Presseinvitation Odense: Generalsekretær for Amnesty International, Agnes Callamard, besøger Danish Institute for Advanced Study og vil tale om krigen i Ukraine.
Onsdag 11. maj kommer Amnesty Internationals generalsekretær, Agnes Callamard, til Danish Institute for Advanced Study for at holde et foredrag og deltage i en workshop med fokus på krigen i Ukraine og dens betydning for verdenssamfundet.

Vært for dagens program er James Rogers, der er krigsekspert og lektor på Center for War Studies og Danish Institute for Advanced Study.
Callamard vil samme dag deltage i en workshop med forskere og studerende fra Danish Institute for Advanced Study og Syddansk Universitet, hvor emnet vil være: Menneskerettigheder og ny våbenteknologi. Ny våbenteknologi kan fx være de såkaldte ”selvmordsdroner”, som selv finder og angriber deres mål uden menneskelig deltagelse – og dermed også angriber og dræber uden at foretage nogen former for etisk eller moralsk refleksion forinden. Der er rapporter om russisk brug af sådanne mod Ukraine.
Oplæg og workshop finder sted på Danish Institute for Advanced Study (DIAS), som ligger på Syddansk Universitets campus i Odense. Bemærk, at selve workshoppen ikke er åben for pressen.
Følgende vil deltage i dagens arrangement og vil være tilgængelige for pressen:
Generalsekretær i Amnesty International og dermed talsperson for en bevægelse, der har mere end 10 mio. supportere og kontorer i mere end 70 lande.
Krigsekspert, politisk rådgiver og lektor på Center for War Studies og DIAS. Kan bdrage med nyeste forskningsperspektiver på emner som menneskerettigheder, droner i krigsførelse, krigen i Ukraine og krig i fremtiden. Arbejder sammen med bl.a. FN, NATO og regeringer i hele verden om brug af droner i krig.
Politolog og lektor på Samfundsvidenskabeligt Institut, SDU, og Center for War Studies. Forskningsleder i AUTONORM, der forsker i normer for brug af autonome våbensystemer og normernes betydning for den internationale sikkerhedsorden.
Leder af og lektor ved Center for War Studies. Hendes forskningsområder er bl.a. beskyttelse af civile, global governance, EU og konfliktforebyggelse.
DIAS er SDU's interdisciplinære eliteforskningscenter, der har fokus på at bringe forskere fra forskellige områder sammen. Det er DIAS’s opfattelse, at tværfaglighed og samarbejde fra forskellige forskningsgrene er afgørende for at løse de store globale udfordringer, som verden står over for. I den ånd er både topforskere og unge forskere fra både Danmark og udlandet tilknyttet DIAS, ligesom de kommer fra både de humanistiske, naturvidenskabelige, sundhedsvidenskabelige, samfundsvidenskabelige og tekniske videnskaber.
Dagens program:
10.00: Lektor og DIAS-forsker James Rogers byder velkommen.
11.15: Foredrag af Agnes Callamard, generalsekretær i Amnesty International: Russia’s War Against Ukraine: Implications for the World.
12:15: Frokost
13:30: Workshop (ikke åben for pressen): Human Rights, War and New Weapons Technologies. Denne workshop er et samarbejde mellem DIAS, Center for War Studies og Amnesty International.
- 13:30 James Rogers byder velkommen til workshoppen.
- 13.30-14.20: Loitering Munitions and Emerging Lethal Autonomous Drone Technologies. Med oplæg af Ingvild Bode, lektor på Center for War Studies.
- 14.20-14.40 Pause
- 14.40 – 15.30 Human Rights and War. Med oplæg af Chiara De Franco, leder af Center for War Studies.
- 18.30 Middag.
Sted: Danish Institute For Advanced Study, Syddansk Universitet. Fioniavej 34, 5230 Odense M.
se kort her: https://www.sdu.dk/en/forskning/dias/about/contact
Kontakter
James Rogers, krigsforsker og lektor på Center for War Studies og Danish Institute for Advanced Study. Telefon: 4025 9966 Email jrg@sam.sdu.dk
Billeder
Information om Syddansk Universitet
Følg pressemeddelelser fra Syddansk Universitet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Syddansk Universitet
Nu sker det: Verdens første Robotcenter for store konstruktioner på Odense Havn skydes i gang16.5.2022 15:54:17 CEST | Pressemeddelelse
Selvom centret først står færdigt i 2025, så skyder det nye danske robotcenter Large Structure Production (LSP) sine aktiviteter i gang allerede i morgen, tirsdag d.17. maj. Det sker ved et kick-off-arrangement på Odense Havn med deltagelse af bl.a. professor ved SDU, Christian Schlette og adm. direktør for Bladt Industries, Anders Søe-Jensen.
Astronomer afslører det første billede af det sorte hul i hjertet af vores galakse12.5.2022 15:07:00 CEST | Pressemeddelelse
Astronomer har præsenteret det første billede af det supertunge sorte hul i midten af vores egen galakse, Mælkevejen. Dette resultat er et markant bevis på, at objektet rent faktisk er et sort hul, og giver værdifulde ledetråde om, hvordan sådanne giganter, som man mener befinder sig i centrum af de fleste galakser, fungerer.
The Lancet: Odense er i verdenseliten som sund og bæredygtig by12.5.2022 15:00:00 CEST | Pressemeddelelse
I en rapport fra det ansete videnskabelige tidsskrift The Lancet Global Health rangerer Odense som en af verdens sundeste og mest bæredygtige byer i sammenligning med 25 byer i 19 lande verden over.
Hvorfor går du ikke til lægen?11.5.2022 14:41:53 CEST | Pressemeddelelse
I disse dage modtager 150.000 danskere spørgsmål om symptomer, hvordan de går til læge og om deres erfaringer med sundhedsvæsenet.
Danmarks første professor i digital psykiatri9.5.2022 09:07:12 CEST | Pressemeddelelse
Psykolog og forskningsleder Mia Beck Lichtenstein tiltrådte den 1. maj 2022 stillingen som professor i digital psykiatri ved Telepsykiatrisk Center i Psykiatrien i Region Syddanmark og Klinisk Institut ved Syddansk Universitet.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum