Kirkens Korshær

Presseinvitation: Vær med, når hele Danmark tænder lys for hjemløse

Del

Mandag den 11. oktober sparker Kirkens Korshær sin kampagneuge i gang med at tænde lys i hele landet for de 6.431 hjemløse i Danmark

Kirkens Korshær holder indsamlings- og kampagneuge til fordel for hjemløse i Danmark. Foto: Free
Kirkens Korshær holder indsamlings- og kampagneuge til fordel for hjemløse i Danmark. Foto: Free

Lystændingen sætter gang i den landsdækkende kampagneuge og indsamling med buskabet ”Hjem for hjemløse - vi er der, når ingen andre er” for at sætte fokus på ulighed og hjemløshed i Danmark.

For mange hjemløse mennesker er Kirkens Korshærs varmestuer, herberger og sociale tilbud det tætteste, de kommer på ”hjem”. Kirkens Korshær samler hvert år ind for at skabe opmærksomhed om hjemløshed og skaffe midler til fortsat at kunne gøre en forskel for de mange, der har brug for at blive hørt og set.

- Nu har vi været til stede i 109 år og det er på sin vis tragisk, for det vidner om, at der er samfundsopgaver, der ikke bliver løst. De allersvageste bliver stadig ladt i stikken. Det er ofte mennesker, der er isolerede og ensomme, og som ikke har andre, der lytter til dem. Derfor er det så vigtigt, at Kirkens Korshær kan blive ved med at være der, siger chef for Kirkens Korshær Helle Christiansen.

Pressen er velkommen til lystændingen ved Trinitatis Kirke på Købmagergade i København (eller en af de andre byer), hvor Kirkens Korshær er til stede for at fortælle om livet på gaden og den kæmpe forskel, de indsamlede midler gør hver eneste dag.

Lystændingen ved Trinitatis Kirke, Landemærket 2, 1119 Kbh K finder sted:

Mandag den 11. oktober kl. 17-21

Vær med til Kirkens Korshærs fødselsdag

Tirsdag den 12. oktober 2021 har Kirkens Korshær i 109-års fødselsdag. Det fejrer vi med kagemand på Nikolaj Plads, Kbh K kl. 15-17. Alle er velkomne til at kigge forbi.

Over 70 arrangementer landet over

I løbet af indsamlingsugen inviterer varmestuer, herberger og væresteder indenfor til over 70 spændende arrangementer. Ud over lystændingerne, som alene i København finder sted syv steder, er der koncerter, gudstjenester, kagebord, kunstevents og kæmpe udsalg i alle Kirkens Korshærs genbrugsbutikker.

Find alle arrangementer her

Øvrige byer med lystænding

Kirkens Korshær tænder lys i følgende byer mandag den 11. oktober 2021 fra kl. 17. 

  • Aalborg (Vor Frue Kirkeplads)
  • Aarhus (Bispetorvet)
  • Fredericia (Rådhuspladsen)
  • Horsens (ved Jørgensens Hotel)
  • København (Hellig Kors Kirke på Nørrebro, Vor Frue Kirke i Indre By samt Trinitatis Kirke ved Rundetårn)
  • Roskilde (Stændertorvet)
  • Silkeborg (Kirketorvet)
  • Slagelse (ved Varmestuen, Sdr. Stationsvej)
  • Sønderborg (Rønhaveplads)
  • Vejle (Søndertorv)

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Kirkens Korshær holder indsamlings- og kampagneuge til fordel for hjemløse i Danmark. Foto: Free
Kirkens Korshær holder indsamlings- og kampagneuge til fordel for hjemløse i Danmark. Foto: Free
Download

Links

Information om Kirkens Korshær

Kirkens Korshær
Kirkens Korshær
Nikolaj Plads 15
1067 København K

33121600http://www.kirkenskorshaer.dk
Kirkens Korshær har 450 ansatte og 9000 frivillige, som blandt andet driver varmestuer, herberger og genbrugsbutikker med glæde. Vores arbejde er baseret på det kristne menneskesyn og støttes af stat og kommuner, men finansieres grundlæggende af private midler, doneret af mennesker, som tror på den store værdi af de små, gode øjeblikke.

Følg pressemeddelelser fra Kirkens Korshær

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Kirkens Korshær

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum