Røde Kors

Presseinvitation: Opstart af Folketingets tværpolitiske netværk mod ensomhed

Del

På fredag samles folketingsmedlemmer på tværs af partier i et netværk, som skal være med til at sætte ensomhed på dagsordenen. Det sker som led i udviklingen af Danmarks kommende strategi mod ensomhed.

Til mødet vil der blive gjort status for arbejdet med ensomhedsstrategien ved Ældre Sagen og Røde Kors, netværket vil præsenteres for, hvad de skal i gang med, og der vil være oplæg fra engelske parlamentarikere om deres erfaringer med et tilsvarende netværk i England.

Næsten 600.000 danskere over 16 år følte sig sidste år svært ensomme

Og det anslås, at ensomhed koster samfundet mindst 8,3 mia.kr. Et bredt flertal på Christiansborg besluttede sidste år, at det kræver en national strategi at komme ensomheden i samfundet til livs med den begrundelse, at ”konsekvenserne af ensomhed er markante for den enkelte og samfundet” og at ”ensomhed skal håndteres i fællesskab”.

Derfor er mere end 120 organisationer, fonde, virksomheder, myndigheder og mange flere nu i gang med at udarbejde en national strategi mod ensomhed, som forventes færdig ved udgangen af året.

Tid: fredag d. 30. september 2022 kl. 9:45 – 11.30

Sted: Christiansborg

Tilmelding: skriv til magla@rodekors.dk (information om lokale sendes ved tilmelding)

Program

9.45 – 10.00

Velkommen og kaffe

10.00 – 10.10

Velkomst og formål med netværket v. formandskabet og Social- og Ældreministeren

10.10 – 10.20

Velkomst og brændende platform v. Mathias Lasgaard

10.20 – 11.00

Oplæg ved parlamentsmedlemmer Tracey Crouch og Kim Leadbeater om deres erfaringer med at arbejde tværpolitisk med den britiske ensomhedsstrategi (30 min).

Q&A og modereret samtale ml. netværksmedlemmer og Tracey Crouch og Kim Leadbeater (10 min).

11.00 – 11.20

Samtale ml. formandskab og netværksmedlemmer (20 min)

- Hvad er det danske take på det tværpolitiske netværk mod ensomhed?

- Hvad er det første vi skal beskæftige os med?

11.20 – 11.30

Afslutning og status på strategiarbejdet og partnerskabet mod ensomhed ved Ældre Sagen og Røde Kors


Der vil være fællesfoto af netværket umiddelbart efter mødet.

Nøgleord

Kontakter

For henvendelser kontakt:

Maja-Cæcilie Glavind
Kommunikationsmedarbejder
+45 2932 7664
magla@rodekors.dk

Information om Røde Kors

Røde Kors
Røde Kors
Blegdamsvej 27
2100 København Ø

+45 35 25 92 00https://www.rodekors.dk/

Røde Kors er altid til stede

Hver dag redder vi liv og ruster mennesker til at klare sig gennem kriser og katastrofer. Vi skaber fællesskaber og støtter samfundets sårbare til et bedre liv, og i kriser er vi en del af det nationale beredskab i Danmark.

192 lande er med Genevekonventionen blevet enige om at have Røde Kors som fælles hjælpeorganisation. Vi hjælper mennesker på begge sider af konflikten og i de fjerneste egne af verden. Uden hensyn til nationalitet, religion eller politiske holdninger.

Vi er verdens største humanitære organisation med omkring 12 millioner frivillige over hele verden. Vi er en bevægelse for medmenneskelighed i verden, i lokalsamfundet og dér, hvor du bor.

Følg pressemeddelelser fra Røde Kors

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Røde Kors

Masser af engagement: Frivillige hos Røde Kors bruger i gennemsnit 21 timer om måneden, viser ny analyse28.11.2022 05:00:00 CET | Pressemeddelelse

Kombinationen af at gøre en forskel for andre og bruge sine kompetencer er den primære drivkraft for, at næsten 40.000 frivillige i gennemsnit bruger 21 timer hos organisationen hver måned. ”Det viser, at civilsamfundet har rigtig mange ressourcer at bringe i spil, fx når det gælder nogle af fremtidens velfærdsopgaver”, siger national chef i Røde Kors i Danmark, Marie-Louise Gotholdt

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum