Udenrigsministeriet

Presseinvitation: Presserejse i forbindelse med H.M. Dronningens og H.K.H. Kronprinsens statsbesøg i Argentina

Del
Hendes Majestæt Dronningen og Hans Kongelige Højhed Kronprinsen besøger Argentina den 18.- 20. marts 2019. Argentina er en global partner for Danmark og et af Sydamerikas førende lande med et stort økonomisk potentiale. Medierepræsentanter, der ønsker at dække statsbesøget i Argentina, bedes senest den 24. januar 2019 tilmelde sig på vedhæftede tilmeldingsblanket.

Programmet for H.M. Dronningen og H.K.H. Kronprinsen indeholder bl.a. en officiel modtagelse af Argentinas præsident,Mauricio Macri, samt deltagelse i en række officielle arrangementer. De vil begge deltage i åbningen af en dansk erhvervskonference, deltage i virksomhedsbesøg samt overvære kulturelle arrangementer. Statsbesøget starter i Argentinas hovedstad, Buenos Aires den 18. - 19. marts og afsluttes med et officielt besøg i Trekantsområdet omkring byerne Tandil, Necochea og Tres Arroyos den 20. marts, hvor størstedelen af de danske udvandrere til Argentina valgte at slå sig ned.    

Økonomisk er Argentina en interessant partner for dansk erhvervsliv, både når det gælder eksport og investeringer – for på trods af at Argentina i 2018 har oplevet økonomisk turbulens, forventes den økonomiske vækst at stige i løbet af 2019-2020. Statsbesøget giver mulighed for at vise løsninger, som danske virksomheder og myndigheder har udviklet, med særligt fokus på landbrug og fødevarer, bæredygtig energi, vand samt sundhed. Den argentinske regerings industripolitik og middelklassens fokus på sikre fødevarer af høj standard åbner op for mange muligheder for danske landbrug- og fødevarevirksomheder. De danske vand- og energivirksomheders kompetencer matcher også de ambitiøse politiker, der er iværksat i Argentina inden for deres områder. Mange sundhedsvirksomheder har allerede vundet fodfæste på det argentinske marked, og et dansk-argentinsk myndighedssamarbejde er etableret med fokus på patenter. Der forventes samtidig stor argentinsk interesse for, hvordan Danmark med ny teknologi og en innovativ offentlig sektor kan kombinere høj produktivitet og konkurrenceevne med et stærkt velfærdssamfund, der tager hånd om de svageste, og sikrer alle borgere lige adgang til sundhed og uddannelse.

De kulturelle elementer i programmet vil give argentinerne mulighed for at få et indblik i, hvordan det moderne Danmark skaber unikke oplevelser inden for kunst, arkitektur og underholdning og kan også bidrage til at styrke kontakterne mellem vore to lande.

Argentina spiller en vigtig rolle i internationale organisationer. Som medlem af G-20 er Argentina en vigtig global og regional spiller, der støtter aktivt op om multilaterale organisationer som FN, WTO og OECD. I en tid, hvor det regelbaserede internationale samarbejde er under pres, er det vigtigt for Danmark at styrke forbindelserne med et land som Argentina, som vi har et stærkt værdifællesskab med på centrale områder som demokrati, menneskerettigheder, frihandel og respekt for international ret. Også i kampen mod klimaforandringer er Argentina en vigtig partner.

Politisk har Argentina, siden militærstyret blev væltet i 1983, udviklet sig til en konsolideret retsstat med et levende demokrati og et stærkt civilsamfund. Den politiske magt er efter fuldt demokratiske valg skiftet mellem forskellige partier. Senest vandt den daværende oppositionsleder Mauricio Macri præsidentvalget i 2015 på en reformdagsorden med sigte på at liberalisere økonomien, herunder reducere handelsrestriktioner og bekæmpe korruption. Den argentinske økonomi har været under særligt pres siden valutaen i april 2018 faldt kraftigt i værdi. Macri-regeringen har dog fået stærk international støtte til at holde fast i reformkursen.

De dansk-argentinske forbindelser bygger på en lang og stærk tradition. Et større antal af de danske udvandrere i 1800- og 1900-tallet søgte til Argentina, og i dag har flere tusinde argentinere danske rødder. De danske indvandrere er velintegrerede i det argentinske samfund, samtidigt med at mange har fastholdt en følelse af tilknytning til Danmark gennem sprog, kultur, religion og familiemæssige bånd.


Presserejse

Udenrigsministeriets kontor for Public Diplomacy, Kommunikation og Presse arrangerer en fælles presserejse til Argentina. Der planlægges afrejse fra København den 16. marts, og hjemrejse den 21. marts med ankomst i København den 22. marts.

Der er på forhånd reserveret et antal flybilletter og hotelværelser til medierne.

Hvis du ønsker at deltage i presserejsen, bedes du udfylde vedhæftede tilmeldingsblanket og sende din tilmelding til Udenrigsministeriets pressekontor   kom@um.dk med kopi til bosimo@um.dk og anjsol@um.dk senest den 24. januar 2019. Du skal kontakte BCD Travel direkte, hvis du ønsker hotelreservationer, flyrejse samt lokal transport.

Udgifter i forbindelse med deltagelse i presserejsen dækkes af de deltagende medier.

Yderligere oplysninger kan fås hos:
Kongehuset:
Lene Balleby, Kommunikations- og pressechef, tlf. 33 40 39 00, mail lb@kongehuset.dk 

Udenrigsministeriet:
Januar: Anja Solvang, journalist, tlf. 41 86 59 08, mail anjsol@um.dk

            eller Bo Simonsen, journalist, tlf. 40 83 89 41, mail bosimo@um.dk

Februar: Janina Graae, journalist, tlf. 40 83 89 37, mail jangra@um.dk

BCD Travel:
Susanna Vazquez-Molina, mail delegation@bcdme.com

Vedhæftede filer

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 København K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Udviklingspolitisk Råd besøger Etiopien og Kenya22.4.2024 13:13:51 CEST | Pressemeddelelse

Kenya og Etiopien spiller væsentlige stabiliserende roller i et konfliktfyldt Østafrika. Men begge lande står samtidig over for store humanitære og klimamæssige udfordringer, og er blandt de største værtslande for flygtninge i Afrika. Danmark samarbejder blandt andet med landene om grøn og bæredygtig udvikling, modstandsdygtighed mod klimaforandringer, demokrati, menneskerettigheder, fattigdomsbekæmpelse og håndtering af flygtningesituationen. Udviklingspolitisk Råd besøger landene for at få indsigt i implementeringen af dansk humanitær støtte og danske udviklingsprojekter inden for bl.a. myndighedssamarbejdet, landbrug, sociale sikkerhedsnet, energi og vand.

Nye værktøjer skal rejse milliarder til klima og udvikling18.4.2024 07:19:04 CEST | Pressemeddelelse

Verdens udviklingslande mangler enorme beløb til klimaindsatser, fattigdomsbekæmpelse og udvikling af deres samfund. For at skaffe penge nok skal der tages helt nye metoder i brug for at tiltrække mange flere og større investeringer. Danmark er blandt de første lande, der bidrager til to nye finansieringsværktøjer, som vil rejse milliarder til klima og udvikling til gavn for verdens fattige.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye