DI - Dansk Industri

Presseinvitation: Kick-off event for Rumrejsen og Huginn missionen med Andreas Mogensen

Del
Mandag den 22. maj kommer den danske ESA-astronaut Andreas Mogensen til Dansk Industri. Anledningen er starten på Rumrejsen, som er det danske formidlingsprojekt knyttet til Huginn missionen.

Til eventet får Andreas Mogensen selskab af sin chef David Parker, ESA Director of Human and Ro-botic Exploration. De vil fortælle om Huginn missionen og de 10 forsøg som Andreas Mogensen skal gennemføre for danske forskere og virksomheder på den internationale rumstation, ISS. Andreas Mogensen bliver den første ikke-amerikanske astronaut, som skal være pilot på SpaceX fartøjet Dragon, og hans rumrejse vil vare et halvt år fra august.

H.K.H. Kronprinsen deltager også i arrangementet sammen med uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund og adm. direktør i Dansk Industri Lars Sandahl Sørensen.

Tid og sted

Kick-off eventet er den 22. maj fra klokken 14.00 – 15.45.

Industriens Hus

H.C. Andersens Boulevard 18

1553 København V

Program

14:00 – Velkommen og introduction ved moderator og journalist Anders Høeg Nissen.

14:05 – Taler ved Direktør Lars Sandahl Sørensen, DI, Uddannelses- og forskningsminister, Christina Egelund, ESA Director of Human and Robotic Exploration, David Parker og formand for Rumrejsen’s styregruppe og prorektor på DTU, Rasmus Larsen.

14:30 – Tale ved ESA astronaut Andreas Mogensen om hans mission og træning.

14:40 – Taler ved Professor John Jørgensen, DTU og seniorforsker Peter Thejll, DMI om to af de danske forsøg på Huginn missionen.

14:50 – Tale ved Direktør for Naturvidenskabernes Hus, Maiken Lykke Lolck, Direktør for Astra, Mikkel Bohm og programleder på Experimentarium, Sheena Laursen, om de forskellige aktiviteter i Rumrejsen.

15:00 – Officiel åbning af Rumrejsen. Rumrejsen vil også involvere børn og unge gennem skoleprojekter og udstillinger, der formidler muligheder og udfordringer i rummet.

15:05 – Photo opportunity.

15:10 – Besøg i udstillingerne.

15:45 – Slut på arrangementet.

Tilmelding skal ske til DI's presserådgiver Camilla Weigel på mail cawe@di.dk.

Læs mere om  den danske forskning og teknologi på Huginn missionen: https://ufm.dk/aktuelt/nyheder/2022/dansk-forskning-og-teknologiudvikling-pa-andreas-mogensens-mission

Følg os på:

    

Kontakter

Adm. direktør i DI Lars Sandahl Sørensen, tlf. 2834 5366 eller cawe@di.dk
Uddannelses og forskningsminister Christina Egelund, tlf. 7231 8181 eller presse@ufm.dk
Andreas Mogensen og David Parker, pressekontakt Rosita Suenson Rosita.Suenson@esa.int
Pro-rektor DTU Rasmus Larsen, tlf. 2215 3943 eller dtu-provost@dtu.dk

Billeder

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1553 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

DI: Nye udbudsrammer for havvind kan blive et temposkifte i den grønne omstilling30.5.2023 19:17:56 CEST | Pressemeddelelse

Det er et historisk stort udbud af havvind, som et bredt flertal i Folketinget i dag har aftalt udbudsrammerne for. Som noget nyt skal der tages højde for havnaturen og miljøet, og det er også besluttet, at staten skal eje en del af havvindprojekterne. DI havde gerne set projekterne blive til virkeligheden uden statslig ejerskab, men der er nu landet en model, der sikrer fremdrift, og landets største erhvervsorganisation håber, at udbuddene er på plads inden sommerferien i 2024, for der er behov for hastighed i den grønne omstilling.

DI hilser ambitiøst forsvarsudspil velkomment30.5.2023 09:22:31 CEST | Pressemeddelelse

Regeringen har i dag præsenteret sit udspil til et kommende forsvarsforlig, som skal skabe et stærkere og mere moderne, dansk forsvar, som er tættere på at leve op til NATO-målsætning. Landets største erhvervsorganisation, DI, har pæne ord at sige om udspillet, men også en klar opfordring til at bruge milliarderne klogt. - Det er en ambitiøs plan, regeringen har lagt frem, som skal komme hele samfundet til gavn, og som fra dag ét vil skabe tiltrængte forandringer og modernisering i Danmarks forsvar og sikkerhed, siger direktør for DI Forsvar og Sikkerhed, Joachim Finkielman.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum