Syddansk Universitet

Presseinvitation Odense: Generalsekretær for Amnesty International, Agnes Callamard, besøger Danish Institute for Advanced Study og vil tale om krigen i Ukraine.

Del

Onsdag 11. maj kommer Amnesty Internationals generalsekretær, Agnes Callamard, til Danish Institute for Advanced Study for at holde et foredrag og deltage i en workshop med fokus på krigen i Ukraine og dens betydning for verdenssamfundet.

Vært for dagens program er James Rogers, der er krigsekspert og lektor på Center for War Studies og Danish Institute for Advanced Study.

Callamard vil samme dag deltage i en workshop med forskere og studerende fra Danish Institute for Advanced Study og Syddansk Universitet, hvor emnet vil være: Menneskerettigheder og ny våbenteknologi. Ny våbenteknologi kan fx være de såkaldte ”selvmordsdroner”, som selv finder og angriber deres mål uden menneskelig deltagelse – og dermed også angriber og dræber uden at foretage nogen former for etisk eller moralsk refleksion forinden. Der er rapporter om russisk brug af sådanne mod Ukraine.

Oplæg og workshop finder sted på Danish Institute for Advanced Study (DIAS), som ligger på Syddansk Universitets campus i Odense. Bemærk, at selve workshoppen ikke er åben for pressen.

Følgende vil deltage i dagens arrangement og vil være tilgængelige for pressen:

Agnes Callamard 

Generalsekretær i Amnesty International og dermed talsperson for en bevægelse, der har mere end 10 mio. supportere og kontorer i mere end 70 lande.

James Rogers 

Krigsekspert, politisk rådgiver og lektor på Center for War Studies og DIAS. Kan bdrage med nyeste forskningsperspektiver på emner som menneskerettigheder, droner i krigsførelse, krigen i Ukraine og krig i fremtiden. Arbejder sammen med bl.a. FN, NATO og regeringer i hele verden om brug af droner i krig.

Ingvild Bode 

Politolog og lektor på Samfundsvidenskabeligt Institut, SDU, og Center for War Studies. Forskningsleder i AUTONORM, der forsker i normer for brug af autonome våbensystemer og normernes betydning for den internationale sikkerhedsorden.

Chiara de Franco 

Leder af og lektor ved Center for War Studies. Hendes forskningsområder er bl.a. beskyttelse af civile, global governance, EU og konfliktforebyggelse.

DIAS er SDU's interdisciplinære eliteforskningscenter, der har fokus på at bringe forskere fra forskellige områder sammen. Det er DIAS’s opfattelse, at tværfaglighed og samarbejde fra forskellige forskningsgrene er afgørende for at løse de store globale udfordringer, som verden står over for. I den ånd er både topforskere og unge forskere fra både Danmark og udlandet tilknyttet DIAS, ligesom de kommer fra både de humanistiske, naturvidenskabelige, sundhedsvidenskabelige, samfundsvidenskabelige og tekniske videnskaber.

Dagens program:

10.00: Lektor og DIAS-forsker James Rogers byder velkommen.

11.15: Foredrag af Agnes Callamard, generalsekretær i Amnesty International: Russia’s War Against Ukraine: Implications for the World.

12:15: Frokost

13:30: Workshop (ikke åben for pressen): Human Rights, War and New Weapons Technologies. Denne workshop er et samarbejde mellem DIAS, Center for War Studies og Amnesty International.

  • 13:30 James Rogers byder velkommen til workshoppen.
  • 13.30-14.20: Loitering Munitions and Emerging Lethal Autonomous Drone Technologies. Med oplæg af Ingvild Bode, lektor på Center for War Studies.
  • 14.20-14.40 Pause
  • 14.40 – 15.30 Human Rights and War. Med oplæg af Chiara De Franco, leder af Center for War Studies.
  • 18.30 Middag.

Sted: Danish Institute For Advanced Study, Syddansk Universitet. Fioniavej 34, 5230 Odense M. 

se kort her: https://www.sdu.dk/en/forskning/dias/about/contact

Kontakter

James Rogers, krigsforsker og lektor på Center for War Studies og Danish Institute for Advanced Study. Telefon: 4025 9966 Email jrg@sam.sdu.dk

Billeder

Download
Agnes Callamard, Amnesty International
Agnes Callamard, Amnesty International
Download
James Rogers, Danish Institute for Advanced Study.
James Rogers, Danish Institute for Advanced Study.
Download

Information om Syddansk Universitet

Syddansk Universitet
Syddansk Universitet
Campusvej 55
5230 Odense M

https://www.sdu.dk/

Følg pressemeddelelser fra Syddansk Universitet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Syddansk Universitet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum