Fiskeristyrelsen

Presseinvitation: Navngivning af Fiskeristyrelsens nye fiskerikontrolskib ”Nordsøen”

Del

Fiskeristyrelsen inviterer til navngivning af det nye fiskerikontrolskib ”Nordsøen” i Skagen Havn onsdag den 24. august 2022

”Nordsøen” kommer, som det største af Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskibe, til at blive spydspidsen for styrelsens fiskerikontrol til søs af fiskeriet i Nordsøen, Skagerrak og Kattegat

”Nordsøen” vil få til opgave at kontrollere redskaber, fangster, logbøger, overvåge forbudsområder, udtage prøver, deltage i redningsaktioner til søs sammen med sine to mindre søsterskibe Havternen og Havørnen. Desuden skal ”Nordsøen” deltage i internationale kontrolopgaver i Nordatlanten.

Det nye 64 meter lange kontrolskib opfylder strenge krav til udledning af miljøskadelige stoffer og sikkerhed og er bygget af det vestjyske værft Hvide Sande Ship Yard, Steel and Service.

Byggeriet af ”Nordsøen” til ca. 175 mio. kr. blev igangsat i 2020 efter et EU-udbud og startede i den polske havneby Gdansk, hvorefter det blev transporteret til Danmark og færdiggjort på værftet i Hvide Sande.

Efter navngivningen vil ”Nordsøen” have hjemhavn i Thyborøn, hvor det vil afløse det 35 år gamle kontrolskib ”Vestkysten”.

Journalister er velkomne til at overvære navngivningen. Der vil efterfølgende være mulighed for at komme ombord på skibet og stille spørgsmål til Fiskeristyrelsen og Hvide Sande Ship Yard, Steel and Service.

Tilmelding:
Journalister kan tilmelde sig navngivningen på presse@fiskeristyrelsen.dk. Der er begrænsede pladser, som vil blive fordelt efter først til mølle-princippet.

Tid og sted:
- Onsdag den 24. august 2022 kl. 14:00.
- Skagen Havn (kajplads 14), Paketvej, 9990 Skagen.

Der er endvidere ”Åbent skib”-arrangement i Skagen Havn lørdag den 27. august kl. 11:00 - 15:00, hvor alle interesserede kan komme ombord og se skibet.

Fotos af ”Nordsøen”:
Hvide Sande Ship Yard, Steel and Service.

Nøgleord

Kontakter

Pressevagten kontaktes på tlf. (sms besvares ikke) eller e-mail

Tlf:72 18 58 05

Billeder

Information om Fiskeristyrelsen

Fiskeristyrelsen
Fiskeristyrelsen
Nyropsgade 30
1780 København V

72 18 56 00https://fiskeristyrelsen.dk/

Fiskeristyrelsen er en styrelse under Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri og omfatter en central del med afdelinger i både København og Sønderjylland samt en regional fiskerikontrol med lokalafdelinger flere steder i landet og tre fiskerikontrolskibe. Fiskeristyrelsen gennemfører regeringens fiskeripolitik og forestår bl.a. regel- og politikforberedelse, kontrol, myndighedsberedskab, sagsbehandling og deltagelse i internationalt samarbejde.

Følg pressemeddelelser fra Fiskeristyrelsen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Fiskeristyrelsen

Pulje på 72 mio.kr. skal øge biodiversiteten i danske vandløb og åer og sikre bedre levesteder for fisk, smådyr og planter20.9.2022 06:30:00 CEST | Pressemeddelelse

Danmark skal leve op til målsætningerne i EU’s vandrammedirektiv om minimum for god økologisk tilstand i de danske vandløb. Fiskeristyrelsen har netop åbnet en tilskudsordning med en økonomisk ramme på 72 mio. kr. til gennemførelse af kommunale vandløbsrestaureringsprojekter. Ordningen skal sikre realisering af fastlagte miljømål i konkrete vandløbsforekomster, så vandmiljøet kan leve op til målsætningerne om minimum for økologisk tilstand.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum