eller Lasse Emil Kristiansen (i Danmark), lekr@dca.dk, M: 50604015
Nøgleord
Billeder
Information om Folkekirkens Nødhjælp
Folkekirkens Nødhjælp støtter verdens fattigste i deres kamp for et værdigt liv og hjælper mennesker i nød. Vi giver akut nødhjælp i katastroferamte områder og langsigtet udviklingshjælp i fattige egne for at skabe en mere ligeværdig og bæredygtig verden.
Følg pressemeddelelser fra Folkekirkens Nødhjælp
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Folkekirkens Nødhjælp
Folkekirkens Nødhjælp advarer: Ny flygtningestrøm i Syrien10.12.2024 13:00:28 CET | Pressemeddelelse
Mens millioner af syrere og statsledere fra den vestlige verden fejrer Assads afgang, udfolder sig en ny humanitær krise i den kurdisk-kontrollerede del af landet, der grænser op til Tyrkiet. Usikre udsigter til fremtiden under de nye oprørere, HTS, og de seneste ugers kamphandlinger i det nordvestlige Syrien har drevet tusindvis af mennesker på flugt. Generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp, Jonas Nøddekær, deler optimismen med de millioner af syrere, som fejrer faldet af Assad. Den brutale diktator, som er ansvarlig for krigsforbrydelser og grove overtrædelser af menneskerettighederne. Samtidig ser Jonas Nøddekær med den største bekymring på udviklingen i det nordøstlige Syrien: ”Omkring 100.000 syrere er den seneste uge flygtet til det nordøstlige Syrien. De nye flygtninge har indtaget hovedbyen Raqqas stadion, som de har inddraget som et helle midt i kaos, og de mangler alt.” Men ikke nok med det, nu er der udbrudt væbnede kampe mellem tyrkisk-støttede militser og kurdiske styrker
20 tons palæstinensiske dadler til salg i julehandlen6.12.2024 13:00:00 CET | Pressemeddelelse
20 tons palæstinensiske dadler kommer til salg i Danmark op til jul. Salget af dadler er resultatet af et samarbejde mellem Folkekirkens Nødhjælp, Salling Group, Etisk Handel Danmark og den palæstinensiske erhvervspartner Rift Valley støttet af Udenrigsministeriet. Trods den eskalerende konflikt på Vestbredden er det lykkedes at opbygge palæstinensisk produktion og grønnere forsyningskæder af dadler fra små producenter, som nu for første gang nogensinde kommer til salg i de danske butikker Bilka, Føtex og Netto-butikker uge 50. “Samarbejdet giver lokale daddelproducenter i Jordan-dalen på Vestbredden en vigtig indtægt i en vanskelig tid. Det er småbønder, der befinder sig i en vanskelig situation på grund af den eskalerende konflikt,” siger Jonas Nøddekær, generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp, der er meget tilfreds med resultatet af samarbejdet og risikovilligheden fra alle parter. “Det viser, at vi i samarbejde med lokale og danske virksomheder og organisationer kan skabe udvikling
Libanon: Mineryddere tilbage i arbejdstøjet5.12.2024 12:14:50 CET | Pressemeddelelse
Langt de fleste mennesker, der er flygtet på grund af krigen mellem Israel og Hizbollah, vender nu tilbage til deres hjem i Libanon efter ny våbenhvile. Folkekirkens Nødhjælp rydder op efter endnu en krig i landet.
De nye vidundere er rædselsfulde: Folkekirkens Nødhjælp kræver handling på COP2920.11.2024 14:03:24 CET | Pressemeddelelse
De fleste kender de syv vidundere ’The 7 Wonders of the World’, som f.eks. den Kinesiske Mur, Colosseum og Taj Mahal. De er alle eksempler på menneskers evne til at drømme stort og skabe skønhed i verden. Men desværre er vores aftryk på verden med tiden blevet mere skadelig end gavnlig. Derfor har Folkekirkens Nødhjælp udgivet en alternativ liste, ’The 7 Blunders of the World’. Den indeholder eksempler på nogle af de største menneskeskabte rædsler, der er med til at ødelægge klimaet og hverdagen for millioner af mennesker verden over. Målet er at få verdens ledere til at tage ansvar og handle nu.
Folkekirkens Nødhjælp: Nu skal klimaregningen betales10.11.2024 07:00:00 CET | Pressemeddelelse
Når verdens ledere samles til årets klimatopmøde, COP29, mandag d. 11. november, skal de forhandle om, hvor pengene til at håndtere klimaforandringerne skal komme fra. Ved tidligere topmøder er verdens lande blevet enige om en række beslutninger: Verden skal bevæge sig væk fra fossile brændsler, tredoble den vedvarende energi, sikre, at alle lande bliver klimatilpasset og investere penge i fonden for tab og skade. Mattias Söderberg, klimarådgiver i Folkekirkens Nødhjælp, siger: "Der er mange gode intentioner. Men i virkeligheden er det ret simpelt. Vi står overfor en klimakrise, og hvis den skal håndteres, er der en regning, der skal betales. Hvis ikke vi finder pengene, kan vi ikke betale for klimakampen." Mattias Söderberg fortsætter: "Dette års COP bliver afgørende for, om vi kan levere på alle de gode intentioner, og for hvor ambitiøse mål vi kan sætte i fremtiden. Vi har ikke råd til at fejle." Mattias Söderberg understreger, at klimafinansiering ikke kun handler om penge, men ogs
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum